Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck 2008 - Frank & Hans Thiers kiezen voor Ferrari F430 GT3Een primeur is het niet. Het is reeds een geruime tijd bekend dat de broers Thiers komend seizoen een Ferrari F430 GT3 zullen bemannen in het Belgian GT Championship, voorheen beter bekend als Belcar. Aftrap van het seizoen wordt gegeven op 12 & 13 april tijdens de Belgian Race Kick Off op Circuit Zolder.
Eind vorig seizoen, toen de Thiersen met hun Porsche RS de Belgische titel binnenhaalden in Division 3, lieten ze reeds uitschijnen dat ze in 2008 de overstap wilden maken naar Division 1 en liefst met een Ferrari F430 GT3.

Na een drukke winterperiode hebben ze dan uiteindelijk hun droom gerealiseerd. De paardjes van de Ferrari stonden afgelopen donderdag te trappelen tijdens de roll out om te worden gemend door het West-Vlaams broederpaar. De Ferrari F430 GT3 is een nagelnieuw exemplaar uit de ateliers van Kessel Racing Het zal wel enige aanpassing vragen. Frank en Hans worden reeds 20 seizoenen geassocieerd met Porsche.

Frank Thiers: “Het werd stilaan tijd voor eens iets anders. Vroeger kregen we van Porsche kortingen op wisselstukken en appreciatie voor onze resultaten. Dat is allemaal verleden tijd. Mede door het feit dat we met garage Monza uit Sint-Martens-Latem een mooie deal konden maken heeft de doorslag gegeven. Het is uiteraard altijd een droom geweest van ons om ooit eens te kunnen racen met een Ferrari. Onze keuze voor het steigerende paardje is niet gebaseerd op het feit dat Ferrari vorig seizoen kampioen werd in de FIA GT3. Naar mijn mening hebben ze het kampioenschap gewonnen op regelmaat en niet omdat ze over de snelste wagen beschikten. Ondertussen heeft de concurrentie ook niet stilgezeten. Ik denk dat we in België niet over de snelste wagen zullen beschikken. De Moslers, Lambo’s en de nieuwe Porsche GT3 S zullen te duchten concurrenten zijn. Het niveau in België was kwalitatief gezien nooit zo groot als komend seizoen. De eerste kennismaking met de exoot was verrassend. De Ferrari stuurt, remt en schakelt volledig anders dan een Porsche. Afgelopen donderdag draaiden we zonder forceren reeds bemoedigende chrono’s. Betreft onze verwachtingen zijn we nog zéér voorzichtig in onze uitspraken. De late levering van de wagen spreekt duidelijk niet in ons voordeel. Na 20 jaar Porsche zullen we onze rijstijl grondig moeten herzien en bijschaven. We moeten nu eerst en vooral trachten om een goede set up te vinden en het rijgedrag onder de knie te krijgen. We zullen de komende dagen trachten om zoveel mogelijk te testen.Op termijn willen we ons wel profileren in de kop van het gebeuren en komen niet om een figurantenrol te spelen. Spijtige zaak voor ons is wel dat de format van de vroegere Belcar is veranderd richting sprintraces. We zijn méér de mannen van de lange adem. Daarom zullen we kosten noch moeite sparen om een goede 24 Hours of Zolder te rijden. Méér dan waarschijnlijk terug met Guy Van Mol. Ook de 24 Hours of Francorchamps staan op het programma met Guy Van Mol en broer Kurt”.

Het nieuwe strijdros van de flamboyante broers wordt onderhouden bij Garage Monza in samenwerking met Oosterlinck Motorsport.

Bron: DSP,  VOF - Communication, Art & Support
Foto's: Foto Media Service
  

  
 
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c4550a
Onthoud mijn gegevens!