EGT2-rijder pakt overwinning op EuroSpeedway

De zaterdag van afgelopen weekend zorgde voor een verrassing toen EGT2-piloot  Charles Brugman de eerste race van de rhino's GT Series op de EuroSpeedway won. Chaouki Chikhani pakte de overwinning tijdens de tweede race op zondag.

Kwam het door het zeer warme weer, de vakantieperiode, de reisafstand naar het circuit, of de overlappingen met andere autosport-evenementen – slechts zes rijders en hun teams hadden zich naar de Lausitz begeven. De teleurstelling was op de gezichten van de organisatoren te lezen. Maar de deelnemers lieten al op zaterdag zien hoe je uit een teleurstelling toch nog iets geweldigs kunt maken.

De eerste rij op de startgrid was helemaal geel met pole sitter Pierre von Mentlen en zijn teammaat Kurt Thiim, beide met V8STAR. Daarachter stonden Charles Brugman (Porsche), rhino’s rookie Klaus Hackl (V8STAR), en Robert Wallenborn (Porsche) die pas kort voor de race arriveerde na zijn deelname dezelfde dag aan de Divinol Cup race op Oschersleben.

Ondanks de hoge temperaturen ontstond direct een fikse strijd tussen Pierre von Mentlen, Kurt Thiim, en Robert Wallenborn die meteen aansluiting had gevonden. Maar het gevecht eiste zijn tol. Kurt Thiim landde in het grind nadat een onderdeel van de achterwielophanging plotseling afbrak. Von Mentlen in de V8SuperSTAR klaagde over te hoge olie- en watertemperatuur – “alle controlelampen waren aan“. Hij moest snelheid terugnemen maar kon nog voor Wallenborn de overwinning in klasse EGT1 pakken. Roberts zwarte Porsche sprong niet meteen aan na de pitstop. "Vapour lock door een te hoge benzinetemperatuur", veronderstelde een van zijn monteurs.
De algemene overwinning ging naar EGT2-rijder Charles Brugman, die de hele race met zijn groene Porsche zonder problemen doorgekomen was. Hij waste de hitte van het lijf door direct na de race in het zwembad te springen. Tweede in de EGT2-klasse werd Klaus Hackl.

De tweede race werd verreden tesamen met die van de Mdiagroep Van Dyk Belcar Original (Belcar). De rhino’s werden achteraan het startveld geplaatst maar zij schoten door het veld als een warm mes door de boter. De Swissracing V8SuperSTAR lag na enkele ronden al als derde algemeen. Hij werd op de hielen gezeten door Chikhani (Porsche) en Thiim, die ook al zo’n 15 Belcar piloten hadden verschalkt. Technische problemen dwongen von Mentlen om het rustiger aan te doen waardoor hij de overwinning aan de snelle Libanees Chikhani moest laten.

"Ik had helemaal geen problemen", zei een overgelukkige Chikhani na de race. De Porsche-rijder kwam, zag, en overwon. Hij was pas ’s nachts voor de race gearriveerd vanuit Oschersleben waar hij op zaterdag aan de races had deelgenomen.


 
(pictures by MotorSport-Concepts)

"Mijn ABS was uitgevallen, ik spinde een paar keer en moest het helaas wat rustiger aan doen", klaagde von Mentlen over zijn tweede plaats. Toch kwam er een V8STAR met een eerste plaats over de finishlijn. Na 40 minuten racen pakte Kurt Thiim de overwinning in klasse EGT2 voor Brugman en Hackl, die beide niet alleen met elkaar in gevecht waren, maar ook met diverse Belcar deelnemers.

Serie-organisator Hein Hartman: "Achteraf zijn we erg blij dat de races toch zo spanned zijn geweest. Hopelijk worden we in de toekomst niet langer geplaagd door een groot aantal plotselinge afzeggingen." De seizoensfinale van de rhino’s GT Series vindt plaats op Dijon-Prenois (Frankrijk). De rhino’s strijken in het herfstige Bourgondië neer op 15, 16, en 17 september.

Meer informatie op www.rhinosgtseries.com


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
66a270
Onthoud mijn gegevens!