Formule BMW nieuws: 'THOMAS HYLKEMA GAAT MET GOED GEVOEL FORMULE BMW WORLD FINAL IN'VALENCIA, 25 NOVEMBER 2007 – Met een tiende en elfde plaats in de Formule BMW World Final races op het circuit van Valencia (Spanje) heeft Thomas Hylkema een goede stap gezet naar de allesbeslissende heat op zondag. Deze zal uiteindelijk allesbepalend zijn voor de startopstelling voor de hoofdrace die later wordt gehouden. De inwoner uit Maarn hoopt in deze race over 22 ronden een goed resultaat uit het vuur te slepen.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
Hylkema verruilde voor aanvang van de Formule BMW World Final het team van Eifelland Racing voor Am-Holzer Rennsport. Hij testte enkele weken geleden reeds voor dit team op Hockenheim, voordat hij naar Spanje afreisde. In de eerste vrije training op vrijdagmorgen verkende Hylkema de 3,100 meter lange baan. Nadat hij zijn wagen rustig had ingereden, ging Hylkema voor een snelle tijd. De rijder met wagennummer 2 zocht de limiet van het circuit op, waardoor zijn banden tot op de velg werd opgereden. Hylkema ging in de tweede training met nieuwe banden naar buiten. Hij eindigde de 40 minuten durende sessie als tiende in zijn groep van totaal 17 deelnemers. In de laatste sessie spaarde de 19 jarige rijder zijn banden. Hij eindigde de training als vijftiende. Na de vrije trainingen stond de kwalificatiesessie op het programma. Hij begon de tijdtraining op oude banden, maar ging als snel over op een nieuw setje rubber. Hylkema probeerde een snelle tijd op de chrono’s te zetten, maar zat niet helemaal goed in het ritme. In het competitieve deelnemersveld eindigde hij op vijftiende plaats.

RACE 01 + 02:
In de eerste race op zaterdag kwam Hylkema niet goed weg. Hij behield zijn positie in de openingsronde en wist zelfs een plaatsje op te schuiven naar voren. In de volgende ronde profiteerde Hylkema optimaal door een aantal rijders buitenom te passeren. Hij denderde in één ruk de top tien binnen voordat de safetycar de wedstrijd tijdelijk neutraliseerde. Hylkema behield zijn plek nadat de race weer werd vrijgegeven. Hij probeerde de deur stevig dicht te houden voor de aanstormende Daniel Campos maar moest zijn ex-teamgenoot in de slotfase laten gaan. Na vijftien ronden kwam hij als tiende over de meet. Hij was hiermee de beste Nederlander. In de tweede heat die in de middag werd gehouden, kwam hij opnieuw niet goed uit de startblokken. Hylkema vocht zich echter goed in de wedstrijd. In het sterke bezette middenveld hield hij het hoofd koel en schoof door naar plek elf. Tegen het sluiten van de markt werden zijn banden steeds slechter en moest alle zeilen bijzetten om zijn positie te behouden. Hij finishte de race als elfde. Op zondag volgt de derde en tevens laatste heat. Deze zal bepalen vanaf welke positie Hylkema de Formule BMW World Final zal aanvangen.

THOMAS HYLKEMA: “Het is werkelijk een superevenement! Uit alle hoeken van de wereld komen de beste Formule BMW-rijders samen om voor de zege te strijden. Het is fantastisch om hier deel van uit te maken. Ik heb bewust gekozen om aan deze World Final mee te doen, want hier maak je echt veel kilometers. Dit in tegenstelling tot de Formule BMW races die ik dit jaar heb gereden. Het gaat eerlijk gezegd boven verwachting. Ik zit nu bij een nieuw team en we raken al snel ingespeeld op elkaar. Het is alleen jammer van mijn positie in de kwalificatie. Ik had zeker nog verder naar voren kunnen staan. Na de matige starts verliepen de races verder uitstekend. Ik hoop deze stijgende lijn op zondag door te kunnen trekken.” 

Meer  info: www.thomashylkema.com

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
86c83f
Onthoud mijn gegevens!