FORMULE RENAUL nieuws: 'NICK CATSBURG DOET IN ASSEN GOEDE ZAKEN VOOR KAMPIOENSCHAP'ASSEN, 22 JULI 2007 – Nick Catsburg kan tevreden terug kijken op zijn derde weekend in de Northern European Cup Formule Renault 2.0. Op het TT-circuit van Assen was de MP Motorsport coureur niet alleen de beste Nederlander, ook deed hij goede zaken met het oog op het kampioenschap. Op het 4,555 kilometer lange Drentse circuit eindigde de debutant respectievelijk als 10e en 6e in beide races.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
De twee vrije trainingen op vrijdag gaven alle 29 coureurs ruim de gelegenheid het onlangs vernieuwde Moto GP circuit onder de rook van Assen te leren kennen. Nick Catsburg en zijn MP Motorsport team gebruikten de eerste anderhalf uur durende sessie om te experimenteren met de set-up van zijn geel-zwarte bolide. In een poging om meer topsnelheid te behalen, probeerde het team uit Oudenbosch diverse afstellingen uit. In de tweede training kon Catsburg kennis maken met het circuit onder natte omstandigheden. Op oude banden reed de 19-jarige coureur toch naar een verdienstelijke achtste positie.

De dubbele kwalificatiesessie op zaterdagochtend verliep enigszins chaotisch. Omdat de wedstrijdleiding het tijdschema wat had ingekort, had Catsburg minder mogelijkheden om een goede snelle rondetijd te klokken. Bij aanvang van de eerste tijdtraining had de inwoner uit Voorthuizen last van een onwillige stuurhuis, waardoor hij pas met het vallen van de vlag nipt de elfde tijd kon noteren. In de tweede sessie maakte Catsburg zelf iets teveel schoonheidfoutjes. Toch mocht hij zich met een negende positie met recht weer de beste Nederlander noemen.

RACE 01 + 02:
Met een goede start klom Catsburg in de eerste race op zaterdagmiddag direct op naar de negende plaats. De Zweed Alexander Haegermark liet het er echter niet bij zitten en wilde op zijn beurt in de derde bocht Catsburg weer inhalen. De twee raakten elkaar kort, waardoor Stef Dusseldorp en Jakub Giermaziak hun wagen voorbij Catsburg konden steken. Een crash even later in de openingsronde zorgde ervoor dat de safety-car vier ronden lang het internationale startveld in bedwang moest houden. Bij de herstart pakte Catsburg de koe bij de horens en kon hij goed aanklampen bij de  rijders voor hem. Doordat Dusseldorp en Giermaziak het met elkaar aan de stok hadden was Catsburg in de eindfase de lachende derde. Hij finishte de race uiteindelijk op de tiende positie.

Een plotselinge regenbui in de minuten voor de start van de tweede race hield het startveld op zondagmorgen in de greep. Net als bijna alle andere rijders hoopte Catsburg op een opdrogende baan en koos voor slicks. Een juiste beslissing. Bij de start won de Formule Ford kampioen direct één positie. Omdat later in de race de Deen Steffen Møller een probleem met zijn versnellingsbak kreeg en de Engelsman Oliver Oakes moest opgeven, schoof Catsburg op naar de zesde plek. Met dit resultaat evenaarde hij zijn beste seizoensklassering uit Zandvoort en Oschersleben.

NICK CATSBURG: “Deze zesde plaats is heel goed voor mijn kampioenschap, zeker omdat mijn directe rivaal Steffen Møller vandaag niet scoorde. Zaterdag verloor ik wat punten, vandaag pakte ik ze dubbel en dwars terug. Nu op naar Zolder waar we in het bijprogramma van de Masters of Formula 3 rijden. Een extra reden om mijn beste beentje voor te zetten. Ik heb goede herinneringen aan Zolder. Vorig jaar scoorde ik daar de overall overwinning in de Formule Ford!”

UITSLAG RACE 01 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena, 14 ronden,  26:32.451
02. Valtteri Bottas (FIN), Koiranen Bros,    + 02.400s
03. Oliver Oakes (GBR), Motopark Academy,    + 04.239
10. NICK CATSBURG (NED), MP MOTORSPORT,   + 17.912s

UITSLAG RACE 02 NEC FORMULE RENAULT ASSEN
01. Frank Kechele (GER), Motopark Academy, 16 ronden,  26:24.588
02. Tobias Hegewald (GER), Motorsport Arena,    + 03.032s
03. Adam Christodoulou (GBR), AKA Cobra Racing,   + 06.195s
06. NICK CATSBURG (NED), MP MOTORSPORT,   + 26.658s

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Nick Catsburg (WWW.INSIGHTF1.COM)

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5ad609
Onthoud mijn gegevens!