Formula Renault 2.0 / F3 nieuws: 'VAN AMERSFOORT RACING OP VOLLE OORLOGSSTERKTE NAAR HOCKENHEIM EN ALASTARO'HUIZEN, 11 JUNI 2008 – Van Amersfoort Racing staat aan de vooravond van een druk autosportweekend. Op het circuit van Hockenheim (Duitsland) zullen Laurens Vanthoor en Rahey Frey de kleuren van het raceteam uit Huizen verdedigen in de vierde ronde van de ATS Formule 3 Cup. Op het Finse circuit van Alastaro proberen Stef Dusseldorp en Nigel Melker de hegemonie te doorbreken van het dominerende Team Motopark Academy in de derde ronde van de Northern European Cup Formula Renault 2.0.ATS FORMULE 3 CUP

Na zijn fraaie podiumfinishes met een tweede plaats in de ATS Formule 3 Cup races op de circuits van Oschersleben en Nürburgring, probeert Laurens Vanthoor de stijgende lijn komend weekend op Hockenheim door te trekken. Het 17-jarige talent had tijdens de seizoensopener enkele maanden geleden op hetzelfde circuit nog de nodige pech te verduren, waardoor hij niet in de punten eindigde. De jonge Belg in Nederlandse dienst wist zich daarna in recordtempo te ontwikkelen en zal opnieuw de strijd aangaan met de gevestigde orde in dit kampioenschap. De rookie uit het Belgische Heusden-Zolder bezet momenteel de zevende plaats met 17 punten. Na een stroeve start begint Rahel Frey zich steeds meer thuis te voelen in de ATS Formule 3 Cup. De Zwitserse probeert de rijtechniek van de Formule 3 bolide haar eigen te maken en komt hierdoor steeds dichter in de buurt van de top tien. Op Hockenheim wil ze haar leercurve omzetten in een puntenfinish. Frey is terug te vinden op plaats veertien met drie kampioenschappunten.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Met twee rookies Laurens en Rahel zijn we het seizoen begonnen. Door keihard te werken beginnen zo langzamerhand de resultaten te komen. Met name Laurens ontwikkelt zich in sneltempo, waardoor hij tweemaal op het podium belandde. Hij heeft veel in zijn mars maar we moeten niet te hard van stapel lopen. Hij is met 17 jaar nog erg jong en moet natuurlijk nog veel leren. Rahel begint zich steeds beter te ontwikkelen, maar ze is er nog lang niet. We proberen met name te werken aan haar rijstijl, want daar heeft het in de afgelopen jaren aan geschort. Als ze zich zo blijft ontwikkelen dan komt het allemaal wel op zijn pootjes terecht.”

NEC FORMULA RENAULT 2.0
Na Hockenheim en Zandvoort staat Alastaro voor de deur. Het circuit is gelegen in een bosrijk gebied in West Finland en is onbekend terrein voor iedereen. Vandaag en morgen staat er daarom een tweedaagse test op het programma. Stef Dusseldorp probeert op Finse bodem zijn wisselvallig weekend op Zandvoort weg te poetsen met een goed resultaat. Hij zal in de NEC Formule Renault 2.0 Cup met name moeten opboksen tegen Team Motopark Academy, die met maar liefst zeven rijders naar Alastaro is afgereisd. Kan Dusseldorp de stunt van Hockenheim met een podiumfinish herhalen? De rijder uit Lichtenvoorde is momenteel de best geklasseerde Nederlander en bezet na twee raceweekenden de vierde plaats met 64 punten. De prestaties van Nigel Melker laten een duidelijke stijgende lijn zien. De voormalig karter gaat met grote sprongen vooruit en dat betaalde zich op Zandvoort terug met een top tien finish in race 1. Met de persoonlijke begeleiding van Van Amersfoort Racing hoopt hij de stijgende lijn vast te kunnen houden. Nigel staat 22e met elf kampioenschappunten.

FRITS VAN AMERSFOORT: “Het circuit van Alastaro is een nieuw avontuur voor iedereen. Ik hoop voor Stef en Nigel dat ze zich vooral in de strijd kunnen mengen met de rijders van Team Motopark Academy. Dat Valtteri Bottas zowel in de Eurocup Formule Renault 2.0 als NEC Cup voor iedereen een klasse apart is moge duidelijk zijn. Maar dat Team Motopark Academy over de gehele linie zo dominant is, zet de competitie in de NEC Cup wel onder druk. De geruchten op het paddock over deze dominantie zwellen steeds meer aan en ik maak me hierover grote zorgen. Ik reken er echter op dat de organisatie van de NEC hier zorgvuldig naar gaat kijken. Een dominantie van slechts één team creëert namelijk altijd een slecht imago voor een hele klasse en dat verdient het NEC zeker niet.”


Meer info: www.vanamersfoortracing.nl

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Van Amersfoort Racing

  

  

  

  

    


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0add15
Onthoud mijn gegevens!