BSMEC nieuws: 'Opnieuw winst voor RS Racing-Powercars'Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009


Titel is in zicht
RS Racing-Powercars is er opnieuw in geslaagd om een overwinning te boeken. De vierde reeds in zes wedstrijden, aangevuld met een tweede en een derde plaats. Ditmaal zonder Ruben Maes die op hetzelfde ogenblik aan de slag was op Circuit Zolder in de BTCS en de Belgian GT. Vervanger van dienst was niemand minder dan Marc Goossens.

De zesde en voorlaatste manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup werd afgelopen zaterdag verreden in het Nederlandse Assen. De buitenlandse uitstap werd voorzien van dubbele punten waardoor RS Racing-Powercars een uitstekende zaak doet in hun rush richting titel in Klasse 2 en het Team Championship.

Tijdens de vrije training kreeg Olivier amper de tijd om de omloop te verkennen door een defecte koppeling. En door een slechte set up kwam hij tijdens de kwalificatie niet verder dan een 5de chrono in Klasse 2 en 10de algemeen. Olivier zat tijdens de start gevangen in het peloton en het duurde een vijftal ronden voor hij kon oprukken naar de 2de stek achter de snellere Porsche 997 van Heyer/Geipel. Hij kon een mooie voorsprong uitbouwen tegenover de derde in de Klasse en bleef anderhalf uur in de Porsche alvorens die door te geven aan Marc Goossens die de klus afmaakte en na de opgave van Heyer richting overwinning fietste.

“Ik heb me goed geamuseerd”, aldus ‘The Goose’ achteraf.
“Ik vond vrij snel het goede ritme en de wagen voelde goed aan. Uitstekend materiaal. Olivier had een goede stint achter de rug en ik heb gewoon de teamorders opgevolgd in functie van het kampioenschap. Het kon sneller, maar dat was niet nodig. Ik ben zéér tevreden met de behaalde overwinning en dat ik mijn steentje kon bijdragen. Het contact verliep heel familiaal en het team werkt professioneel. Met deze overwinning en twee tweede plaatsen in de BRL was dit een geslaagd weekend”.    

Door deze nieuwe zege kan de titel in Klasse 2 het duo Olivier Van Oost en Ruben Maes bijna niet meer ontglippen. Momenteel staan ze 56 punten los van de tweede in hun Klasse. Daar moet nog een verplicht schrapresultaat van worden afgetrokken. Momenteel bedraagt hun laagste score 21 punten. Rekening houdend met dit schrapresultaat blijven ze uiteraard aan de leiding met 35 punten voorsprong op merkgenoten Bruynoghe/van Beurden. Indien Ruben en Olivier tijdens de afsluitende 10 Hours of Zolder krijgen af te rekenen met pech en in het slechtste geval een 0-score boeken, dan wordt de huidige laagste score of 21 punten automatisch aan hun puntensaldo toegevoegd.
Concreet wil dit dan zeggen dat ze het seizoen afsluiten met minimum 182 punten. Dan zou de dichtste concurrent de laatste race moeten winnen en 57 punten scoren om nog de titel te behalen. En 57 punten komt overeen met een overwinning tijdens de slotmanche met minimum 12 wagens die geklasseerd zijn in Klasse 2. Dus alleen zuiver mathematisch gezien kan de titel hen nog ontglippen.

In het Team Championship liggen de kaarten enigszins anders. Ook hier leidt RS Racing-Powercars de dans met een mooie voorsprong. Tijdens de komende 10 Hours of Zolder zijn er opnieuw dubbele punten te verdienen. Met dit verschil dat de helft van het puntentotaal reeds wordt verrekend na 5 uren wedstrijd. Hier kan het West-Vlaamse team reeds na de eerste puntendeling het Team Championship op zak hebben.

Ruben Maes moest dus eenmalig forfait geven, maar deed het ook uitstekend tijdens het FIA GT-weekend op Circuit Zolder. In de eerste manche van de BTCS kwam hij één seconde te kort om de KS-BMW Silhouette naar winst te loodsen. En dit ondanks de zware succesballast en de 21 seconden straftijd door het Pro Am-systeem. In de Belgian GT was hij samen met Van Moerkerke onderweg in de Viper GT3 van Laudi Racing en liet bij zijn eerste kennismaking met de Amerikaanse krachtpatser chrono’s optekenen op enkele tienden van de koplopers. Een vijfde plaats was hier het beste resultaat van het gelegenheidsduo.

 Bron: www.rsracing.be          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
03e06a
Onthoud mijn gegevens!