Formule BMW nieuws: 'THOMAS HYLKEMA VECHTLUSTIG IN FORMULE BMW WORLD FINAL!'VALENCIA, 25 NOVEMBER 2007 – Tijdens de Formule BMW World Final op het circuit van Valencia (Spanje) toonde Thomas Hylkema vandaag zijn vechtlust. Komende vanaf de 23e startpositie wist hij in recordtempo veel tegenstanders te verschalken. De inwoner uit Maarn eindigde de 22 ronden tellende race uiteindelijk op de zestiende plaats.

RACE 03:
In de derde en tevens laatste heat voor aanvang van de Formule BMW World Final kwam Hylkema vanmorgen niet goed uit de startblokken. Hij vocht zich echter weer snel in de wedstrijd door in de openingsronde zijn verloren posities te heroveren. Hylkema probeerde daarna Jazeman Jaafar te passeren, maar raakte daarbij in een split second de wagen van Jack Lemvard die pal voor hem reed. In de touché met zijn teamgenoot beschadigde hij zijn voorvleugel. Op de lange rechte stukken van het 3,100 meter lange circuit wist Hylkema het middenveld bij te benen, maar verloor in de snelle bochten veel neerwaartse druk. Hij moest hierdoor genoegen nemen met de zestiende plaats. Met totaal 37 punten (tiende, elfde en zestiende stek in de heats van zaterdag en zondag) begon hij de finalerace als 23e.

FINALE RACE:
Na bestudering van de data en veelvuldig overleg met zijn team over zijn matige starts, trok Hylkema het strijdplan voor de beslissende Formule BMW World Final. De 19-jarige rijder slaagde in zijn opzet en kwam voor de eerste keer goed van zijn plek. Binnen een aantal ronden nam hij een aantal concurrenten te grazen en kon zich losmaken van de rest in het drukke middenveld. Samen met de Japanner Kimiya Sato rukte hij op naar voren. Toen het beste van zijn banden er inmiddels af was, moest Hylkema vol in de verdediging om zijn positie te behouden. Hij kon echter niet voorkomen dat Sato van hem wegreed. In de slotfase kwam ook de Brit Matthew Bell hem nog voorbij. Ondanks dat Hylkema terrein verloor, wist hij zijn auto naar een bevredigende zestiende plaats over de streep te brengen. Hij liet met dit resultaat vele ervaren en competitieve deelnemers achter zich!

THOMAS HYLKEMA: “Ik ben heel tevreden over het weekend. Op zaterdag verliep alles al super en kon ik me voor de eerste keer echt meten met de sterkere rijders in het kampioenschap. De Formule BMW World Final is echt een top evenement. Je maakt heel veel kilometers en je vecht tegen de beste Formule BMW rijders van de wereld. Er werd echt op het scherpst van de snede gereden. Het resultaat en de progressie die ik heb geboekt geeft ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst. Tenslotte wil ik mijn sponsors en natuurlijk het team van Am Holzer Motorsport bedanken. We zijn heel snel naar elkaar toegegroeid en hebben als team prima samengewerkt. Helemaal super!” 

Uitslag Formule BMW World Final 2007, zondag 25 november 2007, Valencia:
01. Philipp Eng, Mücke-Motorsport,      28:38.290
02. Marco Wittmann, Josef Kaufmann Racing,   +00.09.2
03. Jens Klingmann, Eifelland Racing,    +00.14.0
16. THOMAS HYLKEMA, AM HOLZER RENNSPORT,     +00.43.0

Meer info: www.thomashylkema.com

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0fbcbe
Onthoud mijn gegevens!