Autocross nieuws: 'Autocross Wijk en Aalburg'Zaterdag 28 juni zal het motorgeronk weer losbarsten in Wijk en Aalburg. Op deze dag organiseert autocross vereniging EZHACO een grote autocross wedstrijd.
Het is de eerste keer in 2008 dat de vereniging in Brabant rijdt, op de snelle 400 meter oval, gelegen aan de Klaverplak in Wijk en Aalburg. Er hebben zich een 100 tal coureurs ingeschreven waaronder veel plaatselijke coureurs, die dit jaar serieus meestrijden om het kampioenschap.

In de EZHACO 1600 klasse staat Leon Schreuders uit Veen, op de 3e plaats, en team Keppel uit Veen, op een nette 5e plaats. Bij de EZHACO 2000 klasse staat David Verssedaal uit Zuilichem, op een 2e plaats en Cor Timmermans uit Veen, op een 3e plaats. Deze plaatselijke coureurs zullen er alles aan doen om hun plaats te verdedigen of zelfs hoger in het klassement te eindigen.

In de supersnelle Keverklasse staat Dick Bouman uit Wijk en Aalburg, op de 2e plaats. Hij ondervindt veel tegenstand van de snelle coureurs uit het Noorden.
In de Jeugdklasse, jongens en meisjes van 14 tot18 jaar, gaat de strijd om de eerste plaats tussen Robin Bouman uit Wijk en Aalburg en Kevin van Beek uit Veen.
Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen aan de autocrosswedstrijd om de regiorijders eens aan het werk te zien.

De wedstrijden beginnen om 14.00 uur, het crosscircuit is te vinden aan de Klaverplak in Wijk en Aalburg. De entree kost 8 euro en kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis het terrein betreden. Jeugd van 12 tot 16 jaar betaalt 6 euro.    

van der Leest, EZHACO


  

  
 
   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1550fb
Onthoud mijn gegevens!