Autocross nieuws: 'Weyenberg Junior volgt Weyenberg Senior op!'
Sittard, 19 maart 2007

De 17 jaar jonge Christian Weyenberg uit Siebengewald treedt in de voetsporen van zijn vader Gerd Weyenberg. Christian is al goed van start gegaan met het behalen van zijn racelicentie (deze maand, maart 2007, behaald).

Tijdens de beproeving voor deze licentie heeft Christian slechts 1 ronde nodig gehad om de racecommissie van zijn ‘kennen en kunnen’ te overtuigen !

Dat is een opmerkelijke prestatie.
“Christian is gewoon een talent. Hij is supersnel en hij doet gewoon wat hem gezegd wordt. Het feit dat hij van de racecommissie al na 1 ronde rijden de hoogste cijfers toebedeeld krijgt zegt genoeg ! Christian is een geboren talent, een TOP-kerel ! “, aldus Peter Grondel van Advanced Driving School (ADS) in Assen (voor meer info, zie www.slippen.nl).

Christian gaat het komende seizoen deelnemen aan de autocross in de jeugdklasse met zijn Weytech/Collé Rental & Sales omgebouwde Golf 1. Vorig jaar was Christian ook al actief in deze klasse van de autocross en zeker niet onopgemerkt ! Zo lukte het hem tijdens de cross van 6 augustus 2006 om de torenhoge favoriet Nick Aerts uit Kessel op zijn thuiscross te verslaan.


Tijdens de cross van 17 september 2006 leidde het wederom tot een confrontatie tussen Nick Aerts en Christian Weyenberg. Het was een spannend gevecht dat glorieus door Christian werd gewonnen.
Christian Weyenberg: “Vorig jaar hebben we in het begin van het seizoen veel technische problemen die later goed werden opgelost door mijn monteurs, die ik bij deze hartelijk wil bedanken !”

  

Voor het komende seizoen staan er 11 wedstrijden op het programma:
25 maart 2007 – Horst
8 april 2007 – Kessel
15 april 2007 – Veulen
22 april 2007 - Overloon
29 april 2007 – Liessel
4/5 augustus 2007 – Kessel (met nachtcross)
1/2 september 2007 – Siebengewald
23 september 2007 – Horst
30 september 2007 – Veulen
14 oktober 2007 - Budel
21 oktober 2007 – Neerkant

Christian is helemaal in vorm en gereed om van het komende seizoen een knallend seizoen te maken !
 “De auto staat helemaal klaar voor dit seizoen, ikzelf kijk er ook al erg naar uit en ga met goede hoop het seizoen op 25 maart beginnen.
 
Ik hoop dit jaar toch netjes te eindigen in het eindklassement zodat ik een leuke herinnering kan blijven houden aan de autocross. Ik heb nu mijn racelicentie gehaald, dus we gaan dit jaar al enkele keren op het circuit rijden. De plannen voor volgend jaar zijn dat ik toch een andere uitdaging aan wil gaan en dan zal ik toch op het circuit gaan rijden !”, aldus de zeer gemotiveerde Christian Weyenberg.We zullen de ontwikkelingen van Christian Weyenberg op de voet volgen !

Namens het Collé Rental & Sales BRL Racing Team wensen wij Christian heel veel succes toe !

Bron: Media Collé Rental & Sales BRL Racing Team

Reacties

Hallo =]
sow héj . wat goed van jou :D
veel succes.
xxx

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2a708c
Onthoud mijn gegevens!