Eurocup Mégane Trophy nieuws: 'BERNHARD TEN BRINKE HERHAALT KUNSTSTUKJE OP DONINGTON PARK MET EEN VIERDE PLAATS!'DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007 – Met een goed gevoel verliet Bernhard ten Brinke vanmiddag het circuit van
Donington Park (Engeland). De eerste race in de Eurocup Mégane Trophy moest hij nog voortijdig staken, nadat hij eraf werd gebeukt. In de afsluitende race kwam Ten Brinke sterk opzetten en finishte de ondernemer op een fraaie vierde stek.

Hij herhaalde hiermee zijn beste prestatie van vorig jaar, waar hij op hetzelfde circuit eveneens de vierde plek veroverde. Hij
voegde hiermee acht punten aan zijn totaal toe. In het algemeen klassement staat Ten Brinke na acht verreden races op de zevende plaats met 35 kampioenschappunten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
Met een goed gevoel kwam Ten Brinke naar het circuit van Donington Park, waar hij vorig jaar een uitstekende vierde plaats  had behaald. Om allerlei informatie te verzamelen begon Ten Brinke als enige van het team met een andere set-up aan de  eerste vrije training. Met een tijd van 1:37.106 eindigde hij op de vijftiende plaats. Voor aanvang van de tweede vrije training werd de afstelling aangepast naar de wagens van zijn teamgenoten. De wagen lag beduidend beter op de baan en dit  resulteerde in een negende tijd. In de kwalificaties van zaterdagmorgen ging Ten Brinke er eens goed voor zitten. De inwoner uit Zeddam zette in zijn zesde rondje op de 4,023 meter lange baan zijn snelste tijd neer. Hij eindigde hiermee op een keurige zevende positie. Zijn op één-na-snelste tijd was uiteindelijk goed voor een achtste plaats op de grid. 
 
RACE 01 + 02:
In de eerste race kwam Ten Brinke uitstekend uit de startblokken en won een positie in de eerste ronde. In de volgende ronde  zat Ten Brinke achter Mike Verschuur, Ralph Meichtry en Carlo van Dam. Hij ging samen met het tweetal naar binnen voor een pitstop. Doordat hij minder brandstof tankte dan de rest, kwam hij voor Van Dam de baan op. Ten Brinke wist zijn positie goed te verdedigen, totdat hij zich verremde in de Melbourne hairpin. Meichtry wist hiervan te profiteren, maar behield zijn plek ten koste van Van Dam. Zijn landgenoot gaf Ten Brinke echter een flinke duw, waardoor hij van de baan spinde. Met de achterwielen kwam hij vast in het grind en moest zodoende zijn race met nog zes ronden te gaan voortijdig staken. Terwijl Ten Brinke zijn auto verliet, trokken hulpbehoevende marchalls zijn wagen weg. Toen de tractor de bolide uit het grind trok, sloeg  de motor van de Renault Mégane weer aan. Met grote snelheid botste de wagen tegen de tractor aan. Met een fikse schadepost moest het team de wagen weer in gereedheid maken voor de afsluitende manche. 

Ondanks een haperende koppeling kwam Ten Brinke redelijk uit de startblokken en behield in de chaotische openingsfase zijn achtste positie. Doordat hij de race voorzichtig begon viel hij twee ronden later terug naar een elfde positie. Toen Jean Philippe Madonia hem wilde passeren, raakte hij de bolide van Ten Brinke linksvoor. Met een scheef stuur kon de inwoner uit Zeddam zijn race gelukkig voortzetten en schoof een plekje op, nadat Madonia was uitgevallen. Wanneer Sébastien Dhouailly en Giuseppe Ciro elkaar raakten, kwam de safety car op de baan. Ten Brinke wilde direct naar binnen voor het maken van de pitstop, maar had net de pech dat ook Mike Verschuur stond te pitten. Hij verloor hierbij kostbare seconden en kwam weer onder de safetycar de baan op. In de slotfase wist Ten Brinke Andreas Mayerl en Sébastien Dhouailly nog te verschalken en eindigde de manche op een keurige vierde plaats.

BERNHARD TEN BRINKE: “Ik ben tevreden over het weekend. Gelet op de resultaten ligt het circuit van Donington Park mij bijzonder goed, want ik scoor hier voor de tweede keer een vierde plek. Het was jammer dat ik tijd verloor tijdens het pitten, want anders had ik hier makkelijk tweede kunnen worden. De snelheid was aanwezig en ik probeer over twee weken op Magny Cours de stijgende lijn weer door te trekken!”

UITSLAG RACE 01, EUROCUP MÉGANE TROPHY, DONINGTON PARK, 08 SEPTEMBER 2007:
01. Matthieu Lahaye, Tech 1 Racing 1, 42:34.047
02. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1, + 01.971
03. Michael Rossi, Racing for Belgium, + 23.860
DNF. BERNHARD TEN BRINKE, EQUIPE VERSCHUUR, + 06 RONDEN

UITSLAG RACE 02, EUROCUP MÉGANE TROPHY, DONINGTON PARK, 09 SEPTEMBER 2007:
01. Ralph Meichtry, Race Performance, 41:55.665
02. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 2, + 01.424,
01. Greg Franchi, Equipe Verschuur 2, 43:13.201
03. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1, + 16.753
04. BERNHARD TEN BRINKE, EQUIPE VERSCHUUR, + 20.249

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP EUROCUP MÉGANE TROPHY NA 08 RACES:
01. Pedro Petiz, Tech 1 Racing 1, 95 punten
02. Dimitri Enjalbert, Tech 1 Racing 2, 69 punten
03. Ralph Meichtry, Race Performance, 52 punten
07. BERNHARD TEN BRINKE, EQUIPE VERSCHUUR, 35 PUNTEN

Meer info: www.equipe-verschuur.nl 

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Mike Verschuur
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dc1adc
Onthoud mijn gegevens!