Eurocup Mégane Trophy nieuws: 'MIKE VERSCHUUR PAKT PODIUM IN EUROCUP MÉGANE TROPHY OP MAGNY COURS!'MAGNY COURS, 23 SEPTEMBER 2007 – Mike Verschuur heeft zijn eerste podium in de Eurocup Mégane Trophy te pakken. De regerend Nederlands en Duits Clio Cup kampioen reed op het circuit van Magny Cours (Frankrijk) twee snaarstrakke races en legde in de laatste manche beslag op de tweede plaats. Hij voegde met dit resultaat vijftien punten aan zijn totaal toe. Ook won de Nederlander de tweede plaats in de rookie cup.

Op vrijdagmiddag begon Verschuur aan de tweede vrije training, nadat hij de eerste sessie heeft moeten missen. Met een koude start moest de rijder uit de renstal van Equipe Verschuur in recordtempo het circuit leren kennen waar hij nog nooit had gereden. Hij verkende de 4,411 lange baan, maar kende problemen met de versnellingsbak. Met een tijd van 1:47.235 eindigde hij op de dertiende plek. Met nieuwe banden begon Verschuur aan de kwalificatiesessies die op zaterdag werden verreden. Verschuur wilde in de eerste sessie slipstreamen met Greg Franchi om een snelle tijd op de chrono’s te zetten, maar de Belg maakte te veel fouten waardoor Verschuur zelf op zoek ging naar een snelle tijd. Verschuur eindigde met een tijd van 1:45.937 op de tiende plek. Zijn één-na-snelste tijd was eveneens goed voor de plaats tien. 

De eerste race op zaterdagmiddag werd in de regen verreden. Voor Verschuur betekende dit de eerste keer dat hij op regenbanden de wedstrijd moest aanvangen. Hij kwam redelijk goed uit de startblokken, maar zag in de openingsfase door het opspattende water geen hand voor ogen. In de twintig ronden tellende race wist Verschuur op te klimmen tot een tijdelijke vierde plaats, totdat hij naar binnen ging voor zijn verplichte pitstop. Verschuur eindigde de eerste manche uiteindelijk als negende en voegde hierdoor weer drie punten aan zijn totaal toe.

Ook in de tweede heat op zondagmiddag kwam Verschuur goed weg en zat aan de goede kant van de baan, wanneer een aantal rijders voor hem crashten. In de chaotische openingsronde wist Verschuur op te klimmen naar de zevende plaats, totdat de safetycar naar buiten kwam. In de negende ronde wist Verschuur nog een aantal rijders te passeren en schoof door naar de vierde positie. Met nog zes ronden te gaan moest hij Michaël Rossi voorbij laten gaan, maar heroverde de vierde plaats wanneer Franchi wegviel. Toen Carlo van Dam in de laatste ronde nog in de fout ging, wist Verschuur zijn teamgenoot te passeren en pakte in eerste instantie de derde plaats in de Eurocup Mégane Trophy. Doordat Rossi na afloop van de race werd bestraft met een penalty van 25 seconden, schoof Verschuur automatisch door naar de tweede plaats. Dit betekende zijn eerste podium van het seizoen! 

MIKE VERSCHUUR: "Ik ben superblij met mijn podium! Ik begon samen met mijn teamgenoten Wim Beelen en Bernhard ten Brinke wat ongelukkig aan het weekend, toen we vrijdag te laat op het circuit arriveerden. We moesten hierdoor de eerste vrije training aan ons voorbij laten gaan. Met een achterstand aan data moest ik snel het circuit leren kennen, want ik had hier nog nooit geracet. Dit werkte door in de kwalificaties waar ik me slechts als

tiende wist te kwalificeren. De eerste race begon in de regen. Dit betekende weer een nieuw leermoment voor me, want ik had eigenlijk nog nooit met de Mégane in de regen gereden. De race verliep goed en wist op te klimmen naar de negende plek. In de tweede race begon ik met vier nieuwe banden. Ik had een megastart en wist de race vervolgens goed op te bouwen. Gelukkig wist ik op de valreep de tweede plaats uit het vuur te slepen en pakte ik mijn eerste podium van het seizoen. Ik wil het gehele team van Equipe Verschuur ontzettend bedanken, want ze hebben dit weekend weer een superauto neergezet. Ik wilde dit seizoen persé op het podium komen, want ik zat er al een paar keer dicht tegen aan. Ik kijk met vertrouwen naar Estoril. Ik hoop daar de stijgende lijn weer door te trekken!”

Uitslag race 1, Eurocup Mégane Trophy, zaterdag 22 september 2007, Magny Cours:
01. Ludovic Badey, TDS,     42:34.930
02. Jean-Philippe Dayraut, Oregon Team,   + 18.569
02. Maxime Martin, Boutsen Energy Racing,   + 20.390
09. MIKE VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR 1,   + 40.040

Uitslag race 2, Eurocup Mégane Trophy, zondag 23 september 2007, Magny Cours:
01. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1,    42:56.139
02. MIKE VERSCHUUR, EQUIPE VERSCHUUR 1,  + 03.450
03. Ralph Meichtry, Race Performance,    + 05.327

Meer info: www.equipe-verschuur.nl 

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Mike Verschuur
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
cf6b4e
Onthoud mijn gegevens!