BTCS nieuws: 'Tevreden gezichten bij DVB RacingDe teambaas uit Keerbergen orakelde voor de start van het seizoen dat hij de lat binnen DVB RACING behoorlijk hoger zou leggen. Hij hield woord en scoorde reeds vier podiumplaatsen tijdens de eerste drie meetings van het seizoen in de zeer competitieve Klasse T2 van de BTCS. DVB RACING heeft afgelopen winter een metamorfose ondergaan en het rendement is momenteel reeds voelbaar.

Voorlopig pakt het team uit met twee Renaults Clio voor de Belgisch-Nederlandse tandem Stevens/Bessems en debutanten Mertens/Ooms.
De teamchef zelf ontfermt zich over de beide rookies die afgelopen zondag met amper drie race-weekends in de wielen reeds in de running waren voor een eerste podiumplaats.

De eerste meeting over twee races was in Spa-Francorchamps waar het duo Stevens/Bessems een tweede en een derde plaats uit de brand sleepte ondanks problemen tijdens de kwalificaties. Met een zevende en een negende plaats was Mertens/Ooms goed aan het seizoen begonnen.

De volgende uitstap was richting het Franse Dijon waar Stevens/Bessems een brilscore moest verwerken door onoplosbare elektrische problemen. Het jonge koppel Mertens/ Ooms bevestigde zijn ambitie en scoorde mooi met een vierde en een zevende stek.

Voor de vijfde en zesde manche, verreden in het kader van het Zolder Star Festival, stond het jonge duo Mertens/Ooms op een voorlopige negende plaats in de tussenstand, terwijl Stevens/Bessems door de dubbele 0-score in Dijon terug tuimelde naar de zevende plaats.

Afgelopen weekend hebben beide teams deze situatie met brio rechtgezet.
Stevens/Bessems zat onmiddellijk in het goede ritme en zette in beide kwalificaties tweemaal de tweede chrono op de tabellen op 7/10 seconde van de pole. Tijdens de eerste verregende wedstrijd doken ze als 3de onder de geblokte vlag. Tijdens de tweede heat klommen ze nog een plaats hoger op het ereschavot. Hierdoor herpakken ze zich in de tussenstand en klimmen op naar de derde plaats.
Maar vooral het debutantenduo Ooms/Mertens deed het uitstekend en bewees dat het met DVB Racing de goede keuze maakte. Ze eindigden tweemaal vierde en finishten tijdens de tweede heat op een zucht van de eerste podiumplaats uit hun carrière.

“We hadden na de tweede race met twee wagens op het podium kunnen staan. De pitstop duurde iets te lang waardoor Ooms/Mertens net naast het podium mikte”, analyseert de teamchef achteraf. “Beiden youngsters reden een prachtige wedstrijd en hebben ondanks hun beperkte ervaring reeds een pak vooruitgang geboekt. Ze zijn immers ook nog onderweg in een Clio met originele Cup-motor en dito versnellingsbak. In de loop van het seizoen gaan we de wagen verder evolueren en op niveau brengen van het andere exemplaar. Door hun regelmaat klimmen ze nu op naar een mooie vijfde plaats in het klassement tijdens hun maidenseizoen”.“Ondanks de pech in Dijon ben ik zeer tevreden met de huidige gang van zaken. We hebben veel geïnvesteerd en dat werpt zijn vruchten af. Stevens/Bessems komt nu op amper twee punten van de tweede plaats. En dit ondanks het feit dat ze jammer genoeg niet scoorden in Dijon. Hun schrapresultaat is dus reeds opgesoupeerd. Vandaar dat het duo tijdens de komende 12 Uren van Spa, gezien de dubbele puntentelling zeker moet scoren in functie van het kampioenschap. Tijdens deze wedstrijd rond de klok zullen Stevens en Bessems versterking krijgen van Stephan Polderman en ikzelf zal Ooms en Mertens bijstaan. Er staat nog een derde Clio in de steigers voor eventuele geïnteresseerden. Naast ons programma in de BTCS staan ook nog enkele wedstrijden in de Dunlop Endurance Cup en de Renault Clio Cup in onze agenda”.

Bron: Peter de Sonville, VOF - Communication, Art & Support

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
bfeea3
Onthoud mijn gegevens!