Deelnamelijst ‘Race of Champions’ compleetMet de toezegging van Sébastien Loeb voor de 2007 editie van de ‘Race of Champions’, is de deelnamelijst voor de Nations Cup compleet. Negen teams zullen op 16 december in het Stade de France tegen elkaar in het strijdperk treden. Rally rijder Loeb zal samen met ChampCar kampioen Bourdais een team vormen. Loeb kreeg toestemming van de artsen. Hij liep een armbreuk op tijdens een rally en deelname aan de Race of Champions was lange tijd onzeker.

De beide Fransen willen de titel weer terughalen naar hun vaderland. Vorig jaar ging de titel naar het team van Scandinavië, vertegenwoordigt door Tom Kristensen en Mattias Ekström, die ter verdediging van hun titel ook in Parijs aanwezig zullen zijn. Alle coureurs zullen op een nieuwe piste moeten aantreden waarop de gemiddelde snelheid hoger zal zijn dan de afgelopen jaren. De nieuwe lay-out zal voor meer actie moeten zorgen.

“Het concept van de ‘Race of Champions’ is om de topnamen uit de autosport samen te brengen en in identieke auto’s te laten rijden om zo uit te maken wie de snelste is”, legde IMP president Fredrik Johnsson uit. “Omdat alles in een stadion plaatsvindt kunnen de toeschouwers niet alleen een spectaculaire show verwachten, maar ook zeer dichtbij aan de coureurs komen”. Voor de editie van dit jaar staat de coureurs weer een uitgebreid wagenpark ter beschikking. De volgende voertuigen zullen gebruikt gaan worden. Citroen Xsara WRC, Porsche 911 GT3 RS, Renault Mégane Trophy en de alom bekende RoC Buggy’s. Ook een Aston Martin V8 GT Rally zal ter beschikking staan. Verder zullen er enkele demonstratie ronden worden gereden. Onder meer met de Renault R26 Formule 1 bolide, de Citroen C4 WRC en de succesvolle Mitsubishi Pajero uit Parijs-Dakar.

De kans dat de titel weer in Franse handen komt is reëel aanwezig door de deelname van twee Franse teams. Grootste kanshebbers voor Frankrijk zijn echter Loeb en Bourdais, gezien hun ervaring in de autosport. Nederland wordt helaas door geen enkele coureur vertegenwoordigt.

De deelnamelijst:
Duitsland – Bernd Schneider, Armin Schwarz
Engeland – Jenson Button, Andy Priaulx
Finland – Heikki Kovalainen, Marcus Grönholm
Frankrijk - Sébastian Loeb, Sébastian Bourdais
Frankrijk 2 - Yvan Muller, Stéphane Peterhansel
Schotland – David Coulthard, Colin McRea
Scandinavië – Tom Kristensen, Mattias Ekström
Spanje – Nani Roma, Dani Sordo
Amerika – Jimmie Johnson, Travis PastranaReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5bef8f
Onthoud mijn gegevens!