Le Mans Series 2009 - 'Charles Zwolsman kijkt toch met goed gevoel terug naar de 1000 km van de Nürburgring.'
“De ervaring maakt ons steeds beter.”

Zwolsman is de kater van de 1000 km van de Nürburgring alweer een beetje te boven. “Jawel, het was toch een goede race ondanks dat wij niet op het podium eindigden.  Ik wist dat we kans maakten om in de prijzen te vallen, daar gingen we helemaal voor. Omdat ik als derde moest rijden en de race moest finishen was het heel spannend. Ik heb dit jaar nog niet met zoveel spanning zitten kijken als bij deze race.” De Kolles R10 nr. 14 liep toch super?

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Worldcup op Raceway Venray gaat toch door'De gemeente Venray heeft een eenmalige evenementenvergunning afgegeven voor de Worldcup races op Raceway Venray die op 26 en 27 september verreden zullen worden.
 
Het circuit zal dan dus eenmalig ingezet worden voor deze prestigieuze races. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van Raceway Venray: www.racewayvenray.com.


Formule Master nieuws: 'UPS EN DOWNS VOOR KELVIN SNOEKS OP SPA-FRANCORCHAMPS'SPA-FRANCORCHAMPS, 30 AUGUSTUS 2009 – Kelvin Snoeks heeft tijdens de International Formule Master races op het Grand Prix circuit van Spa-Francorchamps (België) afgelopen weekend zijn tanden laten zien. Gedurende het gehele weekend demonstreerde de jonge coureur van AR Motorsport voldoende ruwe snelheid, helaas greep Snoeks net naast de prijzen. Een inhaalrace op zaterdagmiddag werd beloond met een keurige elfde plaats. Op zondagmorgen werd Snoeks echter al snel slachtoffer van een crash in de openingsronde van het 17-koppige internationale startveld. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum autocross Hallum zaterdag 29-08-2009'Bijgaand de fotoalbum van de cross in Hallum georganiseerd door de HAC (Hallumer autocross Club) van zaterdag 29-08-2009 gemaakt door onze raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort.
Klik hier of op een van de foto's om de fotoalbum te openen.

Fia GT nieuws: 'XAVIER MAASSEN HAALT ONDERSTE UIT DE KAN IN FIA GT BOEDAPEST'BOEDAPEST. Xavier Maassen heeft samen met zijn Italiaanse teammaat Thomas Biagi tijdens de vijfde FIA GT-race van het seizoen op de Hungaroring in Boedapest een verdiende vijfde plek behaald. In hun Luc Alphand Aventures Corvette C6.R reden ze heel de wedstrijd mee vooraan, “maar ik moet eerlijk zijn en stellen dat er niet meer dan een vijfde plek inzat”, toont Xavier Maassen zich bijzonder sportief. “Ik sta nu vierde in het kampioenschap, op één punt van de derde plaats en die derde plek in het kampioenschap moet tijdens de drie resterende races onze voornaamste doelstelling worden, samen met een zege uiteraard. Maar eens te meer werd vandaag bewezen wat een hard bevochten kampioenschap de FIA GT wel is.” Lees verder...

Fotoalbums: 'Diverse fotoalbums online...'Bijgaand de fotoalbums die Stefan Engels maakte voor Raceflash.nl
- Rizla racing days 9 augustus 2009
- Bavaria city racing 19 augustus 2009
- Eurocircuit power festival 22 & 23 augustus 2009

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum autospeedway Lelystad zondag 23-08-2009'Onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autospeedwayraces op zondag 23 augustus te Lelystad.

Klik hier of op een van de foto's om naar de fotoalbum te gaan.

Stockcar F1 nieuws: Deelnemers WK Finale Kings Lynn'De volgende rijders hebben zich gekwalificeerd voor de WK Finale op zaterdag 19 september as. te Kings Lynn:

No. Naam Grade 
29 Durk Greidanus Red Land/Sintels
32 Axel Nijs Red Land/Sintels
61 Koen Maris Red Land/Sintels
84 Mark Woudenberg Red Land/Sintels
76 Wierd Gietema Red Land/Sintels
217 Ron Kroonder Superstar Asfalt
247 Gary Castell Red Asfalt
399 Jessy de Bruin Blue Asfal

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum autospeedway Lelystad zaterdag 22-08-2009'Onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autospeedwayraces op zaterdag 22 augustus te Lelystad.

Klik hier of op een van de foto's om naar de fotoalbum te gaan.

LMS nieuws: 'Le Mans Series 2009 - 1000 km Nurburgring Duitsland'Charles Zwolsman - “Wij waren zo dicht bij het podium.”

“Ik moet eigenlijk heel blij zijn met deze 4de plek. Maar ik kan mijn teleurstelling toch niet verbergen. Wij waren zo dichtbij het podium. Ik heb er nog alles aan gedaan om het gat met de Aston Martin te dichten, maar verder dan op 15 seconden kwam ik niet.
Hiervoor had mijn teamgenoot een extra stop gemaakt omdat zijn banden versleten waren. Dit kostte ons een zekere podiumplaats. Wij hebben nu nog 1 kans dit jaar om het recht te zetten. Dat moet dan op Silverstone gebeuren.”
Charles Zwolsman

Bron: Charles Zwolsman Racing Media Services
Website:
www.charleszwolsman.com
Image credit: Marcel ten Caat / Planetlemans

Stockcar F1 en F2 nieuws: 'Zaterdag 26 en zondag 27 September World Cup F1 en F2 raceway Venray'
Gemeente Venray heeft een eenmalige evenementen vergunning verleend voor het verrijden van de World Cup op zaterdag 26 en zondag 27 September.
 
Meer informatie over hoe het weekend wordt gepland zal spoedig volgen. Klik hier voor het krantenartikel wat in de Telegraaf stond. Klik hier voor de overige berichten....

Bron: Media Raceway Venray

Raceflash.nl nieuws: 'Wegens een korte vakantie geen updates'Na vele jaren, eindelijk genieten met mijn gezin van een korte vakantie in Belgie. Hierdoor zullen er tot vrijdag 28 augustus geen updates plaatsvinden.

Groetjes
Marcel Bol

Stockcar F1 nieuws: 'Herinnering vragenlijst Stockcar F1'Tot nu toe is de vragenlijst al door bijna 90 coureurs ingevuld, maar wij willen toch graag dat er op korte termijn wat meer reacties komen, zodat er een goed overzicht komt van de meningen die de rijders hebben. Aangezien de werkgroep op vrijdag 28 Augustus een bijeenkomst heeft zou het fijn zijn als het meerendeel voor die tijd heeft gereageerd.
 
Hierbij vragen wij de coureurs die wel een uitnodiging per mail hebben ontvangen, maar nog niet hebben gereageerd, dit alsnog op korte termijn te doen.
Mochten er rijders zijn die om wat voor reden dan ook nog geen uitnodiging per mail hebben ontvangen, maar de vragenlijst wel graag in willen vullen, stuur dan een mailtje met daarin je naam, startnummer en emailadres naar Henri Wittebol (h.wittebol@home.nl) of Herman van Haarlem (info@vanhaarlemautodemontage.nl).
 
Uitlatingen over de stand van zaken tot nu toe worden niet gedaan, om te voorkomen dat de nog in te vullen vragenlijsten worden beïnvloed.
 
Werkgroep Stockcar-F1

Stockcar F1 nieuws: 'Vooringeschreven coureurs F1 Lelystad'Rood; #8 Martin Verhoef, #12 Evert van den Berg, #17 Bouwe Arjen Hiddinga, #22 Louw Wobbes (goud), #217 Ron Kroonder, #240 Henk-Jan Ronitz, #247 Gary Castell.
 
Blauw; #6 Geert-Jan Keijzer, #007 Dave Schaap, #16 John van 't Veer, #57 Theo van Lier, #99 Johan Catsburg, #219 Dave van Haarlem, #393 Gert Elzinga, #399 Jessy de Bruin, #482 Peter van den Bosch.
 
Geel; #4 Peter Boerse, #19 Gerrit Zwerver, #33 Danny van Elmpt, #36 Paul Hermkens, #44 Gosse Hoekstra, #55 Nico van der Sman, #62 Camiel de Decker, #65 Hans Baegen, #107 Ruud van der Veen, #175 Keith Murdoch, #347 Patrick Kessels, #365 Joep Hendriks, #461 Michel van Haarlem, #477 Martijn Oudhuis, #531 Ben Holtrop, #555 Alco Kappe, #832 Robert-Jan Schutter, onder voorbehoud Henk Heins met auto van Durk Greidanus nummer nog niet bekend.
 
Wit; #288 Mark Driessens, #502 Bauke Visser
 
Hiermee komt het aantal op 36 rijders.
 
Bestuur BVSR en NOV F1-rijdersgroep

Collé Rental & Sales: ‘BRL races ‘Rizla Racing Day’ Assen komende zondag bij SBS6 Autosport’Aanstaande zondag worden de races 7 en 8 van de BRL uitgezonden op SBS6.
Kijk dan hoe de Collé Rental & Sales BRL coureurs naar hun podium plaatsen reden.

SBS Autosport
Datum  :  zondag 23 augustus 2009
Tijdstip  :  ca. 12.00 uur
TV zender :  SBS6
Uitzending :  BRL race – Rizla Racing Days Assen – 8/9 augustus 2009

Lees verder...

BRL nieuws: 'Charles Zwolsman bezoekt de Rizla Racing Day in Assen.'“BRL-V6 een race auto met uitdaging.”

Een uitnodiging van het Linder Racing Team om eens een kijkje te komen nemen bij de BRL-V6 races op het TT Circuit van Assen is niet verkeerd. Charles Zwolsman, geen vreemde voor de meeste BRL coureurs, genoot van de vele felicitaties en complimenten die hij kreeg na zijn mega prestatie in de 24 hrs van Le Mans. Charles reed daar de Kolles Audi R10 naar een 7e plaats all over.

Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Finale race Knoxville Nationals'Afgelopen zaterdagavond zou de finale zijn van de Knoxville National, maar door regen werd deze verplaatst naar Zondagavond. De finale was een echte sprintcar race, super snel en super mooi. De oude Steve Kinser trek zijn sprint nog even op de achterwielen maar kon zijn weg gewoon vervolgen, erg mooi om te zien. Donny Schatz won voor de vierde keer op rij de Knoxville Nationals. Hij kwam uit met de sprintcar van Nascarrijder Tony Stewart, maar nu in de STP kleuren als orde aan Mario Andertti. Je moet deze video echt even zien. het gaat om de bovenste video van de 49ste Knoxville Nationals 2009. Klik hier onder op de link. http://www.knoxvilleraceway.com/Videos.aspx

Bij deze races waren nog enkele Nederlandse Sprintcarfan aanwezig,  zij hebben genoten van 5  (normaal 4 avonden) avonden sprintcarraces. Waarbij zo'n 180 beste sprintcarrijders uit de gehele wereld deel aannemen. 

Bron: Tonny Wissing Speedway photo's

LMS nieuws: 'a.s. Weekend de 1000 km van de Nurburgring in de Le Mans Series'Life uitzendingen op Eurosport, raadpleeg de programmagids.

Nederlandse deelname van o.a.: Charles Zwolsman en Christian Albers.

24 uur race nieuws: '24 Hours of Zolder 2009 - AD Sport-Viper niet kansloos'Na twee opeenvolgende zeges in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, waaronder de loodzware 500 km of Zolder, wagen de vaste pionnen op de AD Sport-Viper GTS-R, Wim Lumbeeck en Ron Marchal het om ook de 24 Hours of Zolder aan te snijden. Daarbij krijgt het duo het gezelschap van Kenneth Heyer en Menno Kuus. Een sterke bezetting dus met een snelle bolide. De concurrentie is gewaarschuwd. Het karakter van de open wedstrijd waarin alleen de wagens uit het Belgian GT-kampioenschap punten kunnen sprokkelen maakt dat dit viertal niets heeft te verliezen en zich alleen maar moet focussen op de strijd op de track. Geen stress dus inzake het verzamelen van punten. De 24 Hours of Zolder telt immers niet mee voor de Dunlop Endurance Cup. En toch tekenen vrij veel teams uit de Dunlop Endurance Cup en de BTCS paraat om de handschoen op te nemen.
Ook in het kamp van AD Sport die met de Viper GTS-R en de Porsche 996 biturbo twee ijzers in de strijd gooit en gebrand is op een goed resultaat. Lees verder...

F3 nieuws: 'HENKI WALDSCHMIDT GRIJPT NET NAAST DE PUNTEN OP DE NÜRBURGRING'NÜRBURG, 19 AUGUSTUS 2009 – Henki Waldschmidt en zijn team SG Formula zijn afgelopen weekend helaas onbeloond gebleven voor hun inzet en snelheid tijdens de zesde ronde om de Formule 3 Euro Series. Ondanks dat de Toyota Young Driver Program coureur het gehele weekend goed in vorm was op de 3,629 kilometer lange Nürburgring, greep hij zaterdag en zondag met een respectievelijk 10e en 7e plaats net naast de punten. Toch verlaat Waldschmidt het Duitse Grand Prix circuit met een opgewekt gevoel: in de kwalificatie was het gat met de concurrentie kleiner dan ooit tevoren, een teken dat zijn Franse renstal stapje voor stapje meetbare progressie boekt. Lees verder...

BRL nieuws: 'Marcel Peters komt met eigen website...'Klik hier om naar de website te gaan van de BRL-Light coureur Marcel Peters www.marcelpeters.de. Binnenkort meer nieuws en informatie over Marcel Peters en zijn nieuwe website..... 

DTM nieuws: 'Martin Tomczyk gewinnt DTM-Rennen am Nürburgring'Nürburg. Zum vierten Mal in seiner Karriere hat Martin Tomczyk (Audi) ein DTM-Rennen gewonnen. Auf dem Nürburgring überquerte der Rosenheimer im Audi A4 DTM nach 48 Runden vor seinen Markenkollegen Timo Scheider und Mattias Ekström als Sieger die Ziellinie. Den Audi-Triumph in der Eifel komplettierte Markus Winkelhock, der im Audi-Jahreswagen auf den vierten Platz fuhr.

 Lees verder...

LMS nieuws: '23 augustus a.s. Nürburgring Duitsland - Charles Zwolsman: “Ik kan niet wachten.”De volgende race in de Le Mans Series vindt plaats op de Nürburgring. De race wordt verreden over 1000 km. Dit prachtige circuit ligt in de Eifel (Duitsland), heeft een lengte van 5.137 meter met 15 bochten, 6 links, 9 rechts en heeft 33 pitsboxen. Het Circuit is gebouwd in 1920 en ligt 60 km ten zuidwesten van Bonn. Lees verder...

24 Hours of Zolder - Legrand & Kuus met grote ambitie richting 24 Hours of ZolderKomend weekend wordt het terug een drukke bedoening voor de piloten van Intermobiel Racing, Christophe Legrand en Menno Kuus. Naast de vijfde en zesde manche van de Renault Clio Cup Belgium gaan beide piloten ook aan de slag in de 24 Hours of Zolder.

Nadat Legrand tijdens de 12 Hours of Spa BTCS van de champagne mocht proeven heeft hij naast het sprintracen ook de smaak te pakken van endurancewedstrijden.
“Tijdens mijn eerste full seizoen moet ik vooral veel kilometers afmalen”, steekt de Antwerpenaar van wal.

Lees verder...

Autocross nieuws: 'Autocross te SURHUISTERVEEN 28 en 29 augustus 2009'Op 28 en 29 augustus van dit jaar is het na 12 jaar afwezigheid weer zover en krijgt Surhuisterveen weer een autocross.
Het is ASN dit jaar voor het eerst gelukt om een terrein te bemachtigen In Surhuisterveen waar de vele coureurs uit heel Nederland hun stuurmanskunsten kunnen laten zien. AutoSportNoord organiseert de 3e cross van het seizoen 2009 waarin weer gestreden zal worden om het clubkampioenschap Lees verder...

DNRT nieuws: 'Saker Sportscar Challenge, race 6 – 16 augustus 2009 Circuit Park Zandvoort'Na de kwalificatie om 10:25 uur, wordt om 12:10 uur het startsein gegeven voor de eerste sprintrace van de dag voor de Saker Sportscar Challenge. Het team van Schouten Racing met achter het stuur Jeroen Rutges heeft een spetterende start en weet gelijk na de eerste bocht knap twee plaatsen te winnen, zij rijden dan op de 4e plaats van de Sakers. Bob Weghorst van team Persoonality gaat eveneens goed van start en weet zich van een 5e plaats in de kwalificatie naar een mooie 3de plaats in de tweede ronde te rijden. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Voorinschrijving Stockcar F1 Lelystad.'

Tot nu toe verloopt de inschrijving voor WF-qualifier voorspoedig en hebben zich al 34 rijders aangemeld.
De sluitdatum was gesteld op 16 Augustus, maar omdat er toch nog delen van Nederland vakantie hadden, wordt deze nu gezet op woensdag 19 Augustus.
Inschrijven kan dus nog tot en met woensdag d.m.v. een mailtje naar h.wittebol@home.nl of info@vanhaarlemautodemontage.nl  of een telefoontje naar Dave van Haarlem op 0627408027.
 
Deze rijders hebben zich tot nu toe aangemeld; 4,6,007,8,12,16,17,19,22,33,36,44,55,57,62,65,99,107,175,217,219,240,247,288,347,365,393,461,477,482,502,531,555 en 832.
 
In de loop van deze week komt er een definitieve lijst compleet met naam en dakkleur.
 
Bestuur BVSR en NOV-F1 rijdersgroep

Rallycross nieuws: 'Kuypers derde in B finale'Een week na de Belgische EK waar Jos Kuypers in gestunt had door van de D naar de A finale te rijden, is hij in Duitsland op een derde plaats in de B finale geëindigd. Na een breuk in de versnellingsbak moest deze op zaterdag vervangen worden en kon Jos met een zevende en tweede  kwalificatie tijd op zondag van op de pole positie in de B finale starten. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Drukbezet speedweekend lelystad'Aanstaande zaterdag en zondag 22 en 23 augustus staat het Midland Circuit te Lelystad bol van de raceactiviteiten; ofwel veel auto's en vooral veel races.
Op zaterdag rijden de junioren, de 1400 cc. klasse, de rodeoklasse, de midland hotrods en de stockcar F2 voor de dagoverwinning met mooie bekers en tevens meetellend voor het NOV kampioenschap. Lees verder...

Superleague Formula nieuws: Transfer Ho-Pin Tung naar Galatasaray in Superleague Formula - raceklasseNa de eerste drie raceweekends in Superleague Formula, de raceklasse die autoracen combineert met topvoetbal en waarin topclubs om de punten strijden, is er sprake van een opmerkelijke transfer. De 26-jarige Ho Pin-Tung, tot nu toe uitkomend in de auto van Atlético de Madrid, zal de komende wedstrijden achter het stuur van de Galatasaray-bolide het Turkse team aan goede resultaten helpen. Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'XAVIER MAASSEN IN FORMULE 1'

 LANAKEN. Xavier Maassen zal morgen zijn Formule 1 debuut maken op het circuit van Zolder. Hij zal het circuit exclusief in de ochtend van 09.00 uur tot 10.00 uur hebben om de Coloni F1 uit 1991 te testen. Deze test is bedoeld als een shake-down nadat de Coloni volledig gerestaureerd is.

De auto is in handen van GEVA Racing, van Gert Valkenburg, het team waar Xavier in 2002 het Belgisch Kampioenschap Formule Ford mee won.

Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum autocross St.Maarten (ACON) 8 augustus'Bijgaand de fotoalbum van onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort van de verreden autocross te St. Maarten (ACON) van 8 augustus 2009.

Klik hier of op een van de foto's om naar de fotoalbum te gaan.

Autocross nieuws: 'Axel Nijs Open Nederlands Kampioen.'Onder schitterende weersomstandigheden is op 9 augustus het Open Nederlands Kampioenschap Stockcar F1 verreden te Sint Maarten. Het weer was de hele week schitterend en de ACON kon dus beschikken over een superbaan die dag. En dat was het ook gewoon. Enige klacht uit het rennerskwartier was dat de baan na het sproeien erg glad was….. Maar ja die condities golden voor iedereen en na de eerste vijf rondes was het dusdanig opgedroogd dat er gewoon gas gegeven kon worden. Na de wedstrijden was het ook net beton wat er lag. Zo hard en glad was de baan geworden van al het rubber wat er opgesmeerd werd door de heren coureurs. Lees verder...

Rallycross nieuws: ' De Keersmaecker opnieuw in B-finale - Europees kampioenschap rallycross Maasmechelen'Afgelopen weekend sloeg het Europees rallycrosscircus zijn tenten op rond het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen voor de zevende manche van het Europees kampioenschap.
 
Ondanks het feit dat Michaël De Keersmaecker, na zijn schitterend Divisie 1-debuut in Zweden waarbij hij de Ford Focus naar een vierde plaats in de B-finale loodste, ons had toevertrouwd dat een herhaling in Maasmechelen zeer moeilijk zou worden lukte hij terug een onverwacht resultaat. Enerzijds had de man uit Londerzeel nog geen meter met de ex Jernberg-Focus gereden op het Duivelsbergcircuit en anderzijds was de Europese concurrentie zwaarder dan in het Zweedse Höljes, aangevuld met de Belgische toppers.

Lees verder...

Eurosport nieuws: 'MEER DAN 250.000 DOWNLOADS BINNEN ÉÉN WEEK NA LANCERING'

 Gratis Eurosport iPhone - applicatie verovert Europa

De lancering van Eurosports iPhone applicatie is nu al een groot succes. Een week na de lancering hebben al meer dan 250.000 Europeanen de gratis sportnieuwsgadget gedownload. De applicatie gaat hiermee aan kop van de Europese downloadlijsten. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: '23 augustus WF qualifier Stockcar F1 race Lelystad'

Collé Rental & Sales: Sandor van Es pakt 1 en Donald Molenaar gaat met de 2e positie aan de haalAssen (NL) - Rizla Racing Days - Race 2

Opnieuw moest de wedstrijdleiding in actie komen tijdens race 2 in de Benelux Racing League. Diverse coureurs werden naar de wedstrijdleiding verzocht. Na een kleine 2 uur wachten na de verreden race ontvingen we de uiteindelijke officiële uitslag van race 2. Lees verder...

NEC Formule Renault 2.0 nieuws: 'DANIËL DE JONG SMAAKMAKER TIJDENS RIZLA RACING DAY!'ASSEN, 10 AUGUSTUS 2009 – Daniël de Jong en MP Motorsport hebben voor sensatie gezorgd in de NEC Formule Renault 2.0 tijdens de 10e editie van de Rizla Racing Day. Door zaterdag als zevende te finishen mocht de 17-jarige rijder uit Westmaas voor het oog van 57.000 toeschouwers op zondag de tweede startplaats innemen. Na een raketstart pakte De Jong direct resoluut de leiding over van de Braziliaan Luis Derani. Lange tijd kon de gele bolide met startnummer 31 de aanstormende trein van zes Motopark Academy rijders achter zich houden, totdat kampioenschapleider Antonio Felix da Costa hem tot een foutje dwong. Ondanks dat De Jong zijn puike prestatie niet op het podium kon vieren, was hij veruit ‘man of the match’ op het 4,555 kilometer lange TT-circuit van Assen! Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Ook World Rally Championship bij Bavaria City Racing'Rotterdam, 10 augustus 2009 – Voor het eerst staan er World Rally Championship-auto’s aan de start bij Bavaria City Racing. In samenwerking met Wevers Sport geeft onder andere de succesvolle Finse WK rijder Jari-Matti Latvala aanstaande zondag een demonstratie in de Rotterdamse binnenstad.

‘Flying Finn Latvala’ staat op dit moment vierde in het WRC-klassement en won dit seizoen de Rally van Italië op Sardinië. Door de straten van Rotterdam rijdt hij in een Ford Focus World Rally Car geprepareerd door Wevers Sport uit het Overijsselse Markelo. Naast Latvala zullen uit de stal van Wevers ook nog Dennis Kuipers, Gert Huzink en Erik Wevers voor spektakel zorgen.

Lees verder...

BRL nieuws: 'Rosmalense coureur naar 8ste en 6de plaats tijdens Rizla Racing Days in Assen Dick Freebird evenaart ondanks technische problemen beste seizoensprestatie in BRL V6'Rosmalen, 10 augustus 2009 – Vanwege technische tegenslag leken de Rizla Racing Days in Assen op een teleurstelling te gaan uitlopen voor Dick Freebird. Maar door beide races keurig uit te rijden en het geluk dat de nodige collega-coureurs elkaar van de baan reden of tijdstraffen opliepen, evenaarde de Rosmalenaar zelfs zijn beste seizoensprestatie. ,,Met plek 6 in de tweede race heb ik er het maximaal haalbare uitgehaald en goede punten gescoord voor het kampioenschap’’, aldus Dick Freebird. Lees verder...

DSC nieuws: 'Carlo Kuijer heeft de snelheid maar geen resultaat op Rizla Racing Days'Dongen, 10 augustus 2009 – Hoe jammer is het als je wél de snelheid hebt, maar deze door pech niet kunt omzetten in je allereerste podiumplaats ooit? Autocoureur Carlo Kuijer maakte het mee tijdens de Rizla Racing Days in Assen. ,,Het afgelopen weekend was er één vol persoonlijke pieken, maar resultaten met dalen’’, aldus de rijder van Team Divitec Racing. Lees verder...

Collé Rental & Sales: Wedstrijdleiding beslist tijdens Race 1 BRL-V6 - Donald Molenaar 1 en Sandor van Es 2(08-08-2009) - Assen (NL) - Rizla Racing Days - Race 1
Race 1 zonder huldiging op het podium
Ja, de wedstrijdleiding was tijdens de Rizla Racing Days bikkelhard. Deze eerste race van het Rizla Racing Days-weekend kende weliswaar geen huldiging op het podium; de heren coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team wisten zich wel in de punten te rijden !

BRL-V6
Vanaf het begin van de race sloeg Sandor van Es van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team een klein gat tussen hem en zijn teamgenoot Donald Molenaar die op zijn beurt Donny Crevels in zijn kielzog had zitten.

Lees verder...

BRL nieuws: 'Team Fanzonely breidt prijzenkast uit tijdens Rizla Racing Day'BRL Light raceteam Fanzonely mag terugkijken op een succesvolle Rizla Racing Day op het TT-circuit van Assen. Chris Maliepaard behaalde voor het tweede weekend op rij een full score door zowel de pole position, beide overwinningen als snelste rondetijden te claimen. Christian Dijkhof finishte race één niet, behaalde een negende plek in race twee en scherpte zijn rondetijden ook nu steeds weer aan. Kampioen van 2008 Marijn van Kalmthout reed een gastrace voor Team Fanzonely en had het hele weekend last van een inhoudende auto, maar kon desondanks de 57.000 toeschouwers vermaken met schitterende gevechten. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Nadere informatie over Worldfinal qualifier op 23 Aug. te lelystad.'Zoals al eerder bekend is gemaakt, wordt er op 23 Augustus de enige asfalt-qualifier van dit jaar voor de worldfinal te Kings Lynn verreden.
Vanwege het feit dat dit de enige kans is om je te kunnen plaatsen, is besloten om er een echte finale-dag van te maken. Dit betekent dat er 3 heats van 20 en een finale van 25 rondes verreden zullen worden, waarbij de startopstelling in de finale bepaald wordt door het aantal punten wat je bij elkaar hebt gereden gedurende de heats. Lees verder...

Rallycross Maasmechelen 9 augustus 2009 - Vikingen de baas tijdens EK, Duval beste Belg.Onder een stralende zon en met een vol huis van meer dan 14.000 toeschouwers is het Europees rallycross weekend op de Duivelsberg te Maasmechelen gewonnen door de Noren (vikings) Sverre Isachsen, Mats Lysen en Knut Ove Børseth.

Divisie 1: Isachsen de Boss.
In divisie 1 was de Noor Sverre Isachsen de grote baas. Met twee snelste tijden gedurende de kwalificatie reeksen verzekerde de Ford Focus rijder zich van de pole positie in de A finale die hij van start tot finish aanvoerde en nooit in bedreiging kwam voor de overwinning. Lees verder...

Collé Rental & Sales: Sandor van Es rijdt snelste tijd in BRL-V6 kwalificatie op Assen gevolgd door teamgenoot Donald Molenaar.(07-08-2009) - Assen (NL) - Rizla Racing Days - Kwalificatie

Collé Rental & Sales: Sandor van Es rijdt snelste tijd in BRL-V6 kwalificatie op Assen gevolgd door teamgenoot Donald Molenaar

Sandor van Es is back…
Na wat mindere resultaten in de vorige races is Sandor van Es geheel ‘Back in Town’.

‘s Morgens tijdens de vrije training kon Collé Rental & Sales BRL-V6 Sandor van Es geen enkele meter rijden, het differentieel was stuk en moest door zijn monteurs vervangen worden. Het professionele handelen van de monteurs en team werd beloond !

Lees verder...

LMS nieuws: Charles Zwolsman - “Wij komen steeds dichterbij.”Le Mans Series 2009 - Algarve Portugal - Zwolsman kijkt nu niet echt met tevredenheid terug naar de afgelopen race in Portugal. Dat was flink balen met de crash van je teammaat met de Kolles Audi R10 nummer 14. “Ja, dit was wel het dieptepunt van het jaar.” Een 8ste trainingstijd en 2 plaatsen achter de nr. 15 auto van Albers is toch niet verkeerd? “Wij hadden ook nog verkeer in onze snelle ronde. Dus over de snelheid van de auto maak ik me niet al te veel zorgen.” De start ging toch perfect met de beide Kolles Audi’s als aan een touwtje over het circuit? Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Autospeed wayweekend Posterholt 8 en 9 augustus'

BRL nieuws: 'Ferdinand Kool terug aan het stuur van dikke “Nascar” bolide met 325PK!'Aankomend weekend zal Ferdinand Kool tijdens de Rizla Racing Days op het TT circuit van Assen op uitnodiging van PS autosport eenmalig deelnemen aan de Benelux Racing League. Ferdinand: “Ik vind het een leuke uitdaging om mijzelf weer eens te meten met de top van het BRL V6 veld. Phil Bastiaans moet een race laten schieten en ik ben benaderd om de teamkleuren te verdedigen voor PS autosport. Ik heb in 2008 mijn BRL V6 seizoen met een podium afgesloten en het lijkt me top om dat nog eens te herhalen.” Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Wereld Kampioenschap stockcar F1 plaats Kings Lynn (Engeland)'Op zaterdag 19 september vindt het Wereld Kampioenschap stockcar F1 plaats te Kings Lynn (Engeland). Voor de WK finale worden op dit moment nog kwalificatie wedstrijden verreden. De 5 beste in punten van de kwalificatie wedstrijden bij ACON/ASE Emmen en de top 3 van de ingelaste WK kwalificatie wedstrijd op 23 augustus as. te Lelystad mogen deelnemen aan de WK finale op zaterdagavond. Lees verder...

Autocross nieuws: 'NACHTCROSS KESSEL - DUBBELE SENSATIE zaterdag 8 en zondag 9 augustus a.s.!'Nachtcross & ASUZ Autocross Kessel -  A.C.C. ‘THE BLUE BIRDS’ - 8/9 augustus KESSEL - CIRCUIT KEIZERSBAAN’ KESSEL


Autocross nieuws: 'NACHTCROSS KESSEL - DUBBELE SENSATIE zaterdag 8 en zondag 9 augustus a.s.!'
Bijna is het weer zover, op zaterdag 8 augustus gaat nachtcross nummer 12 van start. Zeer speciaal is dit jaar de kwalificatierace. ACC The Blue Birds werd genoodzaakt deze kwalificatierace te houden door het zeer groot aantal deelnemers van meer dan 100 nachtcrosscoureurs.  Lees verder...

Autocross nieuws: 'Crossen en plonsen in de Beemster.'Op zondag 2 augustus 2009 was het weer zover in de Beemster in Noord Holland. Als afsluiting van de lokale feestweek wordt daar altijd de Beemstercross gehouden. Ook binnen het Noord-Hollands Kampioenschap best een unieke wedstrijd, omdat er altijd enorm veel publiek op afkomt. En dan niet alleen uit de Beemster zelf. Het is een gave baan, een soort L met een scherpe bocht naar rechts. Dat levert natuurlijk nog wel eens wat problemen op, want over het algemeen wordt er alleen linksom gereden met soms een klein knikje naar rechts. Wat verder het spektakel vergroot is de sloot welke langs de rechte stukken loopt. Menig coureur heeft daar al eens ingelegen wat vaak een spectaculaire plons op levert. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum autocross Beemster zondag 2 augustus'Onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autocross in Beemster waar om het Noord-Hollands Kampioenschap (NHK) werd gerreden op 02-08-2009.

Klik hier of op een van de foto's om naar het fotoalbum te gaan.

Collé Rental & Sales: Collé Racing klaar voor de ‘Rizla Racing Days’ Assen 8 & 9 augustus.Komend weekend, 8 en 9 augustus, zullen de coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team opnieuw het TT Circuit van Assen aandoen. Het altijd zo spectaculaire Rizla Racing Days evenement zorgt voor veel raceliefhebbers van zowel uit de auto-, kart- alsook motorsport. Gedurende de gehele dag vinden er tussen de races ook de nodige stunts en demonstraties plaats. Lees verder...

GT4 nieuws: 'NICK CATSBURG BELEEFT FRAAI WEEKEND IN DUTCH GT4 OP ZANDVOORT'ZANDVOORT, 03 AUGUSTUS 2009 – Nick Catsburg kende samen met Mathijs Bakker een bijzonder geslaagd weekend in de Dutch GT4 Championship op Circuit Park Zandvoort. Op zaterdag pakte Catsburg een prachtige overwinning in de eerste race. Op zondagmorgen mocht Bakker eveneens op het ereschavot plaatsnemen door de tweede race bij de Gentleman te veroveren. In de hoofdrace probeerden beide coureurs hun successen te evenaren, maar moesten ze echter genoegen nemen met een plaats in het achterveld. Na twee raceweekenden (Spa-Francorchamps en Zandvoort) als stand-in voor vaste rijder Mark Kroes te hebben gefungeerd, concentreert Catsburg zich nu weer volledig op de Eurocup Mégane Trophy, dat op 19 en 20 september aanstaande op de Nürburgring zal plaatsvinden. Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Wereldkampioenschap Stockcar F1 te Kings Lynn'Het Brisca F1 Stockcar racing “ “Richard Baldwin Motorhomes” wereld kampioenschap vindt plaats in de Norfolk Arena in Kings Lynn.
En wel op zaterdag 19 september 2009, waarbij tevens de MiniStox strijden voor hun eigen Gouden spoiler.
Er vinden vrijdags de 18 september al wedstrijden plaats voor de stockcars F1 , alsmede de National 2 liter Saloon Stockcars. Lees verder...

GT4 nieuws: 'Match Racing bezorgt Ginetta eerste winst in Dutch GT4'Badhoevedorp, 2 augustus 2009 – Met een prachtige overwinning in race één heeft Nicky Catsburg Match Racing en Ginetta de eerste zege bezorgd in het prestigieuze Dutch GT4 Championship. In race twee was er opnieuw succes, nu voor Mathijs Bakker die in de regen naar een fantastische zege reed in de Gentleman Cup. “We hebben de juiste set-up gevonden voor de reglementair aangepaste wagenhoogte. Het is de beloning voor de inspanningen die het team de afgelopen weken heeft geleverd’, aldus teameigenaar Martin de Weerd. Lees verder...

GT4 nieuws: 'Rhesus racing op goede weg in Dutch GT4'Zandvoort, 2 augustus 2009. “Als ik niet van de baan was gedrukt, was ik op het podium geëindigd”, aldus de teleurgestelde Rhesus racing-rijder Pim van Riet op Circuit Park Zandvoort. Het laat zien dat het team in het Dutch GT4 kampioenschap competitief op de goede weg is met de prachtige Aston Martin GT4.
Helaas verliepen de races in de Renault Clio Cup niet succesvol voor Rhesus racing. Addie van de Ven en Alexander Keijzers, inmiddels gewend aan het podium, maakten een teleurstellend weekend mee. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Alexander Keijzers ziet team-inspanningen niet beloond'Wenum Wiesel, 3 augustus 2009- Na het fantastische weekend op TT Circuit Assen waarin Alexander Keijzers twee keer in de top tien eindigde, kende de rijder van Rhesus racing afgelopen weekend in Zandvoort alle pech die je normaal in een heel seizoen nog niet meemaakt. In race één wierp een technisch probleem hem uit de strijd terwijl hij race twee voortijdig zag eindigen toen hij door een concurrent werd getorpedeerd. „Het team had weer een superauto neergezet. Dit is echt balen, zeker ook voor de monteurs die zo hard hebben doorgewerkt om alles na race één weer in orde te krijgen“, aldus een teleurgestelde Alexander Keijzers. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Hans Bos pakt ondanks ziekte zege in Olympia-klasse Clio Cup'Gorinchem, 3 augustus 2009 – Als de omstandigheden zwaar zijn, staan de echte sportmannen op. Zo ook autocoureur Hans Bos, die vlak voor het AutoMaxx versus DPP-weekeinde op Circuit Park Zandvoort door ziekte werd overvallen, maar toch een topprestatie leverde. ,,Ik ben dolblij met mijn zege in de Olympische klasse van de Clio Cup’’, zei de inwoner van Gorinchem na afloop met pijn in de maag. Lees verder...

Europees Rallycross Kampioenschap Maasmechelen 8 & 9 augustus 2009 - “Duivelsberg” klaar voor EK manche.Zaterdag 8 en zondag 9 augustus staat bij heel wat rallycrossfans vet gedrukt in de agenda. Dit vanwege de Belgische manche van het Europees rallycross kampioenschap, dat op het volledig overzichtelijk Duivelsbergcircuit van Maasmechelen zal verreden worden.

De Belgische manche is de zevende wedstrijd uit een reeks van tien, die na een kleine zomerpauze van vijf weken weer van start kan gaan. Met de vakantieperiode mag de BRCV dan ook rekenen op een vol huis, deelnemers uit vijftien verschillende landen, verdeeld in drie klassen.

Lees verder...

GTP4 nieuws: 'UPS EN DOWNS VOOR TIM BUIJS IN DUTCH GT4 OP ZANDVOORT'ZANDVOORT, 03 AUGUSTUS 2009 – Tim Buijs en zijn teamgenoot Sebastiaan Bleekemolen kijken met gemengde gevoelens terug op de Dutch GT4 races afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort. Ondanks een zevende plaats voor Buijs in de eerste manche op zaterdag en een vijfde plek voor Bleekemolen op zondagmorgen, kwamen ze er in de hoofdrace door een ‘stop & go penalty’ niet aan te pas. In plaats van een podiumfinish moesten ze slechts genoegen nemen met een elfde plaats. In de tussenstand om het kampioenschap bezet Buijs na veertien races de tiende plaats met 37 punten. Lees verder...

Autocross nieuws: 'AUTOCROSSSPEKTAKEL WIJK EN AALBURG'Op zaterdag 22 augustus zal het motorgeronk van veel nationale en regionale autocrossers weer klinken aan de Klaverplak in Wijk en Aalburg. Autocrossvereniging EZHACO zal op deze dag hun 4e wedstrijd organiseren.  Zes verschillende klassen zullen hun opwachting maken op de 400 meter lange oval. Er wordt gereden op een ondergrond van klei wat op zich al voor veel spektakel zorgt, de crossers gaan driftend door de bochten en een koprol is ook niet uitgesloten. Een aanrader om er een gezellig uitstapje van te maken tijdens deze zomervakantie. Kinderen onder begeleiding van een volwassene mogen gratis de autocross bezoeken. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur, het terrein is al geopend vanaf 10.00 uur, zodat u eens een kijkje kunt nemen bij een van de autocrossteams die op het rennerskwartier aanwezig zijn. Voor meer info kunt u kijken op www.ezhaco.nl.

LMS nieuws: Charles Zwolsman “Een plaats op het podium zat er zeker in.”Le Mans Series 2009 - Lagarve Portugal “Wat een goed weekend leek te gaan worden eindigde in teleurstelling. We hadden de hele race een snelle auto maar jammer genoeg crashte de beide Kolles auto's in het begin van de race. Tegen de tijd dat ik in de auto zat hadden we al een uur verloren door reparaties in de pits. Lees verder...