Autocross nieuws: 'Team Vos oppermachtig in Wijk en Aalburg'Zaterdag 28 juni waren de autocrossers van EZHACO voor de eerste keer te gast in Wijk en Aalburg. 80 coureurs waaronder veel rijders uit de regio gingen om 14.00 uur van start.
De spits werd afgebeten door de Jeugdrijders, waarin 4 regio coureurs aan de start verschenen.
De finale wedstrijd werd gewonnen door Robin Bouman uit Wijk en Aalburg. Gevolgd door Dennis Burger en Kevin van Beek.

In de EZHACO1600 klasse was Victor Borgdorff de te kloppen man. Hij heeft tijdens de wedstrijden in Brakel laten zien dat hij zijn spullen goed voor elkaar heeft en werd na een spannende finale eerste voor Rolf Schut en Leon Schreuders
Na 1 ½ jaar niet meer gereden te hebben stond Adjan van Rijswijk (Team Vos) met zijn nieuwe auto aan de start, dat hij het rijden niet verleerd is, heeft hij tijdens de wedstrijd wel laten zien, alle drie de manches sloot hij als overwinnaar af. Omdat de finale niet verreden werd, Werd het dagklassement opgemaakt na de drie verreden manches. Team Simons kwam als tweede uit de bus en Cor Timmermans stuurde zijn wagen naar de derde stek.De finale wedstrijd in de EZHACO 2000 klasse werd na een paar ronden stil gelegd, nadat de onfortuinlijke coureur Ronald Versfeld met zijn auto hard over de kop ging. Nadat hij zijn gecrashte wagen zelfstandig had verlaten zakte hij op de baan in elkaar. Hij klaagde van pijn in zijn rug en werd door de aanwezige hulpverleners op een professionele manier gestabiliseerd en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdagavond werd bekend gemaakt dat Versfeld er geen blijvend letsel aan over had gehouden, en met bedrust en fysiotherapie er weer bovenop zal komen.
De rest van de finales werd door dit ongeluk niet meer verreden omdat alles dan veel te lang zou uitlopen. De wedstrijd leiding nam daarop de beslissing de overige finales af te gelasten en de dagklassementen op te maken naar de tot dan toe verreden manches.In de spectaculaire Keverklasse, streed Dick Bouman om het puntenklassement en wist de dag af te sluiten met een verdienstelijke 2e plaats. De eerste plaats was voor Ton Severs en Michael Schneider eindigde als derde
Bij de Rodeo klasse was Mark Antonides de winnaar en de normaal altijd wel voor een spectaculaire verrassing zorgende Kees van Rossum stuurde zijn auto zowaar naar de tweede plek. Wilbert van Doorn gind hier met de derde beker aan d ehaal.

De Sierra coureurs waren met 9 coureurs aanwezig, een aantal van hen wilde zeker op tijd zijn, ze waren vrijdag avond al op het circuit aanwezig. Arwin Sherff was deze dag de snelste coureur. Gevolgd door Ad Pelikaan en Joop Bouman
Tot slot was bij de Stockcar F1 Wim Broere de sterkste in de drie verreden manches. Hans Stravers nam de tweede en Ronald Raaphorst de derde prijs mee naar huis.
De volgende wedstrijd vindt over een maand weer plaats in Wijk en Aalburg.

©2008 tekst Marc v.d. Leest www.ezhaco.nl
©2008 foto’s Aart Langevoort www.raceflash.nl


   

  

     


 
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
162227
Onthoud mijn gegevens!