Formule BMW nieuws: 'THOMAS HYLKEMA KIJKT UIT NAAR FORMULE BMW WORLD FINALS'MAARN, 19 NOVEMBER 2007 – Na zijn veelbewogen debuutjaar in het Duits Formule BMW kampioenschap maakt Thomas Hylkema zich op voor de Formule BMW World Finals die van 23 tot 25 november aanstaande worden gehouden. Hier zullen 35 jonge en talentvolle coureurs uit maar liefst negentien verschillende landen op het Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo (Valencia, Spanje) vechten om de hoofdprijs: een heuse test met het BMW Sauber Formule 1 Team.

Hylkema zal met het Duitse AM-Holzer Rennsport GmbH aan de start verschijnen.

Precies een jaar geleden kwam de inwoner uit Maarn in aanraking met de Formule BMW. Om een goede impressie te krijgen van deze competitieve single-seaters ging hij naar de Formule BMW World Final op Valencia, waar de beste 36 talenten uit vier verschillende Formule BMW kampioenschappen tegen elkaar streden voor de titel ‘Wereldkampioen Formule BMW’. Na enkele goede gesprekken met onder andere Eifelland Racing, begon Hylkema zijn autosportcarrière uiteindelijk bij dit topteam. Na enkele tests maakte hij op het stratencircuit van de Norisring verdienstelijk zijn debuut. De student aan de Technische Universiteit van Delft (Lucht en Ruimtevaarttechniek) kende in de volgende races pieken en dalen. Met een flink portie vechtlust wist de rookie in het sterk bezette deelnemersveld zich in de punten te werken. 

Twee weken geleden (vrijdag 9 november) testte Hylkema weer in de Formule BMW. Ditmaal reed hij voor AM-Holzer Rennsport op het circuit van Hockenheim. Hij werkte een geslaagde ééndaagse testdag af. Nadat diverse technische problemen in de ochtend waren verholpen, liet hij na de lunchpauze snelle rondetijden noteren. Hylkema kijkt alvast met vertrouwen uit naar de Formule BMW World Finals.

THOMAS HYLKEMA: “Het is super om aan dit evenement deel te nemen. Een jaar geleden maakte ik kennis met deze raceklasse en nu maak ik er zelf deel van uit. Mijn doelstelling is geslaagd, wanneer ik het gevoel heb dat ik maximaal alles eruit heb gehaald. Ik ga natuurlijk voor een toppositie! Na een jaar waar ik in een relatief korte periode bijzonder veel heb geleerd, hoop ik mijn ervaringen om te kunnen zetten in een goed resultaat. Deze races staan op zichzelf, waar de beste rijders van alle Formule BMW competities samen komen. Voor 2008 zijn alle opties open. Ik kan niet wachten om naar Valencia af te reizen!”

Meer  info: www.thomashylkema.com
Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a0ce44
Onthoud mijn gegevens!