Autocross nieuws: 'NACHTCROSS KESSEL - DUBBELE SENSATIE zaterdag 8 en zondag 9 augustus a.s.!'Nachtcross & ASUZ Autocross Kessel -  A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’ - 8/9 augustus KESSEL - CIRCUIT KEIZERSBAAN’ KESSEL


Autocross nieuws: 'NACHTCROSS KESSEL - DUBBELE SENSATIE zaterdag 8 en zondag 9 augustus a.s.!'
Bijna is het weer zover, op zaterdag 8 augustus gaat nachtcross nummer 12 van start. Zeer speciaal is dit jaar de kwalificatierace. ACC The Blue Birds werd genoodzaakt deze kwalificatierace te houden door het zeer groot aantal deelnemers van meer dan 100 nachtcrosscoureurs. Programma met deelname motorcross zaterdag          
                                                                                                                                                               Het zaterdagprogramma begint om 18.00 uur met kwalificatieronde nr. 1 voor de nachtcross. De eerste groep auto’s zal 30 minuten lang alles uit de kast moeten halen om zich te plaatsen bij de beste 40 rijders van hun groep. Deze eerste groep wordt direct gevolgd door de tweede en als zij ook 30 minuten gestreden hebben dan zijn de 80 nachtcross auto’s bekend die zich geplaatst hebben voor de fameuze nachtcross van Kessel. We vervolgen dan het zaterdagprogramma  met een manche jeugdklasse, de clubkampioenschappen, en een demowedstrijd van enkele jeugdige motorcrosstalenten uit onze regio.
De nachtcrosscoureurs kunnen zich ondertussen voorbereiden op de grote race.

Start ‘Lets go racing’
De start van de nachtcross staat gepland om 21.00 uur.
Er zullen al veel tactieken besproken zijn om de winst mee naar huis te kunnen nemen, maar om de 100 ronden die Japi Peeters uit Baarlo in 2008 reed te verbeteren, dat wordt een loodzware klus. Echte toppers komen aan de start, zoals Jack Crienen, Wil Hermans en duo Vervoort/Boom uit Baarlo.

Geduchte rivalen waaronder Pedro van Deurzen, Ruud Hendriks, duo Hanssen/Colbers  zullen er alles aan doen om de titel in Kessel te houden. Misschien gaat deze wel naar Vlodrop, want daar staat een hele vloot auto’s klaar om aan te vallen, maar voor het zelfde geld wordt het een snelle outsider! Wie zal het zeggen? Eén ding is zeker, de nacht van Kessel staat garant voor veel sensatie en stevig crosswerk.Na dit crossgeweld kan er net als voorgaande jaren gefeest worden in de feesttent met muziek van DJ Bonaparte. Rond 23.00 uur is de bekendmaking van de winnaar met een champagnedouche.

ASUZ autocross zondag 9 augustus
Als het haantje dan weer heeft gekraaid beginnen we op zondag 9 augustus om 11.30 uur met de reguliere wedstrijd voor het ASUZ kampioenschap.
De volgende groepen auto’s zullen aan de start komen: Jeugdklasse, crosskarts, kevers, standaard, toerwagens, verlaagde kevers, sprinters, funrijders en gastrijders en tot slot een daverende winnaarsrace. Let op: GEEN balkenklasse !

Be there…
Dus, kom allemaal op 8 en 9 augustus naar Kessel. Het terrein is gelegen aan de Keizersbaan en geopend op zaterdag vanaf 15.00 uur.
Entree Zaterdag volw. €5,-, 12 t/m 16 jaar €2,- 
Entree Zondag   volw. €6,-, 12 t/m 16 jaar €2,50
Kinderen onder de 12 jaar gratis

Voor vragen en info kijk op onze website www.thebluebirds.nl of info@infothebluebirds.nl  

Bron: Media 'ACC The Blue Birds Kessel'
          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fe00a8
Onthoud mijn gegevens!