Formule nieuws: 'POSITIEVE TESTDAG XAVIER IN WORLD SERIES FORMULE RENAULT 3.5 OP PAUL RICARD!'Op het circuit van het Zuid Franse Paul Ricard heeft Xavier Maassen een start gemaakt met de voorbereidingen op het nieuwe autosportseizoen. De Nederlander, die in de afgelopen jaren in diverse Europese Formule Renault 2.0 Kampioenschappen uitkwam, testte een World Series Formule Renault 3.5 bolide op de 3,841 meter lange High Tech Test Track. Het werd een positieve test voor Maassen die de hele dag uitkwam voor het Belgische KTR.

 Op woensdag en donderdag (29 en 30 november aanstaande) zal hij zijn testwerkzaamheden in de World Series Formule Renault 3.5 bij het team van Tech 1 Racing en KTR voortzetten op het circuit van Valencia (Spanje).

Op Paul Ricard testte Maassen wederom voor KTR nadat hij vorig jaar voor de eerste keer kennis had gemaakt met het team uit Keerbergen. KTR met Kurt Mollekens als teambaas boekte dit jaar met haar rijders Robbie Kerr en Sean McIntosh wisselend succes in de World Series by Renault en eindigde met het team op de zevende plaats in het eindklassement. Doordat Maassen op een fraaie derde plaats eindigde in de Northern European Cup Formula Renault 2.0, kreeg de Limburger totaal dertig rondes aangeboden van Renault Sport.

Maassen had zijn draai in de ochtendsessie snel gevonden en wist met oude banden goede rondetijden neer te zetten. Ook met het tweede gebruikte setje rubber zat de vaart er behoorlijk in, maar vielen de tijden voor de inwoner uit Lanaken iets tegen. Hij had voornamelijk met overstuurproblemen te maken, waardoor hij de ochtendsessie  met zijn snelste tijd van 1:17.991 afsloot.

Op het fraaie circuit van Formule 1 baas Bernie Ecclostone probeerde Maassen in de middaguren met nieuwe banden zijn snelste tijden verder aan te scherpen, maar problemen met de set-up namen echter alleen maar toe. Hij draaide uiteindelijk een tijd van 1:17.670. Maassen, die inmiddels was gewend aan de enorme acceleratievermogen van de 425 pk krachtige bolide, was niet geheel tevreden met het resultaat. Desondanks had Maassen veel geleerd van deze test en verliep de samenwerking met het team naar ieders wens. Hij verheugd zich nu alweer op de volgende WSR-test over een aantal weken op het circuit van Valencia.

XAVIER MAASSEN: “Het was vooral een positieve testdag. We begonnen goed aan de sessie en draaide snelle rondetijden totdat ik overstuurproblemen voelde. In de pauze hebben we de set-up gewijzigd maar achteraf gezien heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd, waardoor ik in de middag met een nieuw setje banden niet meer mijn tijden kon verbeteren. Dit is natuurlijk erg jammer, want je wilt natuurlijk altijd goed scoren tijdens zo’n test. Het is in ieder geval een wijze les om dit een keer meegemaakt te hebben, want daar zijn de testdagen voor. De auto blijft in ieder geval erg spectaculair om in te rijden. Vooral de remmen, vleugelafstelling, bochtensnelheid en het aerodynamische pakket zijn indrukwekkend. Het is een mooie raceklasse waar ik volgend jaar graag mee voor de dag wil komen!”

Bron: www.xaviermaassen.nl Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2614ff
Onthoud mijn gegevens!