Autocross: 'Fotoalbum autocross in Zevenbergsehoek 27-09-2009'Onze fotograaf/verslaggever Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autocross in Zevenbergsehoek die georganiseerd werd door EZHACO. Cross werd verreden op 27-09-2009

Klik hier of op een van de foto's om naar het fotoalbum te gaan.

Stockcar F1 nieuws: 'Evy's big fan Frankie Wainmann #515'Wat een belevenis om samen met Frankie Wainmann op de fototijdens de World Cup Stockcar F1 op Raceway Venray.
Evy kan er over meepraten. Zij kreeg zelfs de beker van Frankie Wainmann waarmee hij de 3de plaats behaalde tijdens de World Cup Stockcar F1. Raceflash.nl  zette het vast op de foto gezien Evy behoort tot de betste Stockcar F1 Video man van Nederland, Mario vd Rijt Video en zijn team ASF die garant staan voor op en top Stockcar F1 foto's. www.go-to-asf.com)

Stockcar F1 nieuws: 'ASF & Mario vd Rijt Stockcar Video's'Wie kent ze nu nog niet de gebroeders ASF Durk en Eddy Osinga en Mario van de Rijt Stockcar F1 Video's samen met zus Mieke. Allemaal op en top professionals in de Stockcar F1 wereld. Raceflash.nl bedankt het hele team. Het was een super Stockcar F1 weekend samen met jullie op Raceway Venray......Nat. autosport nieuws: 'Saker Sportscars krijgt in 2010 eigen cup in Dutch Supercar Challenge'Saker Sportscars is trots te kunnen melden dat in 2010 een Saker Cup opgezet gaat worden binnen de Dutch Supercar Challenge. De coureurs kunnen meestrijden voor de winst in de Supersport 2 en het Saker Sportscar Cup klassement. Uiteraard krijgt de klasse een eigen podium. Met deze samenwerking gaat een wens van Saker Sportscars in vervulling. Lees verder...

Videobeelden eerste rondes World Cup Stockcar F1 Raceway Venray


Videobeelden World Cup weekend Raceway Venray 2009

 

Fotoalbum: 'EK Bangers en EK Tractorpulling'Fotograaf Stefan Engels maatke bijgaande 2 fotoalbums:
- EK Bangers Warneton (B) 6 september, klik hier...
- EK Tractorpulling Bakel (NL) 12 september, klik hier...

Raceway Venray: ´World Cup Stockcar F1 2009 Ron Kroonder´Ron Kroonder uit Assendelft is de nieuwe World Cup winnaar Stockcar F1 2009.

Uitslag World Cup Stockcar F1 Raceway Venray 27-09-2009
1. Ron Kroonder NL217
2. Dave Schaap NL007
3. Franky Wainman Jr. GBN515

Uitslag Stockcar F1 World Cup 2009, klik hier....
Alle uitslagen van de verreden klasses, klik hier...
Meer foto's en nieuws volgen nog.....

WEK nieuws: 'KALENDER WINTER ENDURANCE KAMPIOENSCHAP BEKEND'Zandvoort, 25 september 2009 - Zaterdag 7 november gaat met de Zandvoort 500 voor de negende maal het Winter Endurance Kampioenschap van start. Naar aanleiding van de spannende edities van de afgelopen jaren hebben Circuit Park Zandvoort en de Stichting DNRT wederom een boeiende racekalender voor het winterseizoen opgesteld.

Lees verder...

Le Mans Series 2009, Review Charles Zwolsman - “Dat gat was niet te dichten.”1000 km van Silverstone GB - Met wat voor gevoel kijkt Charles terug naar de race op Silverstone? “Met wel een heel goed gevoel, het was een goede race. Ik heb alles uit de auto gehaald.” Wat was de opdracht toen je als tweede je stint moest rijden? “Ik moest ervoor zorgen dat ik een dubbele stint kon rijden zonder banden te wisselen. Silverstone is een baan die erg grof voor de banden is, dus ik moest ze niet over-pushen.” Het goed omgaan met je banden heeft niet je snelheid beïnvloed. “Ik had vast een snellere rondetijd kunnen rijden als ik gewoon hard kon pushen met de banden. Maar vergeleken met de rest reed ik alsnog erg goede rondetijden.” Lees verder...

Gordon Moodie pakt World Cup Stockcar F2 titel 2009 op Raceway VenrayUitslag World Cup Stockcar F2 zaterdag 26 september 2009 raceway Venray:

1. Gordon Moodie (GB7)
2. Henk Peters (NL25)
3. Danny Smidt (NL48)

Complete uitslag World Cup Stockcar F2, klik hier....
Uitslagen van alle vereden manches, klik hier....

  

World Cup nieuws: 'Op en top vermaak voor jong en oud tijdens World Cup stockcar weekend Raceway Venray'Menige autospeedway fan heeft er lang op moeten wachten. Met de gedachte dat er dit jaar geen races meer verreden gingen worden op Raceway Venray kwam begin september het verlossende nieuws dat er toch een World Cup Stockcar F1 & F2 zou plaatsvinden en wel komend weekend 26 en 27 september.

 Lees verder...

Update nieuws World Cup weekend Raceway Venray....Trainingsschema zaterdag 26 en zondag 27 september 2009

Zaterdag is er trainen van 9.30 uur tot 11.30 uur, zie onderstaand schema.

09.30 tot 09.35 Stockcar F2
09.40 tot 09.45 Hot Rod
09.50 tot 10.30 Stockcar F1 (allemaal i.v.m. geluidstraining)
10.35 tot 10.40 Formule Toyota
10.45 tot 10.50 Stockcar F2
10.55 tot 11.00 Saloon Stockcar
11.05 tot 11.15 Stockcar F1
11.20 tot 11.25 Stockcar F2
 
Zondag is er trainen van 10.00 uur tot 11.30 uur, dit is alléén voor de Stockcar F1. Bron Media www.racewayvenray.com

World Cup Stockcar F1 & F2 weekend Raceway Venray......

DNRT nieuws± ´Wedstrijd verslag Westfield Cup 2009: State of Art GP Classic´Aanvankelijk zou de 5de wedstrijd van de TopGear Westfield Cup op het circuit van Assen worden verreden, een wijziging in de kalender bracht de Westfield Cup rijders wederom naar Zandvoort. Een aantal vaste rijders moest vanwege geplande vakanties deze wedstrijd missen, echter het merendeel was wel naar het Zandvoortse circuit gekomen. Op de vrijdag kon er tijdens de vrije training ´s middags twee maal worden gereden, deze groep greep deze trainingssessies aan om de juiste set-up te vinden. Op de zaterdag kon men ook nog 1x trainen waarna de kwalificatie op de zaterdagmiddag zou plaats vinden. Lees verder...

Autocross nieuws: ´Veel aanmeldingen caravancross 27 september´De aanmeldingen voor de laatste wedstrijd van de FAC op 27 september komen al goed op gang.
Er hebben zich al veel coureurs aangemeld voor de reguliere klasses. Naast de reguliere klasses wordt er die dag ook een caravancross verreden.
Op dinsdag 22 september hadden we al 20 aanmeldingen voor deze caravanklasse.
De inschrijvingen voor alle klasses zijn nog niet gesloten.
Je kan je nog voor elke klasse opgeven via de website van de FAC.

Meindert Acda - RaRaRacing.nl
PR FAC autocross  / www.fac-autocross.nl

Autospeedway nieuws: 'Chris Weyenberg maakt zich klaar voor WORLD CUP 26 en 27 september.'Komend weekend, 26 en 27 september, zal Chris Weyenberg opnieuw aan de start verschijnen van RACEWAY VENRAY. Het altijd spectaculaire WORLD CUP stockar f1/f2 evenement staat an namelijk op het programma.

 Lees verder...

Seat Leon nieuws: 'Tim Coronel sluit seizoen SEAT Leon Eurocup af met dubbel podium'Huizen 22 september 2009 - Tim Coronel heeft afgelopen weekend het seizoen in de SEAT Leon Eurocup op passende wijze afgesloten. Op het Italiaanse circuit van Imola reed Coronel tot twee maal toe naar een felbevochten derde plaats en wist zijn eerste seizoen in de Eurocup als vierde af te sluiten. Het eerste seizoen van Coronel in de SEAT Leon Eurocup was er een met pieken en dalen waarin hij liet zien dat hij op Europees niveau nog steeds zijn mannetje staat, maar waar ook het nodige portie pech om de hoek kwam kijken. Toch kijkt Coronel met een goed gevoel terug naar zijn debuut met de SEAT Leon  en zeker naar de afgelopen races in Imola. Lees verder...

BTCS nieuws: 'Francorchampagne - DVB RACING mikt op een plaats binnen de top 3 bij de eindafrekening'Bij DVB RACING kijkt men tevreden terug op de twee wedstrijden van de BTCS van afgelopen weekend die werden verreden in het kader van Francorchampagne. En dit ondanks het feit dat een beoogde podiumplaats niet werd behaald.

Het jonge rookie-duo Jan Ooms/Nick Mertens kwalificeerde zich met de Renault Clio in Klasse T2 op een respectievelijke achtste en vijfde startplaats voor de beide races die werden verreden op zondag. De geëvolueerde Clio van Eric Stevens, ditmaal bijgestaan door Robert De Hoen, kwam uitgebreid testen met het oog op de toekomst en parkeerde zich op de vierde en zesde stek midden het zeer competitieve peloton.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'World Cup T-shirts & Kalender’s in de verkoop.'Komend weekend tijdens de World Cup 2009 op Raceway Venray, pakt ASF Racing Productions weer groot uit.
Een bezoek aan de verkoop stand van ASF is zeker de moeite waard.
De nieuwe stockcar F1 kalender 2010 gaat dan voor het eerst in de verkoop.  Schitterende foto’s van vele stockcar coureurs in actie op diverse circuits. Wederom de moeite waard om aan de muur te hebben. Lees verder...

World Cup Stockcar F1 zondag 27 september Raceway VenrayRaceflash.nl wenst alle Stockcar F1 coureurs veel succes bij hun World Cup op Raceway Venray komende zondag 27 september. Meer info www.racewayvenray.comWorld Cup Stockcar F2 zaterdag 26 september Raceway Venray'Raceflash.nl wenst alle Stockcar F2 coureurs veel succes bij hun World Cup Stockcar op raceway Venray zaterdag 26 september. Meer info www.racewayvenray.com

FORMULE RENAULT 2.0 nieuws: 'BART HYLKEMA PAKT PODIUM IN DE FORMULE RENAULT 2.0 TIJDENS WORLD SERIES BY RENAULT WEEKEND OP DE NÜRBURGRING!'NÜRBURG, 21 SEPTEMBER 2009 – Bart Hylkema heeft in de zevende ronde van de Northern European Cup Formule Renault 2.0 wederom het podium behaald! Nadat hij in de eerste race op zondagmorgen als negende werd afgevlagd, behaalde de Nederlander in de middag op het circuit van de Nürburgring zijn beste resultaat. Met een uitstekende derde plaats in de afsluitende manche, voegde de 19-jarige rijder 20 punten aan zijn totaal toe. In een bewogen weekend maakte hij tevens zijn debuut in de Eurocup Formule Renault 2.0. Een subliem optreden tijdens zijn race in de zwaarder geachte competitie leverde hem op zaterdag een keurige twaalfde plaats op. Ook in de laatste race wist hij zich uitstekend naar voren te knokken. Een lekke band door toedoen van een teamgenoot wierp hem echter terug naar een positie in het achterveld. Lees verder...

NEC Formule Renault 2.0 nieuws: 'DANIËL DE JONG SWINGEND NAAR PODIUM OP DE NÜRBURGRING!'


MP Motorsport coureur scoort eerste podium van het seizoen in NEC kampioenschap!

NÜRBURG, 21 SEPTEMBER 2009 – Op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) heeft Daniël de Jong voor de eerste keer dit seizoen in het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap het podium mogen bestijgen door in de eerste race als derde te finishen! In de tweede manche tijdens de World Series by Renault eindigde de inwoner uit Westmaas op een keurige zevende plaats. Met deze prestatie van formaat voegde De Jong dit weekend 34 punten aan zijn totaal toe. In het NEC-kampioenschap bezet de Nederlander de tiende plaats met 128 punten. In de Eurocup Formule Renault 2.0 was hij minder fortuinlijk. Na een touche met een andere rijder in de eerste race was zijn linker achterband beschadigd en moest de MP Motorsport coureur in de pitstraat opgeven. In de afsluitende manche kwam hij opnieuw in aanraking met een concurrent, waardoor hij vroegtijdig de race moest staken.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Voorinschrijving Open NK F1 Land- en Asfaltklasse'Op 18 Oktober a.s. is er weer het Open NK voor de Stockcars op het Midland-Circuit te Lelystad.
Voor zowel de land- als de asfaltklasse F1 kan men zich tot en met woensdag 14 Oktober inschrijven door een mailtje te sturen naar info@vanhaarlemautodemontage.nl . Vermeld hierin je naam, startnummer, indien mogelijk je transpondernummer en of je land - of asfaltrijder bent. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum Autospeedway NOV Lelystad zondag 20 september'Onze fotograaf/verslaggever Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autospeedwayraces op het Midland circuit van Lelystad.

Klik hier of op een van de foto's om naar het fotoalbum te gaan.

Autospeedway nieuws: 'Beslissende finales-races Int. “AutoCircuit.nl” Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel'Ter Apel- De finale-races van het internationale “AutoCircuit.nl” Nederlands- & N.N.O. Clubkampioenschap Ovalracing zullen op zondag 27 september a.s.  verreden worden. Het strijdtoneel is de ovale asfaltpiste in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Er is momenteel nog geen enkele coureur die zich al kampioen mag noemen. Dat betekent dat er tijdens de finaledag in totaal nog 42 podiumplaatsen zullen worden verdeeld in de diverse klasses. In de meeste klasses ligt het kampioenschap nog compleet open. Kanshebbers zijn er genoeg, maar kunnen zij het waarmaken met de hete adem van de concurrentie in de nek? Het is in ieder geval een voorbode voor spannende, adembenemende autoraces. Lees verder...

BRL nieuws: 'Bart van Raamsdonk vertelt zijn raceverhaal van Zolder'Afgelopen weekend heeft op Circuit Zolder (B), het evenement “Belgian Truck Grand Prix” plaats gevonden. Tijdens dit evenement was ook de BRL-V6 van de partij samen met het (FIA) European Truck Racing Championship, de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, en de Belgische Renault Sport Clio Cup.

Dit weekend was voor de BRL het 5e weekend van het seizoen en we hebben nog 2 weekenden te gaan, de Finale Races op het Circuit van Zandvoort met het Dutch Power Pack (11 Okt.) en de Finale Races van de Dutch Supercar Challenge op het Circuit van Assen (25 Okt.).

Lees verder...

DTM nieuws: 'Timo Scheider auf DTM-Titelkurs'Montmeló. Eine perfekte Strategie, zwei ideale Boxenstopps und ein fehlerfreies Rennen. Das war für Audi-Pilot Timo Scheider auf dem Circuit de Catalunya nahe Barcelona die Grundlage für einen großen Schritt in Richtung Titelverteidigung. Der aktuelle DTM-Champion aus Lahnstein gewann nach 59 Runden und insgesamt 175,643 absolvierten Kilometern souverän den achten DTM-Lauf der Saison. Seine beiden Markenkollegen Tom Kristensen aus Dänemark und der Rosenheimer Martin Tomczyk komplettierten das Ingolstädter Siegertrio auf dem Treppchen. Lees verder...

FIA WTCC nieuws: 'Droomweekend McGregor SEAT-coureur Tom Coronel in FIA WTCC strijd'Eemnes, 20 september. Voorafgaand aan het FIA WTCC raceweekend op het Italiaanse circuit van Imola had SEAT-coureur Tom Coronel niet al te hoge verwachtingen over het aantal punten dat hij hier zou scoren. De realiteit bleek echter anders, want ondanks zijn zestiende startpositie wist de Nederlandse coureur de 13 ronden tellende eerste race af te sluiten met een vijfde plaats algemeen en een overwinning in The Inpendents Trophy. Dit bracht hem voor de tweede race een startpositie op de tweede rij. Het vanuit stilstand starten op een droge baan met de benzinemotor aangedreven SEAT Leon verliep redelijk goed, maar in de beginfase van de race moest Coronel zijn meerdere erkennen in de verschillende fabrieksrijders die achter hem stonden. Lees verder...

EUROCUP MÉGANE TROPHY 2009 nieuws: 'MIKE VERSCHUUR LOOPT OP NÜRBURGRING VERDER UIT IN HET KAMPIOENSCHAP!'NÜRBURGRING, 20 SEPTEMBER 2009 – In de afsluitende race op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) legde Mike Verschuur vandaag opnieuw beslag op de tweede plaats. Met dit resultaat voegde hij 13 kampioenschappunten aan zijn totaal toe. De Nederlander leidt na 12 races het kampioenschap met totaal 132 punten en wist op zijn directe concurrent Jonathan Hirschi zelfs weer een aantal punten uit te lopen. Op het nieuwe circuit van het Spaanse Motorland Aragon probeert de inwoner uit Amsterdam de kroon op zijn werk te zetten door het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Lees verder...

Brits Formule Renault 2.0 nieuws: 'ZESDE PLAATS VOOR THOMAS HYLKEMA OP ROCKINGHAM'ROCKINGHAM, 21 SEPTEMBER 2009 – In alweer het negende weekend om het Brits Formule Renault 2.0 kampioenschap heeft Thomas Hylkema op het circuit van Rockingham Motor Speedway van zich doen spreken door in de tweede race als zesde te eindigen. Met deze finish op het 2.638 meter lange circuit maakte de Nederlander een flinke inhaalslag in het klassement. Ook in de eerste manche op zaterdagmiddag lag Hylkema met een negende plaats lange tijd op puntenkoers, maar werd vanwege een loszittende voorvleugel door de wedstrijdleiding veiligheidshalve naar binnen gehaald. Over twee weken (03 -04 oktober aanstaande) staan op Brands Hatch GP de laatste races van het Brits formule Renault kampioenschap 2009 op het programma. Lees verder...

Formula Renault 2.0 news: 'NO LUCK FOR RAMEZ AZZAM AT THE NÜRBURGRING'NÜRBURG, SEPTEMBER 21 2009 – Ramez Azzam (UAE) endured a disappointing weekend at the Nürburgring as he challenged for another promising result during last weekend’s sixth round of the Eurocup Formula Renault 2.0. After a gearbox problem slowed him down during the two decisive qualifying sessions on Saturday morning, the SG Formula driver was forced to retire in the early stages of both races after he had been hit by other competitors. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Overdekte zitplaatsen, grote kantine, Raceway Venray is er bijna klaar voor!'De bouwvakkers werken bijna dag en nacht om Raceway Venray gereed te krijgen voor de World Cup races op Raceway Venray, die op 26 en 27 september 2009 op het circuit plaatsvinden.

Maar, het harde werken levert wel iets op: er worden overdekte tribunes gebouwd voor meer dan 1.000 gasten en ook de nieuwe kantine kan meer dan 1.000 gasten tegelijkertijd ontvangen, uiteraard ook overdekt.

Lees verder...

Fia GT nieuws: 'XAVIER MAASSEN NET NAAST PODIUM IN PORTIMAO'PORTIMAO, PORTUGAL. Xavier Maassen is vandaag vierde geworden in de zesde wedstrijd van het FIA GT-kampioenschap in Portimao, Portugal. Xavier Maassen moest door omstandigheden opnieuw bij de Brazilianen Roberto Streit en Enrique Bernoldi instappen en tot op enkele ronden van het einde van een prachtige race leek het erop dat de Nederlander opnieuw een podium zou kunnen behalen. Maar de ex-F1-rijder Enrique Bernoldi kon door een klein euvel aan de wagen de derde plaats niet behouden. “Al deed hij het al het mogelijke en onmogelijke in de strijd om de derde plaats”, onderstreept Xavier Maassen na de race. “Maar er was een wiel geraakt tijdens de race en de bandenslijtage was dan ook buitengewoon, waardoor hij zijn kansen niet eerlijk kon verdedigen.” Xavier Maassen is nu vierde in het kampioenschap, nog steeds met uitzicht op de derde plek in de eindafrekening.  Lees verder...

IFM nieuws: 'KELVIN SNOEKS SLUIT SEIZOEN STERK AF OP IMOLA'IMOLA, 20 SEPTEMBER 2009 – Kelvin Snoeks heeft zijn debuutseizoen in de International Formula Master Series (IFM) op Italiaanse bodem sterk afgesloten. Tijdens de achtste en laatste ronde van het kampioenschap reed de AR Motorsport coureur op het circuit van Imola op zondag een ijzersterke race welke beloond werd met een negende plaats. Een goede start en diverse opmerkelijke inhaalacties deden zijn misfortuin van de dag ervoor vergeten, toen Snoeks in de openingsfase al van de baan getikt werd door een tegenstander. Na een jaar van voornamelijk zaaien wil Snoeks volgend jaar een vervolg geven aan IFM carrière en met de opgedane kennis en ervaring dan oogsten! Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Andy Smith takes 2009 World Championship'Race results: 391, 515, 2, 21, 55, 97, 33, 249, 288, H29, 259

20060823-wc-9.jpg image by mbol

Collé Rental & Sales: ‘BRL races ‘Truck Grand Prix’ weekend Zolder (B) komende zondag bij SBS6 Autosport’Aanstaande zondag 20 september worden de races 9 en 10 van de BRL uitgezonden op SBS6.
Kijk dan hoe de Collé Rental & Sales BRL coureurs naar hun podium plaatsen reden. En zie de mooie interviews die gemaakt werden door SBS6 met onze Collé Rental & Sales coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es. Lees verder...

Stockcar f1 nieuws: 'Zaterdag 26 en zondag 27 september - World Cup wedstrijden Stockcar Formule 1 & 2 - Raceway Venray'Raceway Venray plaatst de World Cup stockcar Formule 1 en 2 alsnog op de kalender. Wat niemand had verwacht, komt meestal als een verrassing, zo ook het alsnog verrijden van het meest in het oog springende raceweekend van Nederland.
Een weekend waarin race minnend Nederland de vijf vertrouwde raceklassen van Raceway Venray weer mag begroeten, op het nieuwe circuit. Er wordt nog druk gewerkt aan de totale realisatie van het nieuwe multifunctionele centrum voor onder andere auto- en motorsport en tal van andere activiteiten en evenementen zoals buggyrijden, wielerrondes, slipcursussen etc. Maar dit weekend zijn wij als organisatie verheugd u te mogen begroeten voor 33 manches autospeedway genot. Lees verder...

StockCar F1 nieuws: ‘World Cup Stockcar F1 Proflex Cup nieuws’De zaterdagmiddag krijgt na de World Cup voor de Stockcar Formule 2, in de vorm van de Proflex Cup een spectaculaire afsluiter. De Stockcar Formule 1 coureurs zullen een dag voor hun World Cup de kaarten op tafel moeten leggen, om er voor te zorgen dat deze sponsor Cup mee naar huis gaat.Waarom een Proflex Cup? Proflex is sinds enkele jaren bij het grootste deel van alle Stock Car F1 asfalt rijders dé leverancier van schokdempers en veren. Dankzij hun jaren lange ervaring in het race, rally en cross segment wisten zij in korte tijd veel Stock Car F1 coureurs te overtuigen van de kwaliteit van de Proflex technologie. Lees verder...

Stockcar nieuws: 'World Stockcar F1 & F2 Raceway Venray 26/27 sept. 2009'

Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 - RS Racing-Powercars opnieuw aan het feestOpnieuw feeststemming in het West-Vlaamse kamp van RS Racing-Powercars na een nieuwe zege afgelopen weekend in de Dunlop Maxx Endurance Cup. Daardoor nemen ze nu nog meer afstand van de concurrentie en beginnen ze stilaan te dromen van de titel.
De afwezigheid van de belangrijkste opponent ProSpeed geeft het duo Ruben Maes/ Olivier Van Oost iets meer ademruimte in hun rush richting titel. Maar afgelopen weekend hebben ze in de vijfde wedstrijd van het seizoen, verreden in het kader van de Zolder Truck Grand Prix, hard moeten fietsen om de derde klasse-overwinning van het seizoen in de wacht te slepen. Het enige wat hen nu nog ontbreekt is een algemene overwinning. Een quasi onmogelijke opdracht indien de Viper GTS-R van AD Sport overeind blijft. Maar afgelopen zondag was het verschil met de Viper bijzonder klein. Lees verder...

Finale Europees kampioenschap rallycross Tsjechië - De Keersmaecker opnieuw in B-finaleMichaël de Keersmaecker is er afgelopen weekend terug in geslaagd om voor de derde maal op rij in opnieuw een B-finale te bemachtigen tijdens de slotmanche van het Europees rallycrosskampioenschap in het Tsjechische Ceska Lipa.

De JDK-rijder heeft er wel echt moeten voor vechten. Na een schitterende 7de chrono tijdens de eerste kwalificatieheat op een omloop die de man uit Londerzeel bijzonder goed ligt, kwam hij zodoende in de tweede heat uit tussen de snelste jongens.

Lees verder...

DSMEC nieuws: 'Van den Broeck zwaar ontgoocheld'Over de vijfde manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup die afgelopen weekend werd verreden in het kader van de Zolder Truck Grand Prix kunnen we wat betreft de prestatie van Bart Van den Broeck vrij kort zijn.

Na een vrij rustige kwalificatie zette Bart de zwarte Renault Clio op de 8ste startplaats in Klasse 4 op een totaal van 19 wagens. Geen wereldschokkend nieuws omdat Bart Van den Broeck en Chris Voet gezien hun tweede positie in de tussenstand van het kampioenschap geen onnodige risico’s wilden nemen.

Lees verder...

Stockcar F1 + F2 nieuws: 'Extra info World Cup weekend Raceway Venray'

Zoals eerder vermeld wordt op zaterdag 26 en zondag 27 september op Raceway Venray de World Cup Stockcar F1 en F2 races verreden.

Er wordt gereden met de 5 klassen die normaal ook op Raceway Venray rijden:
     - Stockcar F1 en F2
     - Hot-Rod
     - Saloon Stockcars
     - Formula Toyota

 Lees verder...

Autospeedway: '20 september autospeedway Lelystad'

Dunlop Sport Maxx Endurance Cup / Zolder Truck Grand Prix - Drie op een rij voor Lumbeeck en MarchalDe vijfde ontmoeting van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup is opnieuw beslecht in het voordeel van Wim Lumbeeck en Ron Marchal die met de AD Sport-Viper de derde overwinning op rij boekten. Een loepzuivere hattrick na een perfecte wedstrijd.

Deze race werd verreden in het kader van de Zolder Truck Grand Prix. Een mooie affiche en veel toeschouwers, maar een moeilijke wedstrijd voor de piloten van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. De kwalificatie en de race zelf werd telkens verreden na een Truck race en die kamikazes gooien flink wat olie, diesel en zand op de piste. En dit, gemengd met de restanten van de watergekoelde remmen op de trucks laat een gladde smurrie achter.

Lees verder...

BRL nieuws: 'Technische problemen voorkomen succes - Pech achtervolgt Dick Freebird tijdens Truck Grand Prix op Zolder'Rosmalen, 13 september 2009. Voor het eerst dit seizoen is BRL V6-coureur Dick Freebird er niet in geslaagd om tijdens een evenement punten voor het BRL-kampioenschap te scoren. Op het circuit van Zolder lag hij in de eerste race na een bliksemstart vanaf een elfde positie weliswaar even zevende, maar moest hij later in de race met een lekke band de pits in en waren zijn kansen op punten verkeken. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum St.Maarten autocross 13 september 2009'Bijgaand de fotoalbum van onze fotograaf/verslaggever Aart Langevoort van de verreden autocross te St. Maarten zondag 13 september. Meer dan 350 online..... Don't mis it....

Klik hier of op een van de foto;s om de fotoalbum te openen.LMS nieuws: Charles Zwolsman - “Het ging mij eigenlijk behoorlijk goed.”
“Nadat Narain de start had gedaan was ik als 2de aan de beurt. We lagen op dat moment op een 8ste positie door wat kleine probleempjes. Het ging mij eigenlijk behoorlijk goed. Gelukkig kon ik de banden slijtage goed managen en een dubbele stint rijden op dezelfde set banden. Dit hielp me naar de 6de plek waar we uiteindelijk ook gefinished zijn. Ik denk dat we hier best tevreden mee mogen zijn. Er werd vooraan ook erg hard gereden en weinig fouten gemaakt. Lees verder...

BRL nieuws: 'Fanzonely Jong Talent Chris Maliepaard verovert kampioenschapleiding BRL Light'MAARSBERGEN/ZOLDER - Racetalent Chris Maliepaard heeft afgelopen zondag de leiding veroverd in het BRL Light kampioenschap. Op het Belgische circuit van Zolder, waar de Benelux Racing League twee wedstrijden reed als supportklasse van de FIA Truck Grand Prix, zette het 18-jarige Fanzonely Jong Talent 2009 zijn zegereeks van vier overwinningen op rij voort met de winst in race één en pakte een tweede plaats in race twee. Teamgenoot Christian Dijkhof maakte het succes van Team Fanzonely compleet door in de kwalificatie bijna vier seconden van zijn persoonlijk snelste rondetijd af te rijden en beide races op zondag als zesde over de streep te komen. Lees verder...

Collé Rental & Sales: Geen podiumplaatsen voor het Collé Racing Team in Race 2Race 2 BRL

De tweede race van de Benelux Racing League was weerzinwekkend spannend te noemen. Na het vallen van het startsein was het een strijd voor de heren van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team om voorin te geraken. Race 2 heeft deze keer helaas niet de gewilde posities opgeleverd; maar ook dat geeft maar weer eens aan hoe zeer de coureurs van de BRL aan elkaar gewaagd zijn Lees verder...

Collé Rental & Sales: Donald Molenaar wint race 1 voor zijn teamgenoot Sandor van Es die een 3de plaats noteerde in de BRL-V6.Zolder, 13 september 2009

Donald Molenaar van pole tot overwinning race 1
De coureurs van de BRL moesten al vroeg beginnen aan hun race 1 op de zondagmorgen tijdens het Truck Grand Prix weekend te Zolder (B).
De beiden Collé Rental & Sales coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es hadden goede vooruitzichten gezien beiden van rij 1 vertrokken.

Lees verder...

Collé Rental & Sales: Donald Molenaar met snelste tijd aan de haal gevolgd door teamgenoot Sandor van Es in BRL-V6 kwalificatie.Zolder, 12 september 2009

Donald Molenaar zeer tevreden met P1…
De kwalificatieronden tijdens het Truck GrandPrix-weekend in Zolder pakten goed uit voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team ! Donald Molenaar ging er na enkele ronden vandoor met de snelste tijd van het deelnemersveld in de BRL V6.

Lees verder...

Collé Rental & Sales: Collé Racing maakt zich klaar voor Truck Grand Prix weekend Zolder (B) 12 en 13 september.Komend weekend, 12 en 13 september, zullen de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team opnieuw het Belgische circuit van Zolder aandoen. Het altijd zo pectaculaire Truck Grand Prix evenement staat dan namelijk op het programma.

FIA Truck Racing Championship
Tijdens het FIA Truck Racing Championship denderen de trucks ondanks de snelheidslimiet van 160 km/uur met hun 5 à 6 ton full speed door de bochten van het circuit.

Lees verder...

Dunlop Sport Maxx Endurance Cup: 'RS Racing-Powercars wil leiderspositie behouden in Klasse en Team Championship'Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 - Zolder Truck Grand Prix

Komend weekend wordt in het kader van de Zolder Truck Grand Prix de vijfde wedstrijd van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup verreden. Terug een wedstrijd over 125 minuten waarbij Ruben Maes en Olivier Van Oost moeten trachten hun leiderspositie in de tussenstand te handhaven. Het aangekondigd forfait van ProSpeed zal de zaak wel enigszins makkelijker maken.

Lees verder...

Le Mans Series 2009 - 'Charles Zwolsman optimaal voorbereid naar de 1000 km van Silverstone 11-13 september a.s.'
“Ik wil op het podium staan.”

De laatste race in de Le Mans Series 2009 wordt verreden op het circuit van Silverstone in Engeland. Het circuit heeft een lengte van 5.141 meter, telt 14 bochten waarvan 6 links en 8 rechts en 38 pitsboxen. Dit beroemde Engelse circuit is gebouwd in 1950 en ligt 32 km Noord/Oost van Oxford.
Vooral de eerste paar bochten zijn geweldig.

Lees verder...

GT4 nieuws: 'TIM BUIJS KRIJGT PECHDUIVEL NIET VAN ZICH AFGESCHUD OP ZANDVOORT'ZANDVOORT, 07 SEPTEMBER 2009 – De zesde ronde van het Dutch GT4 kampioenschap afgelopen weekend op het circuit van Zandvoort tijdens de Wijzonol Trophy is uitgelopen op een teleurstelling voor Tim Buijs. In de vrije trainingen van vrijdag was de Team Bleekemolen coureur continu voorin te vinden en eindigde hij keurig als zesde in de eerste kwalificatie. In de openingsrace van zaterdag wist hij de stijgende lijn goed door te trekken en belandde daarmee op de vijfde plaats. In de hoofdrace op zondag beroofde Henry Zumbrink hem echter van een zekere puntenfinish en mogelijke podiumplaats. Met nog één raceweekend voor de boeg bezet Buijs momenteel de tiende plaats met totaal 45 kampioenschappunten. Lees verder...

DSMEC nieuws: 'Zolder Truck GP - Circuit Zolder – 13 sept. 2009 - Van den Broeck moet 2de plaats verdedigen'Komend weekend zijn we toe aan de vijfde manche van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup. Na vier wedstrijden staat het duo Bart Van den Broeck en Chris Voet op een voorlopige tweede plaats in Klasse 4 en een vierde stek in het Team Championship. Bart en Chris zitten dus mooi op schema.
Met een race van 125 minuten in het verschiet zijn ze echter in het nadeel tegenover hun rechtstreekse concurrenten. Hun Renault Clio beschikt over een originele Cupmotor en dito versnellingsbak. Zoals reeds eerder geschreven mikken beide eerder op betrouwbaarheid dan op pure snelheid tegenover bepaalde opponenten die over lichter en krachtiger materiaal beschikken. Lees verder...

Autocross nieuws: '27 september autocross Blauwhuis (FAC)'

Stockcar F1 nieuws: 'WK Stockcar F1 King Lynn deelnemers'De volgende rijders zullen deelnemen aan het WK stockcar F1 weekend in Engeland

Deelnemers vrijdag 18 september te Kings Lynn:

No. Name Grade
12 Evert van den Berg Red
T12 Piet Dogger Blue
16 John van 't Veer Blue
17 Bouwe Arjan Hiddinga Red
19 Gerrit Zwerver Yellow
22  Louw Wobbes Superstar
23 Feite Visser Blue
29 Durk Greidanus Superstar
32 Axel Nijs Red
35 Fred Hink Red

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'NIEUWE KAMPIOEN TIJDENS WIJZONOL TROPHY'Zandvoort, 7 september 2009 - Tijdens de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort is Pieter Schothorst kampioen geworden in de Formido Swift Cup. Voor het oog van 17.000 enthousiaste racefans scoorde de 17-jarige Huizenaar tweemaal een podiumplaats waardoor het voor de oppositie onmogelijk is om hem nog in de stand te achterhalen. De overige series zorgden ook voor het nodige racespektakel.

Lees verder...

Clio Cup nieuws: 'Eén seconde kost Tim van Gog Clio-podium'Haarlem, 6 september 2009 – Met een tiende plaats algemeen en een derde plaats in de Olympia Cup voor minder ervaren rijders leek Tim van Gog (Haarlem) op Circuit Park Zandvoort opnieuw op het podium te mogen plaatsnemen. Omdat zijn pitsstop echter één seconde te kort had geduurd kreeg Van Gog tien seconden straf en viel daarmee terug naar plaats veertien algemeen en zes in de Olympia Cup. In race twee vond de onfortuinlijke coureur al in de eerste ronde zijn Waterloo toen hij door een tegenstander werd geraakt en met forse schade aan zijn Clio moest opgeven. Lees verder...

Dunlop Sport Maxx Endurance Cup: 'Zolder Truck Grand Prix - AD Sport-Viper van Marchal/Lumbeeck gaat voor hattrick'Spannend verloop in onderlinge kampioenschappen

Met opnieuw een korte wedstrijd over 125 minuten zal de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup komende zondag zijn vijfde manche van het kampioenschap afwerken. Pas na deze race, die wordt verreden in het kader van de spectaculaire Zolder Truck Grand Prix, zijn we over halfweg wat betreft de puntentelling. De resterende wedstrijden in het Nederlandse Assen en de 10 Hours of Zolder tellen immers voor dubbele punten en zullen doorslaggevend zijn inzake de verdere afwikkeling van het kampioenschap.

Lees verder...

Superleague Formula nieuws: 'Yelmer Buurman supersnel op circuit van Estoril'Te midden van voormalige Formule 1 coureurs en toprijders uit de GP2-klasse heeft Yelmer Buurman zich in de vierde ronde van de Superleague Formula ijzersterk gemanifesteerd. Meerdere keren was hij de snelste op de baan van Estoril en ondanks de omgekeerde startvolgorde voor de tweede race finishte de RSC Anderlecht-rijder tweemaal als vierde. Ook in de finale shoot-out eindigde hij op die plek. Lees verder...

Int. autosport nieuws: “Tim Coronel pakt overwinning in Oschersleben”Huizen 7 september 2009 – Tim Coronel heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning in de SEAT Eurocup behaald. Op het circuit van Oschersleben(D) had Coronel tijdens de eerste race wat technische problemen, maar maakte dat ruimschoots goed in de tweede race die hij van pole position gestart was. Coronel kent een tot nu toe wat pechvol seizoen in de competitieve SEAT Eurocup, maar daar kwam dit weekend een einde aan. Al leek het vroeg in de tweede race weer mis te gaan. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Hans Bos twee keer op het Clio-podium tijdens Wijzonol Trophy in Zandvoort'Gorinchem, 7 september 2009 – Coureur Hans Bos heeft zich afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort wederom naar het podium geracet. De 21-jarige rijder uit Gorinchem boekte in de Olympische klasse van de Dunlop SportMaxx Clio Cup twee tweede plaatsen. ,,Ik heb leuke races met mooie gevechten op de baan gehad’’, aldus Bos na afloop. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Podiumplek voor Alexander Keijzers'Wenum Wiesel, 6 september 2009 – Autocoureur Alexander Keijzers kijkt terug op een geslaagd raceweekeinde op Circuit Park Zandvoort. Tijdens de Wijzonol Trophy eindigde hij alweer voor de vijfde keer dit seizoen op het podium in de Olympia Cup, onderdeel van de Renault Clio Cup. „Dit is prachtig. Enerzijds omdat ik mij in de races naar voren heb gevochten, anderzijds omdat ik vooral tijdens ons eigen Wijzonol-weekende graag op het podium wilde staan.“   Lees verder...