Dunlop Sport Maxx Endurance Cup / Finale Races Assen - Eerste zege voor EMG-Franssen !!!Afgelopen zaterdag werd in het kader van de Finale Races Assen de zesde manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup afgewerkt. Deze buitenlandse afspraak stond bij EMG-Franssen met vet onderlijnd omdat er dubbele punten te verdienen waren. Ze kwamen aan de start met de Porsche 996 GT3 voor Alain Franssen en Marc Neyens aangevuld met de BMW M3 voor Patrick en Ronny Franssen.

Tijdens de kwalificatie kreeg Alain af te rekenen met een losgekomen waterdarm op de Porsche. De motor maakte te hoge temperatuur en werd binnen gesleept. De crew van EMG slaagde erin om het euvel nog te herstellen. Dit bracht wel met zich mee dat Neyens met amper nog enkele minuten te gaan nog een snelle ronde uit zijn mouw diende te schudden. In de ultieme ronde kreeg hij echter af te rekenen met druk verkeer op de piste, waardoor het duo zich moest tevreden stellen met de 9de startplaats in Klasse 2. Patrick en Ronny persten een mooie vierde chrono in Klasse 3 uit de BMW M3.

Tijdens de race konden Alain en Marc geen vuist maken tegen de concurrentie door problemen met het sperdifferentieel.
“De wagen brak zelfs uit op de rechte stukken waardoor we onvermijdelijk van het gas moesten en uitrijden was de boodschap”, aldus Alain Franssen.
“Een beetje frustrerend als je beseft dat we een stuk sneller konden. Maar gezien de dubbele puntentelling konden we ons geen uitschuiver veroorloven. We eindigden op de zesde plaats in Klasse 2 en gezien de omstandigheden waren we daar dan ook tevreden mee. We hadden een fijn weekend en konden in Assen onze ervaring aanscherpen.”

In de tussenstand van het kampioenschap in Klasse 2 staat het duo Franssen/Neyens momenteel op de 7de plaats terwijl een eindplaats binnen de top 5 nog in het bereik ligt.

Patrick en Ronny Franssen schreven afgelopen weekend een stukje geschiedenis en loodsten de BMW M3 naar de eerste overwinning voor het Team EMG-Franssen. Met een tikkeltje geluk weliswaar omdat de ongenaakbare Mazda RX7 van Van Herck op enkele ronden van het einde er de brui aan gaf. Desondanks reed het broederpaar een prachtige race. Patrick nam een vrij voorzichtige start omdat het peloton nogal nerveus was. Eens op dreef draaide hij constante en snelle chrono’s en reed een maximale stint. Hij kon de wagen in winnende positie doorgeven aan broer Ronny doordat de Mazda toen reeds te kampen had met olieverlies.

“Ik wist dat de Mazda terug in aantocht was en kreeg de opdracht om de tweede plaats te handhaven”, doet een overgelukkige Ronny Franssen zijn verhaal. De snelle Lotus van De Cock lag op een kleine ronde achterstand en mijn rondetijden pasten perfect in het verhaal. Ik beleefde naar het einde toe wel nog enkele hachelijk momenten. Het begon een beetje te regenen en dit, gecombineerd met het olieverlies van de Mazda, zorgde ervoor dat ik nog tweemaal een pirouette maakte. Toen ik de Mazda aan de kant zag staan, wist ik dat de zege in zicht was. De Lotus was wel komen opzetten, maar ik had nog méér dan 40 seconden bonus. Het was fantastisch om op het hoogste schotje te mogen staan, samen met mijn broer Patrick”.

In de tussenstand van het kampioenschap doen Patrick en Ronny een schitterende zaak. De BMW komt nu postvatten op de derde plaats in Klasse 3 op 10 punten van de leiders. Beide broers krijgen tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder de versterking van Erik Qvick en blijven zodoende in de running voor de titel. Ook in het Team Championship staat de BMW op een mooie voorlopige vierde plaats. Hierin kunnen ze mathematisch gezien nog meedingen voor de tweede plaats. 

www.keukensfranssen.be                                                                              www.emgmotorsport.be


          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ec144a
Onthoud mijn gegevens!