Autocross nieuws: 'Snelheid en spektakel bij Rang Pang in Harmelen.'Onder uitstekende weersomstandigheden werd op 31 mei 2008 in Harmelen een cross georganiseerd door ACV Rang Pang. Het beloofde en werd een druk programma met de volgende klasses aan de start: Junioren-, 1400-cc, standaard Rang Pang-, standaard KNAF-, vrijestandaard-, kever-, sprint en bengerklasse.De baan zag er uitstekend uit en hield zich ook prima. Omdat het droog geweest was, was er, behalve wat sproeien tegen het stof, geen onderhoud aan de baan nodig. Nadat het vilt (lees gras) er in de eerste serie manches afgereden was, werd de baan sneller en sneller.Wat duidelijk te merken was aan de snelheid die de auto’s op de baan legden. In de eerste serie heats bleef het bij wat glijpartijen in eigenlijke elke klasse. Bij de bangers natuurlijk niets bijzonders want eerlijk gezegd rijden die er ook voor. Toen het gras eraf was, ging de snelheid omhoog en werd het spektakel voor de toeschouwers steeds groter. Met het toenemen van de snelheid nam ook het aantal koprollen toe.
Vervelend was de klapper van kever coureur John Koning. Op de foto is ook te zien dat zijn hand zich buiten de beschermende roosters bevind. John is toch even naar het ziekenhuis gebracht om alles even te laten onderzoeken. Tijdens de rest van de heats werd gelukkig door de baanspeaker al meegedeeld dat alles goed met hem was. Dus wat blauwe plekken en stijve spieren zullen zijn deel zijn de komende dagen. Maar dat geld voor elke coureur die over zijn dak gaat of de pech heeft om hard geraakt te worden door een van zijn collega’s op de baan.Wat ook opviel was het fanatieke en harde rijden bij de junioren. Volgens mij zit er niet echt veel verschil in snelheid op de baan tussen deze jonge honden en de 1400-cc rijders.
Het was voor de organisatie jammer dat er niet echt veel publiek op het evenement afgekomen was. Misschien omdat het zaterdag was en redelijk mooi weer. Voor mij juist een reden om wel naar zulke crossen te gaan.

Wat ze in ieder geval gemiste hebben was het spectaculaire modderbad van banger Nr. 53. Deze coureur schijnt, naar horen zeggen van de baanposten, er een traditie van te maken om zijn auto op spectaculaire te parkeren na de 3e heat. Dit keer had hij gekozen voor de sloot naast het circuit. Net als uw fotograaf waren er meerdere mensen niet op de hoogte van dit fenomeen. Resultaat een hoop hilariteit na de modderdouche van de mensen die het niet aan hadden zien komen. Een dame had erg veel pech want die bleef netjes op haar stoeltje zitten en kreeg dus echt de volle laag...

Al met al een bijzonder geslaagde crossdag in Harmelen die lekker vlot verliep en mede door de prima organisatie tot ieders tevredenheid verlopen is.
Binnen kort staan alle foto’s die hier gemaakt zijn als album op de site. Houd dit dus de komende dagen even in de gaten.

Bron: Aart Langevoort/raceflash.nl. Foto: © 2008 Aart Langevoort

    

  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e68619
Onthoud mijn gegevens!