Autocross nieuws: 'Kunnen junioren vliegen dan???'Je zou zeggen van niet, maar na de derde manche bij de autocross in Kerkdriel weet ik wel beter. Want juist in wat wel eens de kinderkamer van de autocross genoemd wordt, vielen de spectaculairste twee koprollen van de dag te bewonderen. En dat nog geen vijf minuut na elkaar in dezelfde bocht. De beide coureurs waren Siebe Leeuw met startnummer 531 en Shirly van der Poel met startnummer 523.Siebe was de eerste toen hij een auto moest uitwijken die stilviel in de bocht. Je ziet op de foto hoe zijn Peugeot gelanceerd werd over zijn neus. Dat heb je met kleibanen. Ook de junioren gaan daar steeds harder op natuurlijk als de baan ingereden raakt.Veelal zijn de NK wedstrijden op zand dit jaar en dan wordt de snelheid niet zo hoog met de auto’s die maximaal 1300-cc motoren mogen hebben. Nu echter liep het aardig op. En als je dan plotseling uit moet wijken en je auto gaat glijden, komt dwars op de sporen die er staan in een bocht….Tja, dan gaat ie vanzelf rollen.

Nadat de auto van Siebe van de baan gehaald was, ging de wedstrijd weer verder en prompt viel er weer een auto stil. Ik volgde de koplopers en zag uit een ooghoek dat er een auto helemaal dwars op de bocht aankwam glijden. Dat was Shirly dus. De eerste foto was ze al een keer over de kop gegaan, waarna de auto zo hoog opsprong dat hij boven de rode auto uitkwam. Gelukkig ging ze daar net achterlangs. Wel een bikkel hoor die meid, want nadat de auto op zijn pootjes terecht gekomen was, startte ze de motor weer en vervolgde haar wedstrijd.

Beide coureurs mankeerden dus gelukkig niks en konden ook nog meerijden in de finale later die dag. Ook daarin lukte het Shirly nog om over haar dak te gaan. Alleen een lekke band zorgde ervoor dat ze vroegtijdig het rennerskwartier opzocht.

©2009 tekst en foto’s Aart Langevoort/raceflash.nl

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8e3cc9
Onthoud mijn gegevens!