12-uurs race nieuws: ' OVERTUIGEND PODIUM VOOR TEAM LAMMERTINK WITH TOYO TIRES TIJDENS 12H HUNGARORING!'BUDAPEST, 12 OKTOBER 2009 – Voorafgaand aan de tweede editie van de 12-uurs race van de Hungaroring had teameigenaar Edwin Lammertink niet kunnen dromen van een beter resultaat. Hoewel de endurancerace op Hongaarse bodem eigenlijk bedoeld was als ‘testcase’ voor het ambitieuze Toyo Tires, eindigden zijn coureurs op een verdiende derde plaats in de sterk bezette A6 klasse. Door foutloos én minutieus constant te presteren, brachten Tom Coronel, Henk Haane en Yasushi Kikuchi hun Porsche 997 Cup GT3 op een uiterst verdienstelijke vijfde plaats algemeen aan de finish.

Afgelopen weekend was de 4,384 kilometer Hungaroring voor de tweede keer het decor van de 12 uur durende slijtageslag voor mens in machine op Hongaarse bodem. Nadat Team Lammertink with Toyo Tires begin dit jaar was uitverkoren om de officiële testpartner van de Japanse bandenfabrikant te worden, legde het team van Edwin Lammertink (Porsche Service Centrum Twente) met succes al vele kilometers af op verschillende Europese circuits. Daar deze resultaten de gezamenlijke verwachtingen ver overtroffen, besloten Toyo Tires en Team Lammertink zich aan te melden voor de 12-uurs race op de Hungaroring. Hoewel de race eigenlijk puur was bedoeld om meer informatie te vergaren over het rubber en tegelijkertijd met een schuin oog hun prestatie te meten ten opzichte van de andere deelnemers, verrasten Toyo Tires en Team Lammertink de gehele 24H Series paddock door de race op de vijfde positie algemeen te finishen. Hiermee legden Tom Coronel, Henk Haane en Yasushi Kikuchi tevens beslag op de derde plaats in de A6 klasse. Door onder de neus van de ijzersterke concurrentie de bokaal behorende bij de derde plaats weg te kapen, maakte Team Lammertink with Toyo Tires de slogan van hun ambitieuze Japanse bandenfabrikant ‘driven to perform’ meer dan waar!

EDWIN LAMMERTINK: “Samen met Toyo Tires kijken we tevreden terug op een uiterst succesvol evenement. Nadat we de afgelopen maanden een serieus testprogramma gecompleteerd hadden, vond Toyo Tires de tijd rijp om ons te meten met de internationale concurrentie. Hierin zijn we met dit verheugende resultaat met vlag en wimpel geslaagd, zeker als je naar onze middelen kijkt. In tegenstelling tot de concurrentie stonden wij namelijk ‘maar’ met een standaard Cup auto aan de start, waarvan het motorvermogen, versnellingsbak en tankinhoud niet aangepast waren. Ondanks dat wij hierdoor twee extra stops moesten maken, en dus vier minuten langer stil stonden, eindigden we toch maar slechts één ronde achter het als tweede geklasseerde Bovi Motorsport. Toyo Tires heeft dus absoluut laten zien dat ze de strijd aankunnen op hoog internationaal niveau. De komende maanden zullen we ons testprogramma verder afwerken, waarna we hopelijk nog betere raceresultaten kunnen neerzetten!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Team Lammertink (http://www.porscheservicecentrumtwente.nl/racing)

          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e5f13a
Onthoud mijn gegevens!