Formule BMW nieuws: 'DERTIENDE PLAATS OP DE GRID VOOR MATHIJS HARKEMA'VALENCIA, 23 NOVEMBER 2007 – Mathijs Harkema had vandaag een harde noot te kraken op het circuit van Valencia (Spanje). De rijder van Josef Kaufmann Racing die voor de eerste keer deelneemt aan de prestigieuze Formule BMW World Final wist zich gedurende de drie vrije trainingen en kwalificatiesessie steeds te verbeteren en eindigde de belangrijke sessie uiteindelijk als dertiende.

FORMULE BMW WORLD FINAL 2007:
Elk jaar aan het eind van het seizoen is er een Formula BMW World Final. Dit is vergelijkbaar met de Masters of Formula 3. Maar liefst 35 jonge en talentvolle coureurs uit vier competities over de hele wereld zoals de Formule BMW UK, Formule BMW Asia, Formule BMW Duitsland en Formule BMW USA vechten om de hoofdprijs: een heuse test met het BMW Sauber Formule 1 Team!

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIE:
In de eerste vrije training op vrijdagmorgen verkende de Limburger de 3,100 meter lange baan. Nadat de Sikkens-rijder zijn wagen rustig had ingereden, ging Harkema voor een snelle run en wist zijn tijden telkens te verbeteren. In de tweede sessie reed Harkema opnieuw met oude banden. Hij eindigde de 40 minuten durende training op de dertiende plaats in zijn groep van totaal 17 rijders. In de laatste sessie verruilde de Nederlander zijn oude banden voor nieuw schoeisel. De 18-jarige rijder ging voor een snelle run, maar werd telkens gehinderd door het verkeer op de baan. Hij moest genoegen nemen met P16.

Na de vrije trainingen stond de kwalificatiesessie op het programma. Het begin van de sessie ging voortvarend voor Harkema, die in de slipstream van Josef Kral (Mücke-Motorsport) zat. Hij wist de snelle rijder uit Tsjechië goed bij te benen en steeg met stip naar P4. Hij behield zijn positie en dook vervolgens naar binnen. Toen Harkema opnieuw het asfalt wilde kiezen, werd de sessie tijdelijk stilgelegd door een code rood situatie. Wanneer de tijdtraining na enkele minuten weer werd vrijgegeven probeerde de rijder met startnummer 24 de stijgende lijn door te trekken. Hij finishte de sessie uiteindelijk op de dertiende plek in zijn groep.

MATHIJS HARKEMA: “Na een matig begin van de dag in de vrije trainingen, ben ik redelijk geëindigd in de kwalificaties. De Formule BMW World Final is hét evenement van het jaar. Ik ben enorm gemotiveerd om hier goed te presteren. Uit alle hoeken van de wereld komen de beste Formule BMW-rijders samen om voor de zege te strijden, dus het viel niet mee om gelijk goed te kwalificeren. Ik ben tevreden wanneer ik de races op zaterdag in de top 10 finish. Morgen ga ik er weer 100% voor!”

Uitslag Formule BMW World Final 2007, kwalificatie groep 1, vrijdag 23 november 2007, Valencia:
01. Jens Klingmann, Eifelland Racing,     1:17.265
02. Carlos Huertas, Double R Racing,      +00.011
03. Josef Kral, Mücke-Motorsport,     +00.033
13. MATHIJS HARKEMA, JOSEF KAUFMANN RACING,   +00.805

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Mathijs Harkema

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0da3c2
Onthoud mijn gegevens!