Belgian GT nieuws: 'Go Fast X-Day Circuit Zolder'Lagrange vervangt Philip Cracco Bij Speedlover

Niels Lagrange gaat vreemd. De Firstrijder, die momenteel in het Belgian GT Championship samen met Pascal Nelissen Grade aan de leiding staat in Division 3, verlaat voor even de stal van Jo Jamers en gaat komende zondag de derde wedstrijd van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup betwisten in een Porsche uit het concurrerende kamp Speedlover. Daar zal hij in de Porsche 996 GT3 de voorlopige 6de plaats in Klasse 2 verdedigen van Peter Van Audenhove en Philip Cracco.

De Accentrijder moet forfait geven wegens beroeps-omstandigheden. Naast Niels Lagrange krijgt Peter Van Audenhove ook nog versterking van Tom Langeberg.
Peter Van Audenhove: “Toen ik Geert Lagrange aan de telefoon kreeg was ik onmiddellijk te vinden voor deze samenwerking. Niels is snel, heeft reeds ervaring met Porsche en is dus een aanwinst voor het team. Het gaat hier trouwens over een wedstrijd van vier uur waarbij we toch tweemaal moeten komen pitten. De concurrentie is zwaar in de Klasse 2 van de Dunlop Endurance Cup. Er zal niet gewandeld worden. Met twee snelle piloten zoals Langeberg en Lagrange als teammaten moeten we dus een goed resultaat kunnen boeken”.Niels Lagrange is geen onbekende in de rangen van Speedlover. Vorig seizoen sloot Lagrange samen met Langeberg de Belcar Last Race af in 12de positie algemeen en vierde in Division 2 na een mooi gevecht met het Firstduo Jeuris/Vetters en op amper 4 seconden van het podium. Ook nu zal Lagrange de Porsche van voornoemde Firstrijders op zijn weg tegenkomen. Jeuris/Vetters staan immers momenteel op de tweede plaats in de tussenstand terwijl de tweede Porsche van First Motorsport met vader en zoon Van Rompuy op een voorlopige vijfde plaats staat.
Geert Lagrange: “Het is niet de bedoeling om verder te gaan in de Dunlop Endurance Cup. We hebben een stuur gezocht voor Niels om zich verder te ontwikkelen en véél kilometers af te malen in functie van de 24 Hours of Zolder met quasi identiek materiaal. De wagens op onze thuisbasis First Motorsport waren volzet en we hebben dus naar een andere oplossing gezocht. We verwachten immers véél van de 24 Hours of Zolder met First Motorsport. En hoe meer kilometers Niels in de benen heeft, des te beter hij zich kan voorbereiden op deze zware etmaalrace. Mogelijk zullen we ook nog aantreden in 10 Hours of Zolder, de afsluitende wedstrijd van de Dunlop Endurance Cup. Maar dat is nog niet zeker”.

Bron: Peter De Sonville (www.dsp-vof.be )
Foto: Foto Media Service


   

  

  

    


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
325aae
Onthoud mijn gegevens!