Formule masters: 'Dominick Muermans rijdt International Formula Master met Ombra Racing'
BERGAMO (ITALIË), 01 MAART 2007 - Dominick Muermans heeft een contract getekend bij Ombra Racing om in 2007 deel te nemen aan de International Formula Master. Het team uit het Italiaanse Bergamo heeft met het aantrekken van Dominick de rijders line-up 2007 compleet. Naast Muermans zal eveneens Johnny Cecotto junior voor dit team uitkomen.

De jonge Limburger maakt in zijn prille loopbaan een razendsnelle ontwikkeling door. Nog geen twee jaar geleden ging een lang gekoesterde wens voor Muermans in vervulling en debuteerde hij in de twee liter Formule Renault tijdens de Paasraces op het circuit van Zandvoort. Hij wist zich in het verdere verloop van het Nederlands Kampioenschap ten opzichte van zijn meer ervaren collega’s prima te verdedigen en eindigde bovendien met grote regelmaat in de punten. Om meer racekilometers en internationale circuitkennis op te doen reed hij ook bijna alle wedstrijden in het sterk bezette Duits Formule Renault 2.0 Kampioenschap. In 2006 zette Muermans zijn autosportcarrière voort in het Duits Formule 3 Kampioenschap.

Na zijn eerste seizoen in de Formule 3 bij het team van Frits van Amersfoort op een hoogtepunt afgesloten te hebben met een dubbele puntenfinish, maakte de 22-jarige coureur in november 2006 voor de eerste keer kennis met de ChampCar Atlantic series. Na een geslaagde test in de GP2 Series en World Series Formule Renault 3.5 op Paul Ricard, vertrok Muermans opnieuw naar Amerika voor zijn deelname aan de CFR Jan National race. Ter voorbereiding op de International Formula Master zal Muermans de eerste drie races van het Champ Car Atlantic kampioenschap rijden op de Amerikaanse stratencircuits van Las Vegas, Long Beach en Houston.

De International Formula Master is één van de hoogwaardige raceklassen die talenten moet afleveren voor de Formule 1. Al 26 bolides zijn er verkocht en ook dankzij de grote media aandacht (Eurosport zendt het voor minimaal vijf jaar uit). De International Formula Master rijdt in het voorprogramma van de Europese FIA WTCC (World Touring Car Championship) en beloofd een spectaculaire klasse te worden.

MASSIMO POLLINI (TEAM MANAGER): "We zijn blij met deze deal met Dominick. We hebben hem het hele jaar gevolgd in de Recaro F3 Cup en hij reed elke race sneller en constanter. Door zijn F3 ervaring en zijn winter programma in de VS heeft hij de best mogelijke voorbereiding om vooraan mee te kunnen strijden in het komende Formula Master seizoen. Ik ben er zeker van Dominick en Johnny goed samen zullen werken en dit zal Ombra erg sterk maken!"

DOMINICK MUERMANS: “Ik vind het super om met Ombra Racing in de Formula Master Series uit te komen. De keuze is op Ombra Racing gevallen, omdat het een zeer professioneel team is en teambaas Massimo Polini goede contacten heeft met de motorbouwer. Het team heeft veel ervaring in huis en beschikken over veel goede engineers. Ik denk dat mijn overgang naar de Formula Master de juiste keuze is om hogerop te komen in de internationale autosport. De International Formula Master is een uitdagende klasse met veel goede coureurs. Dit is een enorme kans voor mij en ik ben dan ook van plan om goed te presteren. Naast de Formula Master zal ik ook de Formule 3 auto’s van Ombra Racing gaan testen. De banden zijn namelijk hetzelfde en bovendien maak ik extra veel kilometers. Ik wil Ombra Racing bedanken voor deze kans!”

Bron: Media Dominick Muermans

  

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bf0b83
Onthoud mijn gegevens!