Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck 2008 - Eerste podium voor A+ Racing in GT3Jeffrey Van Hooydonk en Robert Dierick zijn erin geslaagd om tijdens de Belgian Race Kick Off, de openingsmanche van het Belgian GT Championship op Circuit Zolder, de A+ Viper op het podium te hijsen. En met wat méér geluk had het snelle duo zelfs tweemaal op het ereschavot gestaan.

Tijdens de eerste manche kon Jeffrey de Viper binnenloodsen in tweede positie, maar het team maakte twee fouten. Enerzijds begon het op dat moment terug licht te regenen en opteerde men voor regenschoeisel. Iets wat achteraf een verkeerde gok bleek. Anderzijds stuurde men Robert vier seconden te vroeg de baan op.

Het reglement zegt immers dat een wagen minimum 60 seconden in de pitlane moet toeven tijdens de pilotenwissel. Resultaat was een stop & go en meteen mocht men een kruis maken over een mogelijke podiumplaats. Door het feit dat Dierick tijdens zijn trainingsessie ploegmaat Van de Plas van zijn sokkel reed en beide wagens met schade de pits moesten opzoeken, had de man uit Vorst niet de vereiste drie ronden gereden en moest dus starten vanuit de pitlane. Meteen werd de hoop opgegeven om revanche te nemen tijdens de tweede heat. Maar dat was buiten de ambitie gerekend van Dierick en Van Hooydonk die er een moordend tempo op nahielden. Robert bracht de wagen binnen in 8ste positie en ‘Jeff’ vertrok op slicks met het mes tussen de tanden voor een korte sprint van 25 minuten. Daarin toonde de ex F3000-rijder dat hij het racen nog niet verleerd is. Hij draaide constant topchrono’s en stoomde op naar de derde eindplaats. Meteen was de eerste podiumplaats in GT3 een feit voor Van Hooydonk/Dierick en A+ Racing. Jeffrey en Robert bolden tijdens de beide wedstrijden ook steeds als eerste Viper over de eindmeet.

Op de tweede Viper van A+ Racing voor Tom Van de Plas en Wim Lumbeeck ging het iets minder vlot. Beiden draaiden tijdens de kwalificatie nochtans de chrono’s waarmee ze vorig seizoen de top 10 binnendoken. Maar blijkbaar heeft de kwaliteit op de piste een danige vlucht genomen dat je met een chrono van 1’36”764 genoegen moet nemen met de 18de startplaats. Vorig jaar was dit nog goed voor een startplaats binnen de top 10.

Wim Lumbeeck: “het had sneller gekund, maar de splitter was losgekomen waardoor ik  een kleine seconde moest toegeven. Maar dit is geen excuus. Het was voor mij een moeilijk weekend en ik raakte nooit in het goede ritme. Ik kreeg de banden maar niet op temperatuur en vond geen grip. Ik moest dan ook constant vechten om de Viper in de goede richting te sturen. Hopelijk gaat het vanaf de volgende wedstrijd een stuk beter als we in nieuwe configuratie rijden. We gaan in ieder geval vroeger afzakken richting Dijon voor bijkomend testwerk”.

Tom Van de Plas: “Het is dit weekend echt duidelijk geworden dat de komst van Jeffrey en Robert een grote méérwaarde betekenen voor het ganse team. Niet alleen op maar ook naast de piste. Vooral Jeffrey heeft een ander zicht op de afstelling van de Viper. En dat werpt blijkbaar zijn vruchten af. Een podiumplaats en tweemaal de best geklasseerde Viper. Ook voor Wim en ikzelf is de komst van Jeffrey belangrijk. Onze huidige afstelling van de Viper is te comfortabel. Dat is goed voor de 24 Hours of Zolder, maar niet voor korte sprintraces. Net zoals Jeffrey en Robert moeten we opteren voor een agressievere afstelling en zullen onze rijstijl moeten aanpassen. We moeten de klik maken en vooral véél trainingskilometers afmalen. We moeten immers meegroeien met de nieuwe format van het kampioenschap. In ieder geval heeft de technische crew afgelopen winter een prima job gedaan en de beide Vipers in optima forma op de startgrid gezet”.                                                             
                 
Meer info: www.aplusracing.be

Bron: DSP,  VOF - Communication, Art & Support
Foto's: Foto Media Service
  

  
 
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4487d2
Onthoud mijn gegevens!