Fantastisch debuut van Kenneth Heyer bij GS Motorsport.Aken (11 september 2006) GS Motorsport: Podium voor Kenneth Heyer
 
 
Meteen bij zijn debuut voor het Akens GS Motorsport team behaalde de Wegberger Kenneth Heyer. Met meer dan 80.000 toeschouwers op het circuit aanwezig, zijn eerste podium plaats.

Tegelijk met de Truck Grand Prix te Zolder vond afgelopen weekend de 5e wedstrijd in het Belgisch BTCS kampioenschap plaats. Het GS Team vond versterking bij Kenneth Heyer, zoon van een van de meest succesvolle Duitse piloten, Hans Heyer.Vader Hans reed in 30 jaar autosport 999 wedstrijden, werd in 1974 Europees kampioen in de Touring klasse en won 3 maal het „Deutsche Rennsportmeisterschaft“ (nu DTM). Bij de sportwagens was hij succesvol met Lancia en Porsche en startte in 1977 in de ATS formule 1. Aan het eind van zijn carrière reed hij nog de Parijs Dakar.

Voordat Heyer Junior zijn keuze maakte voor de autosport, was hij een succesvolle voetballer: 1987-1998 Speelde hij in de jeugd bij diverse profelftallen: Borussia Mönchengladbach, 1.FC Köln, Fortuna Düsseldorf en MSV Duisburg. Nu wil de zoon in de voetstappen van zijn succesrijke vader treden. De eerste successen wist Heyer Junior in de SEAT Cup te behalen voordat hij contact opnam met het GS team rondom Georg Severich. „Mijn vader en ik hebben GS in 2005 en 2006 gevolgd. Het sprak ons aan hoe Georg Severich zich onder andere bekommerde om het talent Mario Josten en hem wist te vormen tot een succesvolle piloot“! Een soortgelijke weg zal ook Kenneth Heyer vanaf 2007 bij GS Motorsport gaan afleggen. Maar reeds nu gaf Georg Severich Heyer Junior in Zolder tijdens de BTCS race in de GS BMW M3 WTCC de kans zijn talent te bewijzen.

We werden niet teleurgesteld maar eerder overtuigd van de kwaliteit van de uit Weberger afkomstige piloot.

Tijdens de 60 Minuten wedstrijd wisselde Heyer zich af met Phillipe Broodcooren (B) en wist een mooie 3e plaats te behalen. 

    

In de namiddag tijdens de tweede wedstrijd over 90 minuten had men niet zoveel geluk. Ditmaal startte Heyer en reed naar de eerste plaats. Na dat de wagen in aanraking was gekomen met een concurrent raakte het wiel rechts voor zwaar beschadigd en Heyer strandde in de grindbak! „Het contact was waarschijnlijk zo heftig dat er iets was afgebroken aan het wiel. Zonder deze fout was de kans op een overwinning reusachtig geweest, maar met de derde plaats in mijn eerste race voor GS ben ik ook al zeer tevreden . GS heeft me gedurende het gehele weekend een fantastische auto bezorgd, en ik voelde me bijzonder op mijn gemak in die wagen. Omdat ik nog niet bekend was met het circuit, de auto en het team kan ik denk ik wel tevreden zijn met dit resultaat. Met dank aan Georg Severich, Team manager Wolfgang Koepp en het GS Motorsport Team. Onder de streep was het een fantastisch weekend“.


                      www.gs-motorsport.com

Georg Severich startte in dezelfde wedstrijd voor het eerst samen met de Belg Phillip Cracco in de GS Porsche 996 GT3. in het BTCS kampioenschap behaalden zij eveneens een derde plaats in hun klasse.

Kijk ook eens op: www.com-media.net en op
www.gs-motorsport.com
                               www.bdj3.nl


                            www.brl-v6.com


              www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f262f2
Onthoud mijn gegevens!