BTCS nieuws: 'Surinx Racing gooit drie wagens in de strijd'Surinx Racing zal met drie Honda’s aan de aftrap verschijnen van het nieuwe BTCS-seizoen dat van start gaat op 12 & 13 april op Circuit Zolder. Vorig seizoen pakte het team uit Diepenbeek de titel in de Klasse T1 en viel door een slecht resultaat tijdens de 12 Uren van Spa-Francorchamps nipt naast het podium bij de eindafrekening in T2.

Uiteraard zal Surinx Racing zijn titel in de Klasse T1 verdedigen met de Honda Civic. De kampioenenwagen wordt ditmaal bemand door Patrick Byloos en Kris Van Kelst die destijds nog actief was in de MINI Challenge. Zij krijgen in hun Klasse gezelschap van debutant Franky Huybrechts en de ervaren Serge De Beil met een Honda CRX.

Huidig T1-kampioen, Christophe Daerden maakt de overstap naar de klasse T2 met de Honda Civic waarmee Erik Bruynoghe en Wim De Graef vorig seizoen onderweg waren. Het is trouwens met Wim de Graef dat Daerden ploeg zal vormen.

Christophe Daerden: “Ik zal mijn titel niet verdedigen in de Klasse T1. De overstap naar T2 lijkt me logischer in mijn leerproces. Ik had reeds de kans om met de wagen te rijden tijdens de 10 Uren van Zolder en het verschil is opmerkelijk. En samen met Wim De Graef, die toch reeds een seizoen achter de kiezen heeft met deze wagen, moeten we in staat zijn om mooie prestaties neer te zetten. In de Klasse T2 is de tegenstand traditioneel een pak sterker en dat werkt méér motiverend dan voorheen. De crew van Surinx Racing heeft afgelopen winter in ieder geval niet stilgezeten om ons een perfecte wagen voor te schotelen”.

Geert Surinx: “Beide wagens die vorig jaar het BTCS-seizoen reden zijn afgelopen winter volledig gereviseerd. De T2-wagen werd trouwens voorzien van extra paardjes om in het spoor van de concurrentie te blijven. Vorig jaar heb ik nog een Honda CRX volledig opnieuw opgebouwd en door het feit dat we zes piloten konden aantrekken gooien we  ook deze wagen in de strijd voor de titel in de Klasse T1. Het is momenteel nog een beetje koffiedik kijken met welk materiaal de concurrentie zal uitpakken, maar ik ben supergemotiveerd en viseer terug beide titels. In de Klasse T1 zijn we de titelverdedigers en betreft de Klasse T2 hebben we door pech het kampioenschap grotendeels uit handen gegeven tijdens de 12 Uren van Spa-Francorchamps waar dubbele punten te verdienen waren. De titel was zeker een haalbare kaart”.

Maar er is méér: Momenteel wordt in de ateliers van Surinx Racing druk gesleuteld aan een nieuwe Honda Civic met ondermeer een sequentiële versnellingsbak. Indien alles op schema blijft zal Erik Bruynoghe met deze nieuwkomer de laatste drie wedstrijden afhaspelen en de Civic verder helpen ontwikkelen met het oog op 2009. Tijdens de wedstrijd in Dijon zal Bruynoghe trouwens ook Van Kelst vervangen die forfait moet geven voor de buitenlandse uitstap.

Kijk ook eens op www.surinxracing.be

Bron: Peter De Sonville, DSP

  

    


 
   

   
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
57b029
Onthoud mijn gegevens!