Autocross spektakel in Kessel (Limburg)

Op 5 en 6 augustus a.s. organiseert ACC ‘The Blue Birds’ uit Kessel hun jaarlijks crossweekend met clubkampioenschappen, nachtcross en ASUZ cross.

We beginnen zaterdag om 19.00 uur met de clubkampioenschappen waar weer een felle strijd te zien zal zijn om de eerste plaats, want de bekers zijn niet gering Om 21.00 uur zal dan het grote geweld losbarsten, dan kun je als het ware de grond onder je voeten voelen trillen.

Maar liefst 75 auto’s zullen het startveld vullen. Als de duisternis gaat vallen zal het op de baan een aaneenschakeling van lichtjes zijn. De baan verandert dan bijna in een grote lichtcirkel. Een prachtig schouwspel om te zien.

De auto’s zullen in het uur dat ze rijden c.q. scheuren ook een verplichte pitstop moeten maken. Voor de meeste coureurs staat er dan een heuse pit crew klaar met benzine en water. Het is ook toegestaan om een rijders wissel plaats te laten vinden. Je ziet in autocross zitten veel aspecten van de Formule 1 De winnaar zal na 1 uur crossen ‘’over de meet’’ gaan, en dat is dan de coureur die de meeste ronden heeft gereden.

Middels een zender in de auto kan er met een computer aan de zijlijn gezien worden wie de meeste ronde rijd, en dus de winnaar zal zijn. Om 23.00 uur zal in de feesttent de prijsuitreiking plaatsvinden waarna er nog een gastoptreden zal zijn van onze grote Limburgse XXL vriend, Big Benny.

Op zondag is het tijd voor de reguliere cross onder auspiciën van de Auto Sport Unie Zuid, waar een grote groep coureurs in verschillende klasse strijden voor de punten voor het ASUZ kampioenschap. Bij de gastrijders klasse zullen ook dit jaar weer vele regionale coureurs ten strijde trekken om zich winnaar te mogen noemen van de cross in Kessel.Dus maak op 5 & 6 augustus een familie uitstapje naar Kessel.
Dit alles gaat gebeuren op ons terrein gelegen aan de Keizersbaan in Kessel. Op zaterdag beginnen we om 19.00 uur en op zondag om 11.30 uur.
Voor vragen en/of inlichtingen kunt u terecht bij J. Vercoulen. Tel. 06 – 20 39 85 74

Tot ziens in Kessel.
            www.colle-sittard.nl / www.colleracing.nl


                     www.eric-experience.com Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f262f2
Onthoud mijn gegevens!