Formule Renault 2.0. nieuws; 'KELVIN SNOEKS LEVERT GOEDE GEVECHTEN OP ASSEN'ASSEN, 22 JULI 2007 – Kelvin Snoeks begint steeds beter in zijn vel te komen in de Northern European Cup Formule Renault 2.0. Tijdens zijn derde raceweekend voor AR Motorsport op het TT-circuit van Assen, stond de debutant prima zijn mannetje in de subtop van het sterke internationale 29-koppige deelnemersveld. Met een veertiende positie in de openingsrace kreeg Snoeks alle lof binnen de paddock.

Een tweede sterke klassering op zondag werd jammerlijk teniet gedaan door een bestraffing van de wedstrijdleiding.

TRAININGEN EN KWALIFICATIES:
Op het razendsnelle 4,555 kilometer lange Moto GP circuit gaf Snoeks in de eerste vrije training zichzelf eerst de tijd om de baan goed te leren kennen. Samen met zijn team stelde hij op vrijdagochtend zijn bolide stapsgewijs af op het uitdagende Drentse circuit. Op oude banden wist de 19-jarige rijder zijn tijden steeds verder aan te scherpen. In de tweede training was de regen spelbreker. Toch voelde Snoeks, net als in de karting, zich in deze omstandigheden juist als een vis in het water.

Ook in de eerste kwalificatiesessie op zaterdagochtend is Snoeks direct goed onderweg. Halverwege de training wordt de inwoner van Nieuw-Vennep echter geblokt door Dennis Swart en verliest hij zijn ritme. Kelvin kwalificeert zich voor de openingsrace op zaterdagmiddag uiteindelijk als 22e. In de tweede tijdtraining verbetert Snoeks wel zijn tijd maar niet zijn positie. In het ultracompetitieve startveld moet hij genoegen nemen met de 26e startpositie voor de race op zondag.

RACE 01 + 02:
Vanaf de 22e gridpositie laat Snoeks zich op zaterdagmiddag niet de kaas van zijn brood eten. In de eerste bochtencombinatie wint de rookie maar liefst vijf plekken. Omdat er niet veel later een crash plaatsvindt waarin vier deelnemers zijn betrokken, komt de safety-car de baan op om de wedstrijd te neutraliseren. Snoeks gebruikt deze tijd om een nieuw strijdplan te maken voor het verdere verloop van de openingswedstrijd. Na de herstart rijdt Snoeks rondelang in de slipstream van zijn voorgangers, maar verliest hij in de laatste ronde bij een inhaalpoging zijn voorvleugel. Hierdoor moet Snoeks de 13e positie uit handen geven aan Joonas Mannerjarvi. Bij het vallen van de vlag behoudt Snoeks nipt de 14e plaats voor een aandringende Romano de Ruit.

De uitslag van Snoeks’ afsluitende race op zondagochtend wordt al bepaald in de opwarmronde. Doordat hij niet goed weg komt van de grid, baant Snoeks zich in de opwarmronde zijn weg door het startveld om zijn oorspronkelijke positie weer terug in te nemen. Iets wat reglementair niet toegestaan is. Door na in de openingsronden ook iemand in te halen onder geel, besluit de wedstrijdleiding Snoeks een drive-through penalty op te leggen. Snoeks, wiens aandacht volledig wordt opgeëist door zijn zware gevechten in het middenveld, merkt zijn pitbord en later de zwarte vlag niet tijdig op. Ondanks dat de gedreven coureur als zeventiende wordt afgevlagd wordt hij later uit de uitslag gehaald om deze reden.

KELVIN SNOEKS: “Tja, onwijs balen. Eigenlijk maakte ik een heel lekker weekend mee waarin ik goed kon meekomen in beide races. Mijn uitsluiting vandaag is een domper, niet meer niet minder. Punten hadden er toch net niet ingezeten deze race. Ik ben blij dat ik beide wedstrijden heb kunnen uitrijden, hierdoor kon ik weer veel ervaring opdoen. Ik begin zo steeds beter in mijn vel te komen, dus ik kijk al uit naar de races op Zolder over twee weken!”
 
UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, 14 ronden,  26:32.451
02. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros,    + 02.400s
03. Oliver Oakes (GBR), Motopark Academy,    + 04.239
14. KELVIN SNOEKS (NED), AR MOTORSPORT,    + 45.769s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 16 ronden,  26:24.588
02. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena,    + 03.032s
03. Adam Christodoulou (GBR), AKA Cobra Racing,   + 06.195s
--. KELVIN SNOEKS (NED), AR MOTORSPORT,    niet in uitslag opgenomen

Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks (WWW.INSIGHTF1.COMReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7d82a6
Onthoud mijn gegevens!