Formule Renault 2.0 nieuws: 'GEDEELDE TEVREDENHEID BIJ VAN AMERSFOORT RACING NA INCIDENTRIJK WEEKEND ASSEN'ASSEN, 23 JULI 2007 – Teambaas Frits van Amersfoort kijkt met gemengde gevoelens terug op de derde ronde om de Northern European Cup Formule Renault 2.0. De gelouterde vakman zag in de twee races op het TT-circuit van Assen zijn pupillen Dennis Swart en Stef Dusseldorp zowel vooraan meestrijden als hun wagens beschadigen tijdens de vele incidenten die dit raceweekend rijk was.

Toch vertrekt Van Amersfoort Racing over twee weken opgetogen naar Zolder, waard de vierde ronde van het kampioenschap plaats vindt in het bijprogramma van de ‘Masters of Formula 3’.

TRAININGEN EN KWALIFICATIES:
Op vrijdagochtend nam enkel Dennis Swart in de eerste vrije training de honneurs waar voor het team uit Huizen. Omdat zijn teamgenoot Stef Dusseldorp last had van een stevige maaggriep.. Op een droge baan verbeterden VAR en Swart zich stelselmatig, met een dertiende chrono als resultaat. In de tweede anderhalf uur durende sessie maakte ook Dusseldorp zijn eerste meters op het inmiddels verregende Drentse circuit. Met twee wagens dicht tegen de top 10, waren de manschappen positief voor de kwalificatie op zaterdagochtend.

In de dubbele kwalificatie voor de races op zaterdag en zondag trok Dusseldorp de kar voor Nederlands meest succesvolle autosportteam. Met een respectievelijk twaalfde en elfde startplek, zonder noemenswaardige trainingstijd achter de rug, gooide de VWO-student hoge ogen. Dennis Swart had last van zijn ziekte en kon zijn indrukwekkende prestatie van vrijdag niet herhalen. Hij moest dit maal genoegen nemen met de 20e en 24e gridpositie.

RACE 01 + 02:
In de openingsrace op zaterdag konden zowel Dusseldorp als Swart vooralsnog niet hun belofte inlossen door beiden betrokken te geraken in race-incidenten. Swart moest in de eerste ronde uitwijken voor twee wagens die voor hem gespind waren en kwam vast te zitten in het grind. Eenmaal op weg geholpen door de baanofficials noteerde hij snelle en constante rondetijden, maar zag hij uiteindelijk toch zijn Waterloo nadat hij van de baan werd getikt door Natalia Kowalska. Stef Dusseldorp zat in de eerste helft van de race beduidend beter in zijn vel. Hij haalde de ene na de andere tegenstander in, maar werd halverwege de race geëlimineerd na een mislukte inhaalpoging op Jakub Giermaziak.

Op zondagochtend zorgde Stef Dusseldorp toch voor vrolijke gezichten in de Van Amersfoort Racing pitbox. Onder wisselende weersomstandigheden vocht de debutant zich al snel op naar een knappe negende positie. Ook Dennis Swart kende een wereldstart waarin hij op een natte baan maar liefst 10(!) posities won. In zijn enthousiasme gleed Swart echter niet veel later kort van de baan waardoor hij aan een tweede inhaalrace moest beginnen. De Amsterdammer eindigde uiteindelijk als 16e.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Onze raceresultaten waren net zo afwisselend als het weer dit weekend. Op zaterdag hadden we geen geluk en konden we niet laten zien wat we waard waren. Complimenten voor iedereen binnen het team. De jongens hebben hard gewerkt om snel weer beide wagens op te bouwen voor de race op zondag. Gelukkig werden zij zondag beloond door twee goede races van Dennis en Stef. Als beiden dit op Zolder kunnen herhalen, moeten we daar goed kunnen scoren!”

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, 14 ronden, 26:32.451
02. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros, + 02.400s
03. Oliver Oakes (GBR), Motopark Academy, + 04.239
--. STEF DUSSELDORP (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 04 RONDEN
--. DENNIS SWART (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 05 RONDEN

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 16 ronden, 26:24.588
02. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, + 03.032s
03. Adam Christodoulou (GBR), AKA Cobra Racing, + 06.195s
09. STEF DUSSELDORP (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 34.936s
16. DENNIS SWART (NED), VAN AMERSFOORT RACING, + 1:02:752s

Bron: Media Amersfoort Racing / www.insightf1.com

Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing (www.vanamersfoortracing.nl)
Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
436e73
Onthoud mijn gegevens!