Eurotech Racing sluit Belcar-seizoen af met tweede plekZolder (B), 22 oktober 2006. Eurotech Racing (NL, Venlo-Blerick) heeft het Belcar-seizoen in stijl afgesloten. Marc Goossens (B, Geel) en Danny van Dongen (NL, Zandvoort) lagen van start tot finish op de tweede plaats in de afsluitende race, verreden op het circuit van Zolder. In zes deelnames eindigde Eurotech Racing vijf keer op het podium met de in eigen beheer gebouwde en ontwikkelde Marcos LM600.

In de kwalificatietrainingen stelden Marc en Danny de derde trainingstijd veilig. Op een zonnig circuit van Zolder pakte Marc Goossens bij de start van de 125 minuten durende race meteen de tweede plek. Halverwege de endurancerace gaf hij, gelegen op de tweede plaats, het stuur van de Marcos LM600 over aan Danny van Dongen. Danny gaf de tweede plek niet meer uit handen. “De motor liep af en toe niet helemaal goed, verder had ik geen problemen”, aldus Goossens. Van Dongen had andere ‘problemen’. “Het was vreselijk warm in de auto”, vertelde hij na de race.


                      www.eurotechracing.nl

Teameigenaar Wim Noorman kijkt met gemengde gevoelens op het seizoen terug. “We hebben goed gepresteerd, waarbij ik mijn grootste compliment geef aan teammanager Marc van den Berg en zijn mannen. In zes races vijf keer op het podium eindigen is gewoon goed. Aan de andere kant vind ik het nog altijd jammer dat wij onze Marcos niet van een grotere luchtinlaatrestrictor mochten voorzien. In dat geval hadden we de competitie met de beide Corvette-equipes, die nu de lakens uitdeelden, aan kunnen gaan.”
“In het eerste seizoen met de nieuw ontwikkelde Marcos LM600 hebben we bijna elke race op het podium gestaan. Ik denk dat we daar tevreden over kunnen zijn”, vindt Marc Goossens. “Over het team niets dan lof. Eurotech Racing is een heel professioneel, jong en dynamisch team. Ik heb een superseizoen achter de rug.”

Marc vindt het jammer dat Eurotech Racing niet ‘iets meer vrijheden heeft gehad om het gevecht met de Corvettes aan te gaan’. “We hebben nu bijna het hele seizoen tussen de twee Corvettes en de rest van het veld gereden.”    
“We hebben maximaal gepresteerd”, blikte Danny van Dongen op het seizoen terug. “De betrouwbaarheid van de auto was top. Het hoogtepunt van het seizoen was de 24 uren van Zolder, toen wij op een combinatie van betrouwbaarheid en snelheid als tweede eindigden. Als rijder vind ik het ook jammer dat een echte competitie met de beide Corvettes is uitgebleven.”       

Eurotech Racing (www.eurotechracing.nl) wordt onder meer gesteund door de Eurotech Group  (www.eurotechgroup.nl), Techwork en Pezag (www.pezag.cz).


                       www.eurotechgroup.nl

Uitslag Belcar Last Race, 22 oktober, Zolder:
1.Bert Longin en Anthony Kumpen (B/B), Corvette C5R, 80 ronden in 2:06.21.359; 2. Marc Goossens en Danny van Dongen (B/NL), Marcos LM600, op 1 ronde; 3. Marc-Alexander Basseng en Franz Lamot (D/B), Porsche 996 GT3 RS, op 2 ronden; 4. Kris en Koen Wauters (B/B), Chrysler Viper RT10, op 3 ronden; 5. Bert van Rossem en Ruben Maes (B/B), Porsche 911 GT2 BiTurbo RSR, op 3 ronden; 6. Michael De Keersmaecker en Guino Kenis (B/B), Mosler MT900R, op 5 ronden; 7. Kevin Leest en Patrick Schreurs (B/B), Porsche 993, op 5 ronden; 8. Joost Vollebergh en Danny De Laet (B/B), Porsche 996 GT3 RS, op 5 ronden; 9. Frank en Hans Thiers (B/B), Porsche 997, op 5 ronden; 10. Frédéric Bouvy en Jeffrey van Hooydonck (B/B), Porsche 996 GT3, op 5 ronden.


                      www.eric-experience.com
                           www.eurotechracing.nl


                          www.eurotechgroup.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fb7b6e
Onthoud mijn gegevens!