Formule Master nieuws: 'KELVIN SNOEKS STRIJDBAAR IN FORMULE MASTER OP PAU'PAU, 19 MEI 2009 – Kelvin Snoeks heeft tijdens zijn debuut in de International Formule Master op het stratencircuit van Pau (Frankrijk) afgelopen weekend zijn tanden laten zien. Gedurende het gehele weekend demonstreerde de 21-jarige coureur van AR Motorsport voldoende ruwe snelheid. Helaas greep Snoeks tijdens de ‘Grand Prix de Pau’ nog net naast de prijzen. Na een harde touche met de muur in de openingsrace van zaterdag, werd een constante en solide race op zondag beloond met de twaalfde plaats.

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIE:
Snoeks trapte zijn Europese avontuur, dat in het voorprogramma van de FIA WTCC werd gehouden, direct af tijdens de twee vrije trainingen op vrijdag. In de eerste sessie van 45 minuten ging de coureur met startnummer 31 enkel op reeds gebruikte banden onderweg om een lekker ritme op te bouwen op het 2.760 meter lange stratencircuit. Echter het datasysteem van zijn bolide weigerde dienst, waardoor hij geen informatie kon verzamelen. In de tweede oefenrit ’s middags ging hij op nieuwe banden naar buiten, maar moest door een gebrek aan data op gevoel zijn rondetijden zien neer te zetten. Snoeks eindigde deze sessie als vijftiende.

In de belangrijke kwalificatiesessie op zaterdagochtend ging Snoeks direct de baan op voor een snelle tijd. Ondanks druk verkeer draaide hij competitieve rondetijden, maar werd hij in zijn snelle stints tot tweemaal toe geblokt door poleman Fabio Leimer. Tegen het sluiten van de markt haalde Snoeks nog één keer alles uit de kast. Tijdens deze laatste krachtmeting ging hij echter net over de limiet, waarbij hij hard in aanraking kwam met de muur. Snoeks moest uiteindelijk genoegen nemen met een dubbele zestiende startpositie voor de races op zaterdag en zondag.

RACES 01 + 02:
Dat Snoeks gerekend mag worden als een snelle leerling, bewees de rijder uit Zwaanshoek in de seizoensopener op zaterdagmiddag. Na een megastart vanaf de zestiende startplaats vocht hij zich ronde na ronde een weg naar voren. Echter in de achtste ronde ging het in bocht 5 mis. Snoeks nam deze bocht iets wijder dan voorheen, met als gevolg dat hij zijn wagen plotseling kwijt was. Met de achterkant kwam hij tegen de muur tot stilstand en moest de strijd staken.

Zo ‘safe’ mogelijk uitrijden van de race ten doel gesteld voor de tweede manche, kwam Snoeks op zondag wederom goed uit de startblokken. In een spannende race dat gekenmerkt werd door vele crashes wist Snoeks met goede rondetijden optimaal te profiteren van de diverse misstappen van zijn concurrenten. In de slotfase van de 24 ronden tellende race wist het talent zijn positie op zijn achtervolgers met succes te verdedigen. Zijn portie vechtlust werd beloond met een twaalfde plaats aan de finish. 

KELVIN SNOEKS:“Deze races op Pau leverden veel leermomenten op. Ik moest op vrijdag nog wennen aan deze moeilijke baan, terwijl de meeste hier al een keer hadden gereden. In de kwalificatie werd ik in mijn snelle ronde tot tweemaal toe geblokt, waardoor ik geen snelle tijd kon neerzetten. Met nog één ronde te gaan pushte ik hard voor een snelle tijd, maar raakte ik met een harde klap de muur. De eerste race ging goed totdat ik in bocht 5 de muur toucheerde. Bijzonder jammer want degenen die de race wel hadden uitgereden wisten hoog te finishen. De race op zondag verliep echter prima. Ik reed zeer constante rondetijden en wist het gat naar mijn voorgangers telkens goed dicht te rijden. Pau was echt een heel gave ervaring. Je reed van muur naar muur, een foutje kon je je hier niet permitteren. Ik heb me gedurende het weekend stap voor stap weten te verbeteren. Dat is prima gelukt.”


UITSLAG RACE 01 GRAND PRIX DE PAU, ZATERDAG 16 MEI 2009
01. Fabio Leimer, Jenzer Motorsport, 37 ronden,   45:41.898
02. Vladimir Arabadzhiev, JD Motorsport,    + 15.891s 
03. Pal Varhaug, Jenzer Motorsport,    + 20.880s
DNF. KELVIN SNOEKS, AR MOTORSPORT,     + 29 RONDEN

UITSLAG RACE 02 GRAND PRIX DE PAU, ZONDAG 17 MEI 2009
01. Alessandro Kouzkin, Cram Competition, 24 ronden,  29:35.789
02. Dennis Retera, AR Motorsport,     + 04.304s 
03. Pal Varhaug, Jenzer Motorsport,    + 06.410s
12. KELVIN SNOEKS, AR MOTORSPORT,     + 24.637s


Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks          


     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
245af6
Onthoud mijn gegevens!