Raceflash on track.Wij zijn blij dat weer een aantal coureurs bereid hebben gevonden om een raceflash stikker op de auto te plakken en daar in het vervolg op de diverse circuits en banen mee te gaan rijden. En niet de minsten deze keer:Toon Schut. (H30 F2 landklasse)
Jawel, u leest het goed. Het gaat inderdaad om de World Cup winnaar, meervoudig Nederlands kampioen en winnaar van vele club- en baankampioenschappen. We kennen Toon natuurlijk voornamelijk van de races op de asfalt ovals, maar sinds enige tijd wordt de groep landrijders in de formule 2 steeds groter.Ik ken Toon ook al geruime tijd en tijdens een gesprekje in het rennerskwartier bleek dat hij best met raceflash op de auto wilde rijden. Nou, dat kon geregeld worden. Ter plekke op de baan van Veen de stikkers op de auto en meteen vastgelegd. Ook de gloednieuwe asfalt Formule 2, welke net aangekomen is uit Engeland, zal tijdens de Worldcup in Warneton te zien zijn met onze stikkers op de auto.Dat Toon ook op de klei van Veen snel is, bleek uit een 1e en twee 2e plaatsen tijdens de manches op 26 juli. De finale ging niet door, omdat Pluvius meende zich ermee te moeten bemoeien. Teveel water op de klei en een grote glibberpartij bij de F1 resulteerde in een afgelasting van de rest van het evenement.

Sylvana van Dal. (nr 98 junioren)
Sylvana is op haar 12e begonnen met de autosport. Dat was op het Midland circuit van Lelystad in de junioren klasse. Na enige gewenning en een beste klapper waarin ze haar auto afschreef, begon ze haar draai steeds beter te vinden en ze heeft diverse manches gewonnen en reed voorin mee bij de diverse kampioenschappen die op de baan van Lelystad worden gereden. Door een schorsing op Lelystad is Sylvana dit seizoen gaan crossen met de Citroen. Dit doet zij bij de juniorenklasse van EZHACO. Ook daar heeft zij bewezen dat ze haar “mannetje” staat tussen de andere junioren. Ook hier dus een aantal manche overwinningen en een goede klassering in het klassement.Zaterdag won ze de 1e manche maar werd in de andere manches achtervolgd door pech en ze ging een paar keer rond. De foto van Sylvana zelf houden we nog tegoed, want ook hier zorgde de regen ervoor dat ik daar niet meer aantoegekomen ben. Want we willen toch wel weten wie er in de roze auto onder de helm zit.

Peter Schut. (H231 F2 landklasse)
Na Toon kon ik dus ook bij Peter enige stikkers op z’n F2 crossauto plakken. Dat was bij Peter niet zo moeilijk, want de auto was nog maagdelijk wit. Dat kwam voornamelijk door de koprol die Peter gemaakt had in Blauwhuis aan het begin van het jaar. Net als op asfalt, doet Peter lekker mee op het land. Regelmatig haalt hij mooie resultaten in de manches, maar jammer genoeg heeft hij er dan vaak een manche tussen dat het net ff niet lukt. Ook vaak heeft hij bezoek van de pechduivel.Zaterdag viel hij ook uit in de 2e manche terwijl hij ver voor lag op de rest van het veld. Een gebroken steekas was de oorzaak.
Ook bij Peter, zal z'n asfalt auto te zien zijn met Raceflash stikkers, zodra ik hem met ergens in het land op het circuit tegenkom.

Patrick Tersteeg. (H47 F2 landklasse)
Bij Patrick gaat het net andersom dan bij de Schutjes. Patrick rijdt al geruime tijd in de asfalt klasse met raceflash op de auto. Ook op de landauto, die gebruikt wordt bij de wedstrijden om de Jatech bokaal en op Emmen, zat de stikker al, maar tot nu toe was ik nog niet in de gelegenheid om Patrick en de landauto te fotograferen. Dat is nu wel gebeurd, dus bijgevoegd ziet u de foto’s van Patrick en de auto. Zoveel pech als hij op het asfalt heeft, zo lekker draait het op de onverharde crossbodem. In het klassement voor de Jatechbokaal staat hij momenteel 3e.De auto wordt ook regelmatig bestuurd door Wout Tersteeg. Dat is Patrick zijn vader. Maar omdat Wout na een lange cross- en autosportcarrière het sleutelen tijdens de wedstrijden en het kijken naar de wedstrijden ook erg leuk vindt, laat hij het rijden tijdens de autocross wedstrijden met de formule 2 vaak aan Patrick over.

Robin Haast. (nr 9 EZHACO 1600)
Na het plakken bij de familie Schut, werd ik door Robin aangesproken. Na uitleg over het wat en waarvoor, gaf hij aan dat hij het prima vond om ook de stikkers op zijn Honda te krijgen. Genoeg stikkers bij me, dus dat was geen enkel probleem.
Robin vertelde dat hij eind 2007 begonnen is met het autocrossen in de 1600-klasse bij de EZHACO. Dat ging bijzonder goed, want hij won direct verschillende manches. Genoeg redenen om er in 2008 mee door te gaan dus. Ook dit jaar gaat het lekker vertelde hij me. Ook weer de nodige manches gewonnen en voordat de wedstrijden in Veen op 26 juli van start gingen, stond hij vijfde in het kampioenschap voor dit seizoen. Alles ligt nog dicht bij elkaar en er moeten nog wat wedstrijden gereden worden, dus er is nog een hoop mogelijk voor Robin.

Ook deze coureurs gaan wij natuurlijk volgen als er een fotograaf of verslaggever op het evenement aanwezig is waar zij rijden. E-mail: agjlangevoort@hotmail.com

Wil je nu ook met stikkers van onze website op je auto rijden? Stuur even een mailtje met je naam, klasse, startnummer en kampioenschap waar je rijdt, dan zorgen we ervoor dat we ze meenemen en desnoods worden ze opgestuurd. Op het evenement is het leukst, want dan kunnen we meteen wat foto’s maken zoals hierboven en uiteraard een stukje tekst waarin je wordt voorgesteld. En kijk maar bij eerdere versie waarin we coureurs voorstellen. Het maakt bij ons echt niet uit of je kampioen bent of niet. Als je er, net als wijzelf, maar plezier in hebt.

©2008 tekst en foto’s Aart Langevoort www.raceflash.nl


     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
31cd75
Onthoud mijn gegevens!