Duits Formule BMW nieuws: 'WEEKEND MET UPS EN DOWNS VOOR THOMAS HYLKEMA OP OSCHERSLEBEN'OSCHERSLEBEN, 26 AUGUSTUS 2007 – Thomas Hylkema heeft op het circuit van Oschersleben (Duitsland) niet de stijgende lijn van de laatste maanden kunnen doortrekken. De rookie in het Duits Formule BMW kampioenschap wist zich wel prima te meten met de rijders in het middenveld, maar vielen de puzzelstukjes dit weekend niet helemaal op zijn plaats. In de openingsronde van de eerste race moest de 18-jarige coureur door een touché de strijd staken. In de afsluitende manche wist Hylkema zich prima te herpakken, totdat hij werd geraakt door een andere deelnemer.

Met een kromme linker voorwiel werd hij als zestiende afgevlagd. In het algemeen klassement bezet de inwoner uit Maarn de 23e plaats met 74 kampioenschappunten. Ondanks dat hij de eerste vier races heeft gemist, staat Hylkema veertiende met evenveel punten.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
De zesde ronde van het Duitse Formule BMW kampioenschap werd gehouden in het voorprogramma van de FIA WTCC (World Touring Car Championship). Op vrijdag vond de enige vrije training plaats. Het was voor Hykema een tweede kennismaking met het 3,696 meter lange circuit dat in de eerste bocht is gewijzigd. Hylkema zocht de rempunten van de baan op, maar kende vooral problemen in de snelle bocht. Hij eindigde de half uur durende training als vijftiende.

Na bestudering van de data ging Hylkema met vertrouwen de eerste kwalificatie in. Hij koos direct het asfalt, maar merkte dat er relatief nog weinig rubber op de baan lag. Wanneer hij opnieuw de baan opging voor een snelle ronde, kwam hij vast te zitten in het verkeer. Hij belandde hierdoor op de vijftiende plek. Op zaterdag werd de tweede sessie verreden. Hylkema ging pas na vijftien minuten naar buiten voor een snelle run. Door vooral agressiever voor het ingaan van de bochten te remmen wist hij zijn tijd flink aan te scherpen. Met een tijd van 1:32.668 realiseerde hij opnieuw de vijftiende stek.

RACE 01 + 02:
Bij de start van de eerste race kwam Hylkema goed weg. Hij had direct een rijder te pakken en zat bij de tweede bocht aan de binnenkant van een andere deelnemer. Wanneer Mathijs Harkema en Tiago Geronimi elkaar toucheerde, moest Hylkema vol in de ankers om buiten de chaos te blijven. Een aanstormende deelnemer wist Hylkema echter niet meer te ontwijken en raakte hem schuin van achteren. Met een kromme achterwielophanging moest Hylkema de strijd voortijdig staken.

Ook in de afsluitende race kwam Hylkema goed uit de startblokken. Hij won een positie en kon het tempo voor hem goed volgen. In de Hasseröder-bocht probeerde Hylkema met zijn bolide in te sturen totdat hij plotseling werd aangetikt door een andere deelnemer. De rijder met startnummer 30 spinde hierdoor van de baan, maar kon zijn weg gelukkig vervolgen. Met een beschadigde linkervoorwiel wist hij de race alsnog te beëindigen. Hij kwam als zestiende over de meet.

THOMAS HYLKEMA: “Ik kijk met mixed feelings terug op het weekend. Na een mindere vrije training en eerste kwalificatie, heb ik na bestudering van de data mijn tijden in de tweede kwalificatie flink aan weten te scherpen. Dit kwam mede doordat ik agressiever ging remmen en hierdoor sneller door de bochten ging. Het vertrouwen kreeg daarna wel een flinke deuk, toen ik zonder pardon van achteren werd geraakt. In race twee heb ik me redelijk weten te herstellen, zodat ik met vertrouwen zal afreizen naar de Nürburgring dat volgende week zal plaatsvinden. Ik hoop dat daar het geluk aan mijn zijde zal staan!”Uitslag race 01, Duits Formule BMW, zaterdag 25 augustus 2007, Oschersleben:
01. Jens Klingmann, Eifelland Racing,     21:42.703
02. Philipp Eng, ASL Mücke Motorsport,    +01.280
03. Daniel Campos, Eifelland Racing,     +03.518
DNF. THOMAS HYLKEMA, EIFELLAND RACING,    niet in uitslag opgenomen

Uitslag race 02, Duits Formule BMW, zondag 26 augustus 2007, Oschersleben:
01. Marco Wittmann, Josef Kaufmann Racing,  21:36.510
02. Jens Klingmann, Eifelland Racing,     +01.470
03. Philipp Eng, ASL Mücke Motorsport,    +04.999
16. THOMAS HYLKEMA, EIFELLAND RACING,    +48.002

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4b0ef1
Onthoud mijn gegevens!