BGTC nieuws: 'Philip Cracco en Frank Jennen tevreden met twee podiumplaatsen'Reeds tijdens het tweede raceweekend van de BGTC in Dijon bewees Philip Cracco dat hij met de Aston Martin GT4 van Speedlover niet moest onderdoen voor de Ginetta GT4 en de Lotus GT4. Een crash maakte toen een einde aan de mooie strijd.
Afgelopen weekend werden in Francorchamps terug twee wedstrijden verreden van telkens één uur. Ditmaal deelde de Accentrijder de mooie Britse bolide met Frank Jennen.

Ondanks het feit dat beide piloten een perfecte wedstrijd afwerkten hadden ze als enige overgebleven GT4-wagen in het peloton geen concurrentie. Maar beide heren hebben wel goede chrono’s gedraaid. Vergeleken met de GT4-wedstrijd vorig seizoen in het voorprogramma van de 24 Hours of Francorchamps draaide het duo rondetijden die zich situeerden in het midden van het GT4-veld. En dit terwijl ze afgelopen weekend geen enkel referentiepunt hadden. Philip, Frank en teambaas André Van Hoof mochten dus tevreden terugblikken op afgelopen weekend.
Philip Cracco: “We zijn het enige team dat momenteel blijft investeren in het GT4-gebeuren binnen de BGTC. Ik had ook liever gezien dat we moesten knokken voor een podiumplaats. Maar we reden twee goede wedstrijden waarin we onze tijden voortdurend verbeterden.Op een breuk van de stuurbekrachtiging na, was de Aston terug een plezier om te besturen. Zelfs tijdens het wedstrijdslot van de tweede manche toen ik op slicks een zware regenbui moest trotseren kon ik probleemloos en zonder schrammen de zware Aston over de meet sturen. Ik ben in ieder geval tevreden met de twee podiumplaatsen en dit was terug een uitgelezen kans inzake de voorbereiding van de 24 Hours of Zolder”.
Tijdens de 24 Hours of Zolder zal Accentbaas Philip Cracco het gezelschap krijgen van Frank Jennen, Peter Van Audenhove en Jef Van Samang. Voor Frank Jennen was deze wedstrijd de unieke kans om in wedstrijdconfiguratie kennis te maken met de Aston Martin.

“De Aston is een geweldige wagen om te besturen”, aldus Frank Jennen.
“De aanpassing ging crescendo en de rondetijden waren zéér bevredigend. Dat laat het beste vermoeden voor de komende Zolderse etmaalrace. Hopelijk zal de GT4-concurrentie dan wel op de afspraak verschijnen. Want de enige andere wagen die samen met ons de Division 2 bevolkte was de Porsche Supercup van Van Oost en die rijdt buiten concurrentie. Maar voor de rest niets dan lof. Op enkele trainingronden op Circuit Zolder na, was het de eerste maal dat ik met de Aston reed in Francorchamps. Ik heb de wagen en het schakelsysteem nu onder de knie en dat was de bedoeling naar de 24 Hours of Zolder toe. Als we daar gevrijwaard blijven van problemen kunnen de GT4-wagens hoog scoren in het algemeen klassement”.

Bron: Peter De Sonville (dsp.vof) / Foto's: Foto Media Service  

    


  
    
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
af172f
Onthoud mijn gegevens!