Eurocup Mégane Trophy nieuws: 'BERNHARD TEN BRINKE PAKT PODIUM OP SILVERSTONE!'SILVERSTONE, 09 JUNI 2008 – Op fraaie wijze heeft Bernhard ten Brinke afgelopen weekend op het circuit van Silverstone (Engeland) zijn eerste podium van het seizoen behaald. In de eerste race van de Eurocup Mégane Trophy wist de inwoner uit Zeddam op te klimmen naar een uitstekende tweede plaats. In de afsluitende manche viel Ten Brinke door teveel wielspin bij de start terug in het middenveld, maar na vele heroïsche gevechten te hebben geleverd, eindigde hij op de zevende plaats. Met dit resultaat voegde de rijder van Equipe Verschuur 16 punten aan zijn totaal toe. In het kampioenschap is hij opgeklommen naar de zevende plaats met 20 punten.VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:

Omdat Silverstone nog onbekend terrein was, zocht Ten Brinke op vrijdag in de eerste vrije training de limieten van het circuit op. Hij leerde de 5.141 meter lange baan in sneltempo kennen en wist zijn tijden telkens verder aan te scherpen. Met oude banden belandde Ten Brinke op de tweede plaats. In de tweede training van een uur zat hij niet helemaal lekker in zijn vel. Met nieuwe banden probeerde hij een snelle tijd op de chrono’s te zetten, maar kwam er niet aan te pas. De rijder met startnummer 7 eindigde de sessie als negende.

Positief gestemd ging Ten Brinke op zaterdagmorgen de belangrijke kwalificatiesessie in. In zijn eerste snelle ronde plaatste hij een 1:55.021 op de klokken, waarmee hij direct in de voorste gelederen was terug te vinden. Een paar ronden later zette Ten Brinke opnieuw aan voor een snelle tijd, maar een gele vlag situatie veroorzaakt door Angelo Baiguera gooide roet in het eten. Een ronde later moest hij door een gele vlagsituatie weer van zijn gas af, waardoor Ten Brinke genoegen moest nemen met een achtste plaats op de grid. Met zijn op-één-na-beste tijd verzekerde hij zich van de zevende positie voor de afsluitende race op zondag.

RACE 01 + 02:
In de openingsrace kwam Ten Brinke uitstekend van zijn plaats. Voor het ingaan van de eerste bocht wist hij al twee rijders te verschalken en schoof niet veel later nog een positie op door een spin van Dimitri Enjalbert. Ten Brinke had de smaak te pakken en wist op te klimmen naar de vierde stek door Sébastien Dhouailly te passeren. Toen de top drie reeds hun pitstop hadden gemaakt, kwam Ten Brinke als laatste van de kopgroep naar binnen. Nadat hij had getankt kwam de ondernemer na leider Maxime Martin als tweede weer de baan op. Hij wist toen niet te voorkomen dat de aanstormende Michaël Rossi hem in ‘Copse corner’ wist te passeren en viel terug naar de derde plaats. De Fransman had echter te weinig getankt, waardoor hij zijn positie in de slotfase weer moest overdragen aan Ten Brinke. Na 22 ronden kwam Ten Brinke uitstekend als tweede over de meet.

Op zondagmiddag kwam hij niet goed uit de startblokken. Door te veel wielspin verloor Ten Brinke vier plaatsen voor de eerste chicane en kwam als elfde door. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en ging de strijd aan met Fabrice Walfisch en Ralph Meichtry. In ‘Stowe’ ging Ten Brinke op fraaie wijze voorbij aan Meichtry, maar de rijder van Race Performance wist hem in dezelfde bocht weer terug te pakken. Door een snelle pitstop bleef Ten Brinke volop in gevecht met Walfisch en Meichtry, waardoor hij uiteindelijk op de zevende plaats finishte.

BERNHARD TEN BRINKE: “Ik ben erg tevreden over het weekend. Doordat veel rijders in de eerste race te weinig hadden getankt, wist ik op te klimmen naar het podium door als tweede te finishen. In de tweede race kwam ik slecht van mijn plaats, waardoor ik genoegen moest nemen met een zevende plaats. Van het begin tot het einde heb ik vele leuke gevechten geleverd, waarbij fair werd gereden. Bovendien heb ik veel punten gepakt voor het kampioenschap en heb ik bewezen dat het met de snelheid wel goed zat. Op naar de Hungaroring (05 – 06 juli aanstaande) voor de volgende twee races in de Eurocup Mégane Trophy!”

UITSLAG RACE 1, EUROCUP MÉGANE TROPHY, SILVERSTONE, 07 JUNI 2008:
01. Maxime Martin, Boutsen Energy Racing, 22 ronden in    43:36.702
02. BERNHARD TEN BRINKE, EQUIPE VERSCHUUR 1,    + 17.726
03. Sébastien Dhouailly, Team Lompech Sport,     + 22.866
04. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 1,      + 29.668

UITSLAG RACE 2, EUROCUP MÉGANE TROPHY, SILVERSTONE, 08 JUNI 2008:
01. Maxime Martin, Boutsen Energy Racing, 22 ronden in    43:30.348
02. Michaël Rossi, TDS,                                                              + 01.687
03. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 1,      + 07.600
07. BERNHARD TEN BRINKE, EQUIPE VERSCHUUR 1,         + 47.773 Meer info: www.equipe-verschuur.nl 

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Mike Verschuur


  


 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d57e1c
Onthoud mijn gegevens!