Duits Formule BMW nieuws: 'STERKE KWALIFICATIE NIET BELOOND VOOR THOMAS HYLKEMA OP NÜRBURGRING'NÜRBURG, 02 SEPTEMBER 2007 – Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) heeft Thomas Hylkema in het Duits Formule BMW kampioenschap zijn potentieel laten zien. De Nederlander reed zijn beste kwalificatie van het seizoen door een tiende tijd voor de tweede race neer te zetten. In de openingsmanche kwam Hylkema slecht weg, maar wist zich uiteindelijk toch op te werken naar de zeventiende plek.

De rijder van Eifelland Racing lag in de afsluitende race op puntenkoers, totdat hij in de openingsronde na een touché met een kromme rechterwielophanging het strijdtoneel moest verlaten. De volgende races in de Formule BMW worden over drie weken gereden. Dan vormt het Spaanse circuit van Barcelona (21-23 september aanstaande) het decor voor deze talentenklasse.


 
VRIJE TRAINING + KWALIFICATIES:
Voor de tweede keer kwam Hylkema naar de Nürburgring. Door de laaghangende mist op de baan en de slechte weersomstandigheden werd de vrije training van 45 minuten verschoven naar de middag. Op een opdrogende baan zocht de inwoner uit Maarn meteen de limiet op. Hij nestelde zich in het middenveld en ging met een goed gevoel de kwalificaties in. In de eerste sessie zat Hylkema nog niet helemaal in het juiste ritme. Hij eindigde de sessie op de zestiende plaats met een tijd van 1:34.000. Doordat hij echter onder een gele vlagsituatie zijn snelste sectortijd had neergezet, werd hij door de wedstrijdleiding vijf plaatsen teruggezet. In de tien minuten pauze die daarop volgde kreeg hij twee nieuwe linkerbanden aangemeten. Hylkema koos opnieuw het asfalt en zat meteen in het juiste ritme. Door een keurige tiende tijd op de chrono’s te plaatsen, zette de rookie zijn beste kwalificatie van het seizoen neer. Met een 1:32.913 was hij sneller dan zijn teamgenoot Tiago Geronimi!   

RACE 01 + 02:
Op zaterdag kwam Hylkema niet goed weg. Na de verplichte opwarmronde begaf hij zich naar zijn startpositie op de grid, maar volgde daarbij het spoor van zijn voorganger die niet goed stond opgesteld. Wanneer de startlichten waren gedoofd verloor Hylkema door de verwarring drie positie en ving de manche als laatste aan. Vanuit het achterveld wist hij zich echter dapper terug te knokken en schoof flink wat posities op naar voren. Door constante rondetijden te draaien kwam Hylkema na iets meer dan 22 minuten als zeventiende over de meet.

In de tweede heat op zondagmiddag kwam Hylkema uitstekend uit de startblokken. Hij probeerde direct Luuk Glansdorp te passeren die naast hem reed. Doordat zijn landgenoot hem voor het ingaan van de eerste bocht afsneed, koos Hylkema voor de buitenkant van de baan. Niall Quinn profiteerde van het gevecht tussen de twee Nederlanders, waardoor Hylkema twee posities moest prijsgeven. In de derde bocht spinde hij in het gedrang van de baan. Pedro Bianchini wist de 19-jarige rijder daarna niet meer te ontwijken en reed tegen Hylkema aan. Met een kromme rechterwielophanging moest hij de race in de openingsronde verlaten.

THOMAS HYLKEMA: “De sterke kwalificatie was de grootste winst dit weekend op de Nürburgring. Na een teleurstellende eerste tijdtraining waarbij ik ook nog eens vijf plaatsen werd teruggezet, wist ik in de tweede sessie het tij te keren door de tiende tijd te scoren. Ik zat met een 1:32.913 meteen bij de snelle jongens. Met een goed gevoel ging ik vervolgens de races in. In de eerste race draaide ik  constante rondetijden en sloot deze als zeventiende af. De start van de tweede race verliep prima totdat ik in de chaos spinde. Jammer van het resultaat want een goede finish behoorde absoluut tot de mogelijkheden. Ik weet dat ik in mijn eerste jaar nog veel moet leren, maar de kwalificatie is absoluut bemoedigend voor de rest van het seizoen!
 
Uitslag race 01, Duits Formule BMW, zaterdag 01 september 2007, Nürburgring:
01. Jens Klingmann, Eifelland Racing,     21:56.666
02. Adrian Tambay, Josef Kaufmann Racing,   +00.658
03. Daniel Campos, Eifelland Racing,     +03.561
17. THOMAS HYLKEMA, EIFELLAND RACING,    +29.623

Uitslag race 02, Duits Formule BMW, zondag 02 september 2007, Nürburgring:
01. Marco Wittmann, Josef Kaufmann Racing,  21:56.046
02. Daniel Campos, Eifelland Racing,     +01.206
03. Philipp Eng, ALS Mücke Motorsport,   +01.599
DNF. THOMAS HYLKEMA, EIFELLAND RACING,    +niet in uitslag opgenomen

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Thomas Hylkema  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
564d93
Onthoud mijn gegevens!