Formule Master nieuws: 'KELVIN SNOEKS SLUIT HECTISCH RACEWEEKEND OP VALENCIA POSITIEF AF'VALENCIA, 03 JUNI 2009 – Met de flink portie strijdlust begon Kelvin Snoeks afgelopen weekend aan de tweede ronde van de International Formule Master. Echter zowel in de kwalificatie als races op het zonovergoten circuit van Valencia (Spanje) had de AR Motorsport coureur te kampen met verschillende technische en elektronische problemen die zorgden voor een dubbel nulresultaat. Ondanks alle ongemakken liet de 21-jarige coureur zich niet zomaar uit het veld slaan en wist hij beide manches te finishen op respectievelijk de negende en dertiende plaats.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
Samen met zijn team besloot Snoeks om de eerste vrije training op vrijdagochtend op oude banden te starten, teneinde eerst het 4.005 meter lange circuit te verkennen in zijn wit-groene bolide. De wagen voelde op het circuit wel direct goed aan, maar de ‘zachte verenafstelling’ leverde geen snelle rondetijden op. In de tweede sessie op vrijdagmiddag ging hij opnieuw op oude banden naar buiten. Daarna liet hij gedurende de drie kwartier durende training verse banden onder zijn auto monteren en koos opnieuw het asfalt. Snoeks probeerde de limieten van de baan op te zoeken, maar door een verkeerde wagenafstelling eindigde hij op de veertiende plaats.

Na bestudering van de data en flink onderling overleg met zijn engineer, besloten ze de set-up van de bolide drastisch te wijzigen. In plaats van een zachte wagenafstelling koos men voor de harde veren, waardoor de auto veel stijver aanvoelde. In de kwalificatie van zaterdag bleek deze aanpassing een juiste keuze, doordat hij meteen een volle seconde van zijn snelste tijd wist af te snoepen. Daarna kwam hij binnen voor de tweede nieuwe set rubber. Snoeks probeerde zijn tijd nog verder aan te scherpen, maar na een paar ronden brak plotseling zijn voorvleugel af. De inwoner uit Zwaanshoek eindigde de tijdtraining hierdoor in de grindbak en moest toezien dat hij de openingsrace als laatste moest aanvangen.     

RACE 01 + 02:
De pechduivel was op zaterdagmiddag echter nog niet verdwenen toen Snoeks reeds in de opwarmronde naar de startgrid toe merkte dat zijn wagen op slechts drie cilinders reed. Op de grid probeerde de monteurs het euvel nog te verhelpen, maar door tijdgebrek besloot men om de auto terug te brengen naar de pitstraat. Een onwillige bougiekabel bleek uiteindelijk de boosdoener, waardoor Snoeks met vijf ronden achterstand aan de race van zaterdagmiddag begon. Ondanks dat de rijder met startnummer 31 een eenzame wedstrijd reed, wist hij wel een flink aantal posities op te schuiven naar voren. Na ruim veertig minuten kwam hij als negende over de meet.

Toen de startlichten op zondag opnieuw werden gedoofd kwam Snoeks vanaf deze positie redelijk goed uit de startblokken. In het gevecht voor een goede uitgangspositie werd Snoeks in de openingsfase door zijn collega’s van alle kanten flink geraakt, maar de Nederlander beet knap van zich af. Ondanks een beschadigde voor- en achtervleugel en een gemodificeerde zijkant hield hij het hoofd koel en ging hij vol de strijd aan met de concurrentie in het middenveld. Echter toen de wagen steeds slechter werd moest hij enkele posities prijsgeven. In de laatste ronde werd Snoeks zonder pardon er nog hard afgebeukt door Patrick Reiterer, waardoor hij het Spaanse avontuur afsloot op de dertiende plaats.  

KELVIN SNOEKS: “Ik houd niet bepaald een goed gevoel over aan het raceweekend. In de vrije trainingen had ik te maken met een onwillige wagenafstelling en brak in de kwalificatie spontaan mijn voorvleugel af. De eerste race moest ik vanuit de pitstraat beginnen, omdat de wagen op slechts drie cilinders liep. Ondanks alle tegenslagen heb ik geknokt voor wat ik waard ben. Een negende en dertiende plaats onder deze moeilijke omstandigheden biedt perspectief voor de toekomst. Ik hoop in de volgende Formule Master races op Brno (20 en 21 juni aanstaande) het geluk aan mijn zijde te hebben, zodat we de stijgende lijn kunnen gaan inzetten.”

UITSLAG RACE 01 VALENCIA, ZATERDAG 30 MEI 2009
01. Fabio Leimer, Jenzer Motorsport, 25 ronden,   40:02.900
02. Josef Kral, JD Motorsport,      + 08.110s
03. Vladimir Arabadzhiev, JD Motorsport,    + 27.771s 
09. KELVIN SNOEKS, AR MOTORSPORT,     + 05 RONDEN

UITSLAG RACE 02 VALENCIA, ZONDAG 31 MEI 2009
01. Kasper Andersen, Hitech, 19 ronden,    28:34.333
02. Pal Varhaug, Jenzer Motorsport,    + 03.479s
03. Sergey Afanasiev, JD Motorsport,    + 03.880s
13. KELVIN SNOEKS, AR MOTORSPORT,     + 1:26.337s

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Kelvin Snoeks          


     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dd7f51
Onthoud mijn gegevens!