DSMEC nieuws: 'Dunlop Sport Maxx Endurance Cup / 10 Hours of Zolder - Pech houdt EMG-Franssen van overwinning en 2de plaats in kampioenschap'De euforie na de overwinning en de dubbele puntenoogst in Assen sloeg tijdens de afgelopen 10 Hours of Zolder om in ontgoocheling binnen het kamp van EMG-Franssen.
Even de situatie schetsen voor de slotmanche op Circuit Zolder waar afgelopen zaterdag opnieuw dubbele punten te rapen vielen, verdeeld na vijf en tien uren wedstrijd.

In Klasse 2 heeft het duo Alain Franssen/Marc Neyens reeds hun portie van de pechkoek moeten verorberen. In Assen moesten Alain en Marc het rooien met een defect sperdifferentieel. Beiden hadden het potentieel van de Porsche 996 Supercup reeds bewezen met een podiumplaats tijdens de 500 km van Zolder. Een lange wedstrijd die ze positief afwerkten, waardoor het vertrouwen groot was voor de slopende 10 Hours of Zolder. Ze stonden op een voorlopige zevende stek in de tussenstand terwijl een top 5 nog een haalbare kaart was. Patrick en Ronny Franssen bleven met de BMW M3 in Assen flink overeind en gingen met de overwinning aan de haal in Klasse 3 en de daaraan gekoppelde dubbele punten. Zij stonden op de derde plaats en hadden zelfs nog uitzicht op de titel in hun Klasse.

Tijdens de 10 Hours of Zolder vond Dame Fortuna blijkbaar de box niet van EMG-Franssen. Alain Franssen werd geveld door ziekte waardoor de Porsche aan de kant bleef. Marc Neyens ging dan maar de Porsche van Lamster/Zadnikar vervoegen met een schitterende derde plaats als resultaat. Indien het duo Franssen/Neyens had kunnen starten en de race uitrijden hadden ze nu het kampioenschap kunnen afronden in vijfde positie.

“Doodjammer”, aldus Alain Franssen. “Niet alleen voor ons, maar voor het ganse team dat veel energie in deze wedstrijd had geïnvesteerd. Kosten noch moeite werden gespaard om in ideale omstandigheden aan de start te komen. We eindigen op de negende eindplaats in Klasse 2. Hier had meer ingezeten”.

Alle aandacht ging nu naar de BMW waarin Ronny & Patrick Franssen het gezelschap kregen van de snelle Erik Qvick. De Oostendenaar loodste de M3 naar de pole in klasse 3 en een 9de startplaats algemeen. Erik mocht in de barre weersomstandigheden ook de start nemen. De West-Vlaming kon zijn pole verzilveren en pakte meteen de leiding. Na anderhalf uur kwam hij binnen voor een tankbeurt en een bandenwissel. Qvick bleef in de wagen en reed een dubbele stint tot de maximale toegelaten rijtijd. Hij leverde de BMW M3 netjes aan de leiding af waarop Patrick Franssen het stuur overnam. Deze kon de leidende positie handhaven tot schakelproblemen de kop opstaken. Enkele ogenblikken later en net voor het einde van het vijfde wedstrijduur en de eerste puntendeling weigerde de BMW verdere dienst.
“Na een grondige check up bleek dat een motorsteun was afgebroken. Daardoor was de motor gekanteld en werd de koppeling beschadigd”, verduidelijkt Ronny Franssen.
“De ontgoocheling was enorm. We hadden zeker de volle punten gepakt na vijf uur wedstrijd en waren in de running voor de overwinning. We stonden op de derde plaats in de tussenstand en gezien de goede prestatie van de Saker hadden we kunnen oprukken naar de twee plaats. Nu verhuizen we naar de vierde stek in het eindklassement. Idem als vorig seizoen”.

“We gaan ons nu bezinnen over de toekomst”, treedt Alain zijn broer bij.
“Aangezien het feit dat volgend seizoen de GT3-wagens het kampioenschap komen vervoegen is de Porsche 996 Supercup niet meer het aangewezen wapen om hen van antwoord te dienen en een plaats binnen de top 10 te viseren. We zijn er nog niet uit. De BMW M3 daarentegen is wel een wagen die volgend seizoen nog competitief zal zijn. We zijn dan ook van plan om deze wagen tijdens de winterperiode volledig te ontmantelen en verder te evolueren.”

www.keukensfranssen.be                                                                              www.emgmotorsport.be     

Foto's: Foto Media Service
  


          

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
99eb63
Onthoud mijn gegevens!