Formula Renault nieuws: 'THOMAS HYLKEMA LAAT KAAS NIET VAN BROOD ETEN EN TOONT KRACHT OP CROFT'CROFT, 16 JUNI 2009 – Thomas Hylkema kijkt met gemengde gevoelens terug op de negende en tiende ronde van het ‘2009 Michelin Formula Renault UK Championship’ op Croft. Ondanks een chaotisch verlopen kwalificatie, waarin Hylkema zich als 12 e en 13e klasseerde voor respectievelijk de races op zaterdag en zondag , stond de Manor Competition coureur zijn mannetje in beide races. Het bochtige karakter van het 3,4 kilometer korte circuit onthield hem echter de mogelijkheid om naar de top van het veld door te stoten, waar hij wel toe behoorde getuige zijn rondetijden in de trainingen en races. Hylkema finishte het incidentrijke weekend in North Yorkshire als 16e en 11e.

VRIJE TRAININGEN EN KWALIFICATIE:
Zoals gebruikelijk kregen alle rijders tijdens de vrije trainingen op vrijdag twee maal de gelegenheid hun wagen voor het smalle en bochtige circuit in Engeland af te stellen. In beide oefenritten koos Hylkema het asfalt op zowel gebruikte als nieuwe banden. Op nieuw schoeisel noteerde de 20-jarige coureur uit Delft tegen het vallen van de vlag verdienstelijk de zesde tijd, welke hem veel vertrouwen gaf voor de kwalificaties op zaterdag.

Tijdens de eerste tijdtraining, die beslissend was voor de startopstelling van de openingsrace later die dag, werd Hylkema continue gehinderd door langzamere deelnemers en neutralisaties. Hierdoor moest de Nederlander genoegen nemen met de twaalfde startplek voor de openingsmanche. Ook de tweede kwalificatietraining op zaterdagmiddag verliep niet geheel vlekkeloos. Net als tijdens de vorige meeting op Oulton Park werd Hylkema wederom gehinderd door James Calado. Hierdoor schikte Hylkema zich op de startopstelling voor de tweede race op zondag op de 13e plaats.

RACES:
Na goed van start gegaan te zijn op zaterdagmiddag, werd Hylkema buiten zijn schuld om al snel slachtoffer van een te enthousiaste inhaalmanoeuvre van zijn teamgenoot David Mc Donald op Will Stevens. In de chicane kon Hylkema een botsing ternauwernood voorkomen, maar spinde hierdoor van de baan waarna het gehele startveld hem voorbij kon rijden. Terug op de baan toonde Hylkema zich alles behalve gewonnen. Vanaf de 26e positie haalde hij de ene na de andere tegenstander in tijdens de 15 ronden tellende race om uiteindelijk toch nog als 16e geklasseerd te worden.

Op zondag kreeg Hylkema bij de start één positie in de schoot geworpen daar Lewis Williamson niet van zijn plek afkwam. Hoewel hij vanaf het startsignaal de druk vol op zijn voorliggers zette, kreeg Hylkema geen kans om verder naar voren op te klimmen. Op het krappe en bochtige karakter van het klassieke Engelse circuit kan immers enkel in de hairpin voor start/finish ingehaald worden, maar daar verdedigden zijn concurrenten steevast met succes hun positie. De tiende race van het seizoen verzande hierdoor al snel in een optocht waarin iedereen nagenoeg in dezelfde positie eindigde als hij was begonnen. Hylkema zag de zwart-wit geblokte vlag uiteindelijk in elfde positie.

THOMAS HYLKEMA: “Na een goede generale repetitie in de vrije trainingen, had ik in de kwalificaties  simpelweg geen geluk om een vrije ronde te krijgen. Jammer dat ik in de eerste race slachtoffer werd van een race-incident voor me. Wel ben ik tevreden dat ik tien man heb kunnen inhalen ondanks het feit dat inhalen hier heel erg moeilijk is! We hadden ook hier zeker de snelheid om in de top zes mee te draaien, maar dat mocht helaas dit weekend niet zo zijn. Op Silverstone wacht mij over twee weken dus een sportieve uitdaging om dit recht te zetten!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema                 


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b0877e
Onthoud mijn gegevens!