Formule BMW nieuws: 'JACK TE BRAAK WERKT KEIHARD AAN SET-UP MOGELIJKHEDEN OP SILVERSTONE'SILVERSTONE, 21 MAART 2009 – Jack te Braak heeft afgelopen woensdag en donderdag (18 en 19 maart jongstleden) opnieuw getest in de Formule BMW ter voorbereiding op het Europese Formule BMW kampioenschap. Nadat de regerend Duits Kart Kampioen een week geleden nog op Imola (San Marino) de Formule BMW aan de tand voelde, maakte de Nederlander ditmaal op het legendarische Britse circuit van Silverstone de nodige kilometers voor het topteam van Mücke Motorsport. In de fraaie blauw witte bolide grepen Te Braak en het Duitse team zowel de eerste als afsluitende testdag aan om een goede basis set-up te vinden. Dit lukte prima ondanks aanhoudende overstuurproblemen. In een competitief deelnemersveld van 26 talenten belandde de 17-jarige coureur uiteindelijk in het middenveld. Op maandag en dinsdag (30 en 31 maart aanstaande) vervolgt de rookie zijn testwerkzaamheden op het circuit van de Nürburgring.Met oude banden begon Te Braak aan de eerste testdag. Hij kwam redelijk op snelheid en probeerde niet alleen de afstelling van de wagen, maar ook zijn rij eigenschappen te verbeteren. Na de middaglunch vervolgde Te Braak zijn test op gebruikte banden. Daarna ging hij voor de eerste keer op nieuwe banden naar buiten, maar kwam er door overstuur in de wagen niet helemaal aan te pas. Te Braak probeerde met name de set-up van de Formule BMW te verbeteren, maar kreeg daarbij telkens te maken met downforce problemen. Ook op de volgende morgen had het team de afstelling van de auto veranderd. De inwoner uit Doetinchem probeerde daarmee zijn tijden verder aan te scherpen, maar kreeg nog steeds te maken met hardnekkige overstuurproblemen.

Daarna liet Te Braak zijn tweede set nieuwe banden onder zijn wagen monteren. In zijn vliegende ronde wist hij een snelle 1:52.4 op de chrono’s te zetten. Om zijn Michelin-banden verder te sparen voor de volgende test op de Nürburging, ging hij na slechts zes ronden weer naar binnen. Doordat het team voldoende data had verzameld en het volledige Formule BMW testprogramma had afgewerkt, keerde Te Braak weer huiswaarts. 

JACK TE BRAAK: “Als ik terugkijk op mijn Formule BMW test op Silverstone dan had er meer ingezeten. Het ging niet helemaal naar behoren, doordat ik over beide dagen continu met overstuurproblemen had te kampen. Verder heb ik geleerd dat ik nog meer aan mij rijtechnieken en rijstijl moet werken. In de karting ging alles op basis van talent en intuïtie, terwijl je in de formulewagens meer moet nadenken. Ik moet van mijn foutjes nog leren. Gelukkig gaan we binnenkort weer testen op de Nürburgring. Ik ken de baan redelijk goed en kan daar prima uit de voeten. We gaan ervoor!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Jack te Braak          
     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7d82a6
Onthoud mijn gegevens!