DSMEC nieuws - Vierde podium op rij voor RS Racing-Powercars ondanks moeilijke race.RS Racing-Powercars wou afgelopen weekend zijn leiderspositie in Klasse 2 en het Team Championship handhaven en is daar ook met brio in geslaagd. Na drie podiumplaatsen op rij waarvan twee overwinningen wou het duo Maes/Van Oost verder gaan op zijn elan.
Het werd ditmaal wel een koers met enkele hindernissen. Reeds tijdens de kwalificatie hadden de piloten te kampen met een onderstuurd karakter op de Porsche 996 GT3 Supercup. Het team van NGT loste het euvel op wat resulteerde in een zesde chrono of de derde startrij.Ruben nam de ditmaal de start en kwam na drie ronden post vatten in derde stelling. Maar even later moest hij de Porsche richting pitlane loodsen met een losgekomen achterwiel. Er ging anderhalve ronde verloren en Maes kwam terug de piste op in 34ste positie. De man uit Ingelmunster etaleerde zijn talent en ploegde door het peloton richting kop van het gebeuren. Compleet leeg gereden liet hij de wagen dan in derde positie aan zijn kompaan Olivier Van Oost. Deze kon zijn positie probleemloos behouden waardoor een vierde podium op rij een feit was. RS Racing-Powercars strandde op de derde plaats algemeen en tweede in Klasse 2 na de Porsche RS van Penders/Lamot.
Daardoor blijven ze aan de leiding van Klasse 2 terwijl ProSpeed via de overwinning in de Klasse en de snelste chrono in koers vier punten van zijn achterstand kon afknabbelen.

“We zijn zeer tevreden met deze uitslag”, aldus teamchef Filip Dischlovoi.
“Ondanks de tegenslag zijn we er toch in geslaagd om opnieuw op het podium te staan en onze leiderspositie te handhaven. Het werd na de pilotenwissel gewoon een kwestie van de wedstrijd uit te rijden. Penders was te ver weg en de voorsprong op de derde in Klasse 2 was groot genoeg. Zonder die extra pitstop hadden we misschien meer druk kunnen zetten op de Porsche van ProSpeed en een meer spannende wedstrijd gezien. Maar de derde plaats algemeen en tweede in Klasse 2 is met onze wagen normaliter de meest logische. We zijn dus gelukkig met het resultaat”.

Het is nu ook echt duidelijk geworden dat Ruben en Olivier zeer compatibel zijn en perfect kunnen werken in teamverband. Maes heeft afgelopen weekend een zware inhaalwedstrijd achter de rug terwijl Van Oost de klus mooi afmaakte. Het had ook andersom kunnen zijn en meer dan waarschijnlijk met hetzelfde resultaat. Olivier had reeds tijdens de voorbije 500 km of Zolder bewezen dat ook hij in moeilijke omstandigheden de Porsche naar de leiding kan loodsen.

“Toen Ruben reeds na enkele ronden binnen kwam zagen we de bui al hangen en dachten reeds aan het schrapresultaat”, aldus de Powercars-piloot. “Maar hij reed een formidabele stint en ik kreeg de wagen in handen in derde stelling. Penders lag toen meer dan een ronde voor terwijl ik een mooie voorsprong had op de Porsche 997 van Michel De Coster. Ik heb dan maar mijn rondjes afgehaspeld en de positie gehandhaafd. Ik heb in het verleden reeds mooiere en plezantere stints achter de rug, maar nu moest ik zonder risico’s gewoon het werk van Ruben afmaken en in functie rijden van het kampioenschap”.

Méér nieuws en foto’s op www.rsracing.be

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
67c87b
Onthoud mijn gegevens!