Eurocup Mégane Trophy nieuws: WEL DE SNELHEID MAAR NIET HET GELUK VOOR MIKE VERSCHUUR OP DONINGTON PARK'DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van Donington Park (Engeland) zat Mike Verschuur afgelopen weekend goed op snelheid. Het 19-jarige talent uit de stal van Equipe Verschuur belandde in de eerste manche net niet op het podium, nadat hij onterecht werd bestraft met een ‘drive through penalty’.

In de tweede race lag de inwoner uit Amsterdam op een vijfde positie, maar door een harde beuk van achteren moest hij de race noodgedwongen staken. In de tussenstand van het kampioenschap ligt Verschuur op de tiende plaats met 24 punten. In het Junior kampioenschap bezet de rookie de zesde stek met 43 punten.

Voordat Verschuur naar Donington Park afreisde, had hij de 4,023 meter lange baan leren kennen op de Play Station. Op vrijdag stonden twee vrije trainingen op het programma. Met gebruikte banden koos hij voor de eerste keer het asfalt en probeerde de rempunten van het circuit te bepalen. Met een tijd van 1:36.473 belandde hij op een negende plek. In de tweede vrije training ging hij op een nieuw set naar buiten. Verschuur probeerde met een nieuwe banden veel informatie te verzamelen, maar moest zijn run telkens afbreken door één van de vele rode vlagsituaties. Hij kwam hierdoor niet verder dan P12. Met de nodige vraagtekens ging Verschuur de kwalificaties in, die op zaterdagochtend werden verreden. De regerend Nederland en Duits Clio Cup kampioen zat goed in zijn vel en wist zich keurig als vijfde te kwalificeren. Zijn één-na-snelste tijd was eveneens goed voor de vijfde positie. Doordat de koppeling echter te veel slipte werd besloten om de versnellingsbak na de kwalificatie te wisselen. Een behoorlijke opgave voor het team dat grote delen van de achterkant van de bolide moest demonteren. De monteurs leverden een puike prestatie door het euvel vlak voor aanvang van de race te verhelpen.

In de openingsrace van zaterdagmiddag kwam Verschuur redelijk goed weg. Hij probeerde snel naar voren te komen, maar verremde zich voor het ingaan van de chicane. Verschuur schoot rechtdoor, maar kon zonder problemen zijn race vervolgen. Ondanks dat de jonge rijder geen voordeel behaalde toen hij de chicane had afgesneden, werd hij door de wedstrijdleiding toch getrakteerd op een ‘drive through penalty’. Nadat Verschuur zijn straf had uitgezeten, hield hij het hoofd koel en wist opnieuw een aantal rijders te passeren. De rijder met startnummer 5 was goed op dreef en zette in zijn vijfde rondje zelfs een snellere tijd neer dan in zijn kwalificaties. De climax van de race zat in de staart wanneer diverse rijders plotseling zonder benzine kwamen te zitten. Verschuur wist hier handig van de profiteren en stootte verder door naar voren. Na 26 ronden kwam hij keurig als vierde over de meet.

Bij de tweede manche was Verschuur wederom goed uit de startblokken. Samen met het  gehele deelnemersveld ging hij drie dubbel dik de eerste bocht in, waarbij Verschuur op het
gras terecht kwam. In de chaotische openingsronde werd ook Verschuur niet gespaard. Hij werd geraakt door Carlo van Dam en ging met een scheef stuur verder. Door de opgelopen schade moest hij in de verdediging en hield het veld achter zich lang op. Toen Sébastien Dhouailly en Giuseppe Ciro met elkaar in aanraking kwamen, kwam de safety car op de baan. Voor Verschuur een goed moment op zijn pitstop uit te voeren. Nadat hij had getankt kwam hij weer de baan op en behield zijn vijfde positie. Na tien ronden probeerde Verschuur naar voren te komen, maar werd hij bij het ingaan van de eerste bocht keihard van achteren geraakt door Michaël Rossi.
Met een flinke schade aan zijn Renault Mégane moest hij de strijd staken.

MIKE VERSCHUUR: "Ik heb een redelijk goed weekend achter de rug. Ik was nog nooit op Donington Park geweest en zat er qua rondetijden meteen goed bij. Gisteren reed ik een goede race, daarom is het jammer dat ik ten onrechte een drive through penalty kreeg. Zonder deze straf had ik op het podium moeten finishen. Vandaag lag ik wederom op koers om op het podium terecht te komen, want ik voerde de pitstop precies tijdens de safetycar situatie uit. Doordat er daarna nog vier man de pitstop nog niet hadden uitgevoerd, had ik flink naar voren kunnen komen. Door een onbesuisde actie van Rossi werd ik echter uit de race gebeukt, waardoor ik een podiumfinish in rook zag opgaan. Met de snelheid zat het bijzonder goed, daarom kijk ik met veel vertrouwen uit naar de volgende races die over twee weken op Magny Cours zullen plaatsvinden!”

Uitslag race 1, Eurocup Mégane Trophy, zaterdag 08 september 2007, Donington Park:
01. Matthieu Lahaye, Tech 1 Racing 1,     42:34.047
02. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1,   + 01.971
03. Michaël Rossi, Racing for Belgium,   + 23.860
04. MIKE VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR 1,   + 24.868

Uitslag race 2, Eurocup Mégane Trophy, zondag 09 september 2007, Donington Park:
01. Ralph Meichtry, Race Performance,    41:55.665
02. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 2,   + 01.424
03. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1,    + 16.753
DNF. MIKE VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR 1, + 14 RONDEN

Meer info: www.equipe-verschuur.nl 

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Mike Verschuur
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b7be74
Onthoud mijn gegevens!