Colle Rental & Sales nieuws: '‘Frijns, goed bevriende zakenrelatie van Collé Rental & Sales, maakt overstap naar Formule BMW EUROPE…. ! '
Sittard, 28 januari 2009 - Het begon in een kart, ploegde als achtjarige in de Jeep van zijn moeder door de paardenwei en rijdt komend seizoen in de Formule BMW Europe. Kortom, het gaat goed met de 17 jarige Robin Frijns.
Frijns is een goed bevriende relatie van Collé Rental & Sales, zowel zakelijk alsook privé.

Het eerste halfjaar zal voor Robin Frijns nog even wennen en een leerproces zijn in deze nieuwe uitdaging de Formule BMW, maar het team geeft Robin Frijns de volledige ondersteuning in deze snelle raceklasse. “Het laatste half jaar wil ik me echt gaan mengen met de toprijders aan de kop van het veld. Tevens is mijn doel voor 2009 om de ‘Rookies’ titel binnen te halen,” aldus Robin Frijns.Jensen Button / GKS kart team

Formule 1 coureur Jenson Button bezocht in 2006 het GKS-kartteam van Pol Lemmens en wilde zich wel eens meten aan de toen nog vijftienjarige karter Robin Frijns. Dit had Jenson achteraf beter niet kunnen doen, want het lukte maar niet om een snellere rondetijd neer te zetten dan Robin. “Dit zijn nog leuke verhalen waar we het geregeld nog met iedereen over hebben”, aldus de trotse vader Bert Frijns.

Pol Lemmens haalde Robin Frijns op achtjarige leeftijd naar het GKS-team. Een topteam waar onder andere Jenson Button en Jos Verstappen ooit voor reden.

  

Zowel bij de mini’s en de cadetklasse wordt hij Belgisch kampioen, bij de junioren Frans kampioen. De Maastrichtenaar reist heel Europa af om wedstrijden te rijden en wordt in 2008 3e bij het Europees in Braga (Portugal) en 2e bij het WK in Mariembourg (België).

Josef Kaufmann Racing
De Formule BMW is een opstapklasse voor jonge rijders waarin tien teams meedoen. Alle coureurs rijden met dezelfde auto waardoor het vooral op stuurmanskunsten aankomt. Robin zal in 2009 uitkomen in de Formule BMW van Josef Kaufmann Racing. Na enkele tests op het Duitse Hockenheim belde Kaufmann zelf op en wilde graag dat Robin gaat rijden voor zijn team. Dit was geweldig nieuws, want bij Kaufmann staan de piloten in de rij om te mogen rijden.
 
Tests
Deze winter staat er een trainingskamp op het programma waar ook het Formule 1 team aandeel neemt. Het zal dus erg druk worden voor Robin, maar er is een goede regeling met zijn school (Leeuwenborgh College Maastricht) getroffen, zodat hij aan alle tests kan deelnemen.
Het seizoen zelf begint in maart 2009.

Doel
Het slagen in de racewereld is een groot streven van Robin. Robin verteld verder: “Sebastian Vettel en Nico Rosberg zijn ook via de Formule BMW in het Formule 1 circus van het racen terecht gekomen. Dit is toch een droom van iedere coureur die ik probeer werkelijkheid te maken voor mezelf.”

  

Nieuws / Informatie
De autosportwebsite Raceflash.nl zal de jonge Robin Frijns gaan volgen in de Formule BMW ‘Europe’ serie met nieuws en foto’s.

Informatie over de Formule BMW ‘Europe’ is te vinden op de officiële website www.bmw-motorsport.com of op de site van Josef Kaufmann Racing www.jk-racing.de.

© Media Odile, Bert, Robin en Kelly Frijns /  Collé Rental & Sales BRL Racing Team       
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0e9acc
Onthoud mijn gegevens!