Belcar nieuws: GS Motorsport: „Test te Zolder (B)“GS Dodge Viper GT, succesvolle test in Zolder
 
Aken (04.maart 2007) GS Motorsport: Eerste test te Zolder

GS Motorsport was zeer benieuwd naar de eerste test in het Belgische Zolder. De Nieuwe GS Dodge Viper (wit gelakt en nog zonder sponsorlogo’s) werd na de aflevering 12 dagen geleden volledig opnieuw opgebouwd. Zo nam Georg Severich de kans waar om de eerste rondes op het nog vochtige circuit af te leggen.„Ongelooflijk gemakkelijk te rijden, ondanks de 520 pk“, was de eerst positieve indruk van de Akense piloot, die met zijn team in 2007 zijn 25 jarig autosport jubileum viert . „Wij staan nu zeer onder tijdsdruk, want op 1 april staat al de eerste wedstrijd gepland, en voor die tijd moet er nog een hoop afgesteld worden “, verklaard teammanager Wolfgang Koepp.

Harald Becker (D), Al succesvol onderweg in de DTM en bij internationale Sport- en Prototype wagens, werkte het opgegeven testprogramma geroutineerd af. Kenneth Heyer, De nieuwe Youngster in het GS team, was zeer tevreden met zijn eerste rondjes in de nieuwe wagen.: „De GS Dodge Viper heeft me aangenaam verrast. Deze wagen heeft een zeer goede Handling, heel veel tractie en een indrukwekkend vermogen. Het rijden in deze wagen is bijzonder prettig“, zegt een tevreden jonge Wegberger, die samen met Mark J. Thomas (CDN) de GS Dodge Viper zal rijden in het Belgisch kampioenschap (BELCAR). In totaal staan er zeven wedstrijden op het programma.

Naast BELCAR wil GS Motorsport in 2007 ook in de nieuw gestarte ADAC GT Masters Serie in Duitsland gaan deelnemen. Deze serie start pas 09. Juni 2007 op de Nürburgring, maar voor een tweede nieuwe GS Dodge Viper moeten nu de wissels gezet worden. Als piloten zijn Harald Becker, Kenneth Heyer en eventueel de Zwitserse Benjamin Leuenberger voorzien. Leuenberger, een van de succesvolste Zwitserse piloten, was ook aanwezig in Zolder.“ een zeer professioneel team“, was zijn eerste indruk van het Akense GS Motorsport.

  

GS Motorsport zal in de BELCAR ook twee GS Porsche 996 GT3 wagens inzetten. In Zolder werkten Arvid Steinberg (Stolberg/D) en Philippe Broodcooren (B) aan de afstellingen van de wagens voor de eerste wedstrijd op 1 april te Zolder.

Bron: Media GS Motorsport

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2f45d2
Onthoud mijn gegevens!