Stockcar F1 nieuws: 'Einde race-carrière Jos op't Roodt'Jos op't Roodt is na vele jaren autospeedway gestopt wegens gezondheidsklachten, Raceway Venray wil hem en zijn team bij deze bedanken voor hundeelname aan de sport. Hieronder een kleine blik op de autospeedway geschiedenis van Jos op't Roodt.

In 1986 is Jos begonnen met autospeedway dat deed hij destijds in de standaard klasse, op de banen Baarlo, Gruitrode en Gendt.
Tussendoor deed Jos ook af en toe een zandcross en dit alles ging niet onverdienstelijk hij behaalde diverse manche winsten.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Oproep, email adressen Stockcar F1 coureurs.'Binnenkort wordt via een email een electronische vragenlijst gestuurd naar alle actieve stockcar F1 rijders in Nederland. Dit om de mening van de rijders te peilen hoe zij denken over een stockcar F1 reglement en een belangenvereniging. Helaas ontbreken nog email adressen in ons bestand.

 Lees verder...

Evenementen nieuws: 'European Ford Event 13 september 2009'HISTORIE EUROPEAN FORD EVENT...

³LANDGRAAF² begint in Ford-land een begrip te worden. Een heel klein stukje geschiedenis is misschien wel aardig voor hen bij wie het evenement nog onbekend is. Na de oprichting van de club in mei 1990 ontstond al snel de behoefte aan een evenement met wat actie er in op een aanprekende lokatie.
In 1991 kwam daarom de eerste keer een Ford evenement van de grond in Baarlo (bij Venlo). Dat eerste evenement was gezellig en met ongeveer 250 bezoekers groots voor de nog jonge Ford XR/RS Club (had toen ongeveer 200 leden). Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Stockcar F1 - Gradings voor 3e periode 2009'Rijders die deze periode van Grade veranderd zijn (ofwel omhoog dan wel naar beneden)

Naar Superstar*
3

Naar Rood
17
33

Naar Blauw
541
6
832
2
393
353
126

Lees verder...

Autocross nieuws: EZHACO - Foto's en uitslag Midzomercup'Uitslag
1e Jeroen Wekema         21
2e Job Honderd           540
3e Bert Honderd          541
4e Sjaak Kentie           179
5e Jouke Stapert         353

Lees verder...

LMS nieuws: 'Le Mans Series 2009 - Lagarve Portugal - 1-2 augustus a.s. Life op Eurosport'
Zaterdag 1 augustus 20.00-21.30 uur live verslag
Zondag2 augustus 0.45-2.15 uur live verslag
Raadpleeg de TV-gids

Ned. deelname van o.a. Charles Zwolsman en Christian Albers

Bron: Charles Zwolsman Racing Media Services
Website:
www.charleszwolsman.com

  

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum Warneton (B) zondag 12 juli'Fotograaf Stefan Engels maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autospeedwayraces op het circuit van Warneton 12 juli'
Klik hier of op een van de foto's om de fotoalbum te openen.

Stockcar F1 nieuws: 'Persbericht werkgroep stockcar F1 en aankondiging vragenlijst'Onlangs is een werkgroep gestart met daarin een aantal vertegenwoordigers van stockcar F1 rijdend Nederland. Deze werkgroep heeft als doel één technisch reglement op te stellen voor alle stockcar F1 rijders in Nederland dat zo goed mogelijk aansluit bij het Engelse reglement. Dit reglement moet natuurlijk wel worden uitgedragen en nageleefd.

 Lees verder...

ACNN: ‘Zondag 2 augustus TT Circuit van Assen spectaculaire races’
ACNN, Specialisme, Teambuilding in de autosport

ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) wordt steeds meer bekend en begrip in de autosport zowel in Nederland als daar ver daar buiten.
Afgelopen weekend op het Belgische circuit van Zolder, verleende de organisatie van ACNN haar professionele diensten voor de medewerking aan het SuperLeague weekend. Op 8 en 9 augustus organiseert ACNN mede de ‘Rizla Racing Day’. Maar nu eerst de eigen clubraces van ACNN de BME E36 Aprisco en Open Sprint Klasse.

 Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Red Bull Racing met David Coulthard naar Bavaria City Racing'
Rotterdam, 28 juli 2009 – Het Formule 1-team van Red Bull Racing zal tijdens Bavaria City Racing een demonstratie verzorgen. Niemand minder dan de Schotse F1-held David Coulthard zal de bolide door de straten van Rotterdam sturen.

Na de eerder aangekondigde Fernando Alonso is ‘DC’ de tweede F1-legende die in Rotterdam aan de start verschijnt. In 15 jaar heeft de 38-jarige Coulthard een indrukwekkende F1-erelijst opgebouwd. Gedurende deze periode finishte hij bijna 250 Grand Prix’, beklom 62 keer het podium en won 13 keer een Grand Prix.

Lees verder...

kart nieuws: 'Fotoalbum karten'Fotograaf Stefan Engels maakte bijgaande fotoalbum van de verreden kartrace.
Klik hier of op een van de foto's om de fotoalbum te openen.

Rallycross nieuws: 'Fotoalbum Valkenswaard zondag 19 juli'Fotograaf Stefan Engels maakte bijgaande fotoalbum van de verreden rallycross op het circuit van Vakenswaard zondag 19 juli'
Klik hier of op een van de foto's om de fotoalbum te openen.

DPP nieuws: 'ZEER DIVERS PROGRAMMA BIJ AUTOMAXX VERSUS DUTCH POWER PACK'Zandvoort, 27 juli 2009 - De maand augustus gaat voor autosportliefhebbers goed van start. In het weekend van 1 en 2 augustus vindt een nieuw evenement plaats op Circuit Park Zandvoort. Onder de naam AutoMaxx versus Dutch Power Pack vindt een evenement plaats waarbij zowel raceklassen uit het Dutch Power Pack als de competities van AutoMaxx op het programma staan.

Lees verder...

lms nieuws: Charles Zwolsman:“Het circuit ziet er niet makkelijk uit.”De volgende race in de razend populaire Le Mans Series zijn van 30 juli t/m 2 augustus a.s. op  het “Algarve Motor Park” circuit in Portugal. Het is een praktisch nieuw (2008) circuit in de Portugese Algarve met een totale lengte van plm. 4,6 km. Het circuit is eigenlijk nergens vlak en dat maakt veel blinde bochten. En om het, volgens Charles, leuk te maken mét hoogte verschillen. Vooral bocht 9 is met een 0-G val erg spectaculair, een enorme steile zwarte afdaling waardoor je in je stoel wordt gedrukt. Daarop gelijk een volgas linker bocht met veel onderdruk in je buik. Lees verder...

Stockcar f1 nieuws: 'WK-qualifier Stockcar-F1 te Lelystad 23 Augustus a.s.'Door het ontbreken van de benodigde vergunningen op Venray hebben we dit jaar nog geen kwalificatiewedstrijd kunnen verrijden voor het WK te Kings Lynn.
In samenwerking met de NOV-F1 rijdersgroep hebben we een extra kwalificatiewedstrijd in kunnen lassen op zondag 23 Aug. a.s. op het Midland-Circuit te Lelystad. Lees verder...

DSMEC nieuws: 'Opnieuw pech voor Chris Mattheus & Gunther Raus'Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 - Zolder Superleague
Het wordt moeilijk, quasi onmogelijk voor Gunther Raus, dit seizoen gekoppeld aan Chris Mattheus om na drie titels op rij er dit seizoen nog een vervolg aan te breien. Ondanks een goeie seizoenstart met een tweede plaats in Spa-Francorchamps staat het duo Mattheus/Raus na twee opeenvolgende 0-resultaten op een voorlopige 6de plaats en op ruime achterstand van de koplopers.
Maar als we er even ons telraam bijhalen kan het Speedlover-duo nog flink opklimmen tijdens de tweede helft van het seizoen. Lees verder...

Fia GT nieuws: 'JOS MENT - FIA GT CHAMPIONSHIP 2009 - QUALIFYING – TOTAL 24 HOURS OF SPA - SPA-FRANCORCHAMPS - BELGIUM'De vrije trainingen en kwalificaties zijn niet meteen een groot succes voor PK Carsport. Het Belgische team heeft alles tot in de puntjes voorbereid, maar op apocalyptische weersomstandigheden had niemand gerekend. De ochtend begint op een vochtige omloop, waarna het circuit stelselmatig opdroogt. Respectievelijk Anthony Kumpen, Mike Hezemans en Jos Menten nemen het afstelwerk voor hun rekening, maar de Corvette C6.R presteert niet helemaal naar behoren: “Het team heeft de gewoonte om met een harde afstelling te starten, en steeds zachter te gaan om de ideale set-up te vinden. Anthony en Mike moesten het eerste half uur op eieren rijden, met regelmatige passage aan de pitstraat voor fine-tuning. Toen de baan begon op te drogen, was de wagen meteen een stuk stabieler”, aldus Jos Menten. De coureur uit Haelen zet de derde tijd op de klokken, maar wanneer de hemelsluizen terug opengaan, is het opnieuw opletten geblazen: “Aan onze regenafstelling hebben we nog wat werk, maar met de huidige weersvoorspellingen krijgen we daar straks wel de tijd voor.” Lees verder...

BRL nieuws: 'Voorlopige tijdschema Rizla Racing Days nu online!'Het voorlopige tijdschema van de Rizla Racing Days is nu bekend. Wilt u weten wat de tijden zijn, klik dan HIER om de planning te openen.

Zien we u in Assen?

Bron: Secretariaat BRL / Foto's: Raceflash.nl

BRL nieuws: 'Nieuwe versie uitzendschema SBS6 Autosport'SBS 6 Autosport heeft een nieuwe versie van het uitzendschema uitgebracht. Wilt u graag vooraf op de hoogte zijn van een uitzending op TV, klik dan HIER om het nieuwe schema te downloaden.

Bron: Media BRL

Int. autosport nieuws: 'Giedo kijkt uit naar race op hete Hungaroring'

  

Giedo van der Garde keert komend weekend terug op het circuit waar hij vorig jaar een fraaie overwinning scoorde in zijn jacht op het World Series by Renault-kampioenschap. De Hungaroring in Hongarije is traditioneel een warme wedstrijd en Giedo verwacht dan ook een verbetering ten opzichte van de afgelopen races.

"Ik kijk er naar uit", begon Giedo. "Vorig jaar stond ik hier op de hoogste trede van het podium, dus ik heb goede hoop. Er wordt bloedheet weer voorspeld en dat is natuurlijk in ons voordeel, omdat dan de banden sneller op temperatuur komen. Het doel is om in de top-tien te komen in de kwalificatie en dan vanaf daar voor de punten te gaan. Ik heb er zin in."

BRL nieuws: 'The Goose zal het opnemen tegen andere Track Day Cars in Virginia dit weekend'Marc Goossens zal dit weekend in actie komen met de Riley Track Day Car (TDC) op de Grassroots Motorsports magazine Hankook Ultimate Track Car Challenge in Virginia. Er wordt gereden volgens het National Auto Sport Association’s Time Trial formaat en de TDC zal uitkomen in de Top Shop Class.Het doel is simpel, namelijk op het einde van de dag met de snelste tijd op de tabellen staan.
Hoewel het oorspronkelijk niet de bedoeling was om met de TDC aan wedstrijden te gaan meedoen, kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Lees verder...

Rally nieuws: 'Legendarische bergrally vormt ook in 2010 startschot Intercontinental Rally Challenge EUROSPORT OPENT IRC SEIZOEN 2010 MET RALLY VAN MONTE CARLO'Eurosport Events, promotor van de Intercontinental Rally Challenge (IRC), en de Automobile Club de Monaco (ACM) maken bekend dat de Rally van Monte Carlo ook komend jaar deel uitmaak van het IRC seizoen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar vormt de rally de ouverture. De Rally van Monte Carlo mag komende winter rekenen op veel belangstelling van de internationale media. De Eurosport Groep speelt hierin de voornaamste rol, met live uitzendingen op Eurosport, Eurosport 2 en Eurosport Asia-Pacific. Wereldwijd worden hiermee bijna 70 landen bereikt. Lees verder...

DSMEC nieuws: 'Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 2009 - Zolder Superleague - Moeilijk weekend voor Lagrange & Derdaele'Afgelopen weekend werd in het kader van de Zolder Superleague de vierde manche verreden van de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup.

Voor Niels Lagrange en Patric Derdaele die aan hun tweede wedstrijd toe waren met de Porsche biturbo van AD Sport werd het een race om vlug te vergeten. Zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de wedstrijd zelf konden beide piloten niet het potentieel van de Porsche biturbo benutten. Lees verder...

DSC nieuws: 'TEAM LAMMERTINK ‘TEAM TO BEAT’ OP ZOLDER, MAAR SLACHTOFFER VAN EIGEN SUCCES EN SNELHEID'ZOLDER, 20 JULI 2009 – Ook op Belgische bodem bleek Team Lammertink afgelopen weekend de concurrentie in de Supersport 1 divisie van de Dutch Supercar Challenge te snel af te zijn. In het bijprogramma rondom de tweede ronde van de Superleague Formula, bracht het team uit Enter maar liefst drie wagens op circuit Zolder aan de start. Het duo Nol Kohler en Henk Haane, kampioenschapleiders in de SS1 divisie, reed zowel zaterdag als zondag een fenomenale race maar moesten een zekere overwinning afstaan aan concurrenten door dat zij tijdens hun pitstop meer strafseconden moesten verwerken als gevolg van hun eerdere goede resultaten. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Racingdays 14 en 15 novemberGenk (B)'

24 uur nieuws: 'Paul van Splunteren: In één weekend deelnemer met Porsche aan 24 uur Spa-Francorchamps én Dutch GT4 Championship'Eindhoven, 20 juli 2009 -  Als de 24 uur van Spa-Francorchamps eraan komt, beginnen de ogen van coureur Paul van Splunteren te glinsteren. Na een klassezege (2007) en een tweede plaats (2008) kijkt de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven met graagte uit naar de komende editie. ,,Zeker ook omdat ik op 25 en 26 juli niet alleen de 24 uurs-race rijd, maar in het voorprogramma ook deelneem aan de Dutch GT4 Championship’’, aldus Paul van Splunteren. Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Marijn van Kalmthout knokt zich sterk terug na mechanisch defect en pakt podium EuroBOSS'Hoofddorp, 20 juli 2009 – Coureur Marijn van Kalmthout heeft een enerverend raceweekend achter de rug. In het Belgische Zolder zag de Hoofddorper in race 1 een zekere zege in de EuroBOSS Series in rook opgaan door een mechanisch defect aan zijn Benetton Formule 1. ,,Gelukkig wist ik me in de tweede race fraai op te werken door mezelf vanaf startpositie acht naar een mooie tweede plaats te rijden’’, aldus Marijn van Kalmthout. ,,Zo wist ik het weekeinde goed te eindigen.’’ Lees verder...

DSMEC nieuws - Vierde podium op rij voor RS Racing-Powercars ondanks moeilijke race.RS Racing-Powercars wou afgelopen weekend zijn leiderspositie in Klasse 2 en het Team Championship handhaven en is daar ook met brio in geslaagd. Na drie podiumplaatsen op rij waarvan twee overwinningen wou het duo Maes/Van Oost verder gaan op zijn elan.
Het werd ditmaal wel een koers met enkele hindernissen. Reeds tijdens de kwalificatie hadden de piloten te kampen met een onderstuurd karakter op de Porsche 996 GT3 Supercup. Het team van NGT loste het euvel op wat resulteerde in een zesde chrono of de derde startrij. Lees verder...

DSC nieuws: 'Carlo Kuijer op stoom in Dutch Supercar Challenge van Zolder'Dongen, 20 juli 2009 – Autocoureur Carlo Kuijer blijft de stijgende lijn in zijn prestaties in de Dutch Supercar Challenge sterk doortrekken. Afgelopen weekeinde reed hij zich op het Belgische Zolder naar de vijfde stek. ,,Waarna ik in de tweede manche zelfs een tijdje op een podiumplek heb rondgereden, maar helaas met mechanische pech te kampen kreeg’’, aldus de Brabantse rijder, die erg tevreden is over de progressie die hij en zijn Solution F-ASTRA doormaken. Lees verder...

XAVIER MAASSEN AAST OP REVANCHE IN 24 UUR VAN SPALANAKEN. Over goed 10 dagen start in de Belgische Ardennen de 61ste editie van de 24 Uur van Spa. Afgelopen jaar gaf Xavier Maassen er zijn visitekaartje af door na het startschot als eerste de befaamde Eau Rouge op te stormen, maar jammer genoeg maakte een probleem met de remmen van zijn Corvette C6.R een vroegtijdig einde aan de sterke start van de jonge GT-rijder. Dit seizoen trekt Xavier Maassen in het gezelschap van twee Braziliaanse kleppers, Enrique Bernoldi en Roberto Streit, opnieuw met een Corvette C6.R GT1 naar Spa, met als ambitie het podium in de grootste GT-race van de wereld. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Scheveneels mooi derde.'Onder wisselvallige weersomstandigheden heeft Ronny Scheveneels tijdens de vierde wedstrijd van het Nederlands Rallycross kampioenschap een mooie derde podiumplaats behaald. In de kwalificatie reeksen werd een vierde tijd geklokt waardoor de VW Golf piloot in de A finale van start kon vanop die plaats. Lees verder...

Autospeedway races: 'Geen races op Raceway Venray in 2009'
Beste autospeedway liefhebbers,

Zoals bij u bekend is er door de milieufederatie bezwaar gemaakt tegen de huidige milieuvergunning. Hierdoor is het proces bij de Raad van State flink vertraagd; op dit moment is er nog steeds geen uitspraak omtrent de vergunningen.

Om wedstrijden te kunnen organiseren dient het circuit volledig klaar te zijn, zoals in de milieuvergunning omschreven staat (dus ook de geluidswal inclusief geluidsscherm). Dit is op korte termijn niet cq. moeilijk te realiseren. Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘BRL races Assen komende zondag bij SBS6 Autosport’Komende zondag 19 juli zullen de tv opnames van race 5 en 6 van de Benelux Racing League te zien zijn die verreden zijn van op 4 en 5 juli tijdens het DPP (Dutch Power Pack) ‘Formido Midzomerraces’ TT Circuit van Assen.

De TV uitzending is van 12.10 tot 13.10 uur op SBS6 (SBS6 Autosport).

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: ' Fanzonely levert scrutineeringtalent aan DTM en Formule 3'Komend weekend brullen de V8 motoren van Audi en Mercedes weer door de Zandvoortse duinen als de DTM te gast is op het circuit aan de Noordzeekust. Een fantastisch spektakel dat niet voor niets een hoogtepunt is op de Nederlandse autosportkalender. Op verzoek van Circuit Park Zandvoort is Fanzonely, bekend van haar Speed Academy en Jong Talent Programma in de BRL Light klasse, dit weekend ook van de partij. Niet om de eigen raceauto’s de sporen te geven, maar om scrutineeringtalent, de mensen die de technische controle aan de auto’s uitvoeren, te leveren aan de DTM en Formule 3 Euro Series. Een select aantal studenten van de HTS Autotechniek Arnhem werd uitverkozen en staat te popelen om te beginnen. Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Nuerburgring with a Tracksplit'Would Mark Webber have been able to win when he would have started from the back of the starting grid at the Formula 1 race in the Nuerburgring?
His speed was so much faster then his competitors that he would have had a very good chance when there would have been a Tracksplit in the circuit. The possibility to overtake a competitor would have been given even if some competitors use KERS and even the fact that he would have had to work hard on the whole circuit to be close enough to his competitor to be able to overtake him in or after the Tracksplit. Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Special CARWASH Collé gators op Assen’Sittard 15 juli 2009 - Tijdens het weekend 4 en 5 juli, DPP (Dutch Power Pack) op het TT Circuit van Assen, kregen onder anderen de Collé gators een extra VIP Carwach door de ‘bikini girls’ van ‘COSMO Hairstyling en Radio Veronica’.

De ‘bikini girls’ gaven de Collé gators een speciale Carwash VIP behandeling.

 Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Laatste Belgische wedstrijd voor Kuypers.'Jos Kuypers die zijn laatste wedstrijd op Belgisch vlak heeft gereden werd tweede achter Jochen Coox. “Aan dit kinderspel doe ik niet meer mee” Eerst zeggen ze mij dat mijn  auto niet conform is qua Powershift en werd erop gewezen dat ik mij moest gedragen, nadien toen ik samen met Coox in de reeks zat kreeg ik onterecht een verwittiging. Coox week plots van zijn  rijrichting af waardoor ik hem niet kon ontwijken, en dat noemen ze duwen! Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum autocross St.Maarten (ACON) 12 juli.'Bijgaand de fotoalbum van onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort van de verreden autocross te St. Maarten (ACON) van 12 juli 2009.

Klik hier of op een van de foto's om naar de fotoalbum te gaan.

Autocross nieuws: 'St. Maarten - ACON: Van glibberen naar gummen!'Daar kwam het in het kort wel op neer tijdens de 4e cross op de baan van Sint Maarten georganiseerd door de ACON. ’s Nachts al een keer wakker geworden en ja hoor… druppels duidelijk hoorbaar op de vensterbank…. En niet zo weinig. Dus eerst snel de PC even aangezet om te voorkomen dat ik voor niks naar Noord Holland af zou reizen. Geen bericht is goed bericht dus de spullen verzameld, koelbox gevuld en in de auto op weg. Onderweg ook niet best. Louter grijze wolken en gestaag vallende regen. Aangekomen in Sint Maarten was het niet anders. Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Preview Dunlop Sport Maxx Endurance Cup 17 & 18/07: Zolder Superleague'4de race van DSMEC tijdens topweekend !!!

Met de Zolder Superleague is de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup aanbeland bij de vierde van de zeven te verrijden manches. En het woordje ‘Super’ mogen we hier dik onderstrepen. Het wordt immers een topweekend waarin de DSMEC samen rijdt met de Superleague Formula, de Dutch Supercar Challenge, de Euroboss series, enz.
Op vrijdag staat voor de DSMEC een kwalificatie van 60 minuten op het menu terwijl de wedstrijd zelf wordt verreden op zaterdagnamiddag.

Lees verder...

DNRT nieuws: 'Westfield Racing introduceert junior klasse'Speciaal voor de leeftijd categorie van 15 tot en met 18 jaar introduceert Westfield Racing de nieuwe junior klasse. Het ontbreken van een betaalbare doorgroeimogelijkheid vanuit de kartsport naar de autosport heeft Westfield Nederland doen besluiten juist voor deze doelgroep een race klasse op te zetten. Lees verder...

Autocross nieuws: 'Hoezo schoonblijven als fotograaf'"Gelukkig m'n camera wel schoon kunnen houden. Niet geheel zonder risico en je moet niet bang zijn om vies te worden bij een autocross als je dicht op de actie foto's wilt maken." Maar raceflash.nl is erbij.
 
Groetjes, Aart langevoort (Raceflash.nl)

Stockcar f1 nieuws: 'Midzomercup Stockcar F1 bij de EZHACO'Autocross Vereniging EZHACO organiseert op zaterdag 25 juli een grote wedstrijd voor de Stockcar F1 op het circuit in Brakel.
Door een aantal sponsors is er een leuke prijzenpot beschikbaar gesteld.
Er zal worden gereden over 6 heats en een finale. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Autospeedway zondag 19 juli Lelystad'Zondag 19 juli wordt op het Midland Circuit te Lelystad de vijfde race van seizoen 2009 verreden, meetellend voor het NOV kampioenschap.
Deze race is ook de derde race voor het Ned. Kampioenschap NAB.
 
De stockcar F1 klasse verschijnt niet aan de start omdat diverse Nederlandse Stockcar coureurs deelnemen aan het EK in Northampton – Engeland. Lees verder...

Rallycross Maasmechelen 11 & 12 juli 2009 - Regionaal, Internationaal kampioenschapLimburgers grote favorieten

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli a.s. en dit na een natuurstop van meer dan vier maanden zal de poort van het rallycross circuit weer open gaan en de Duivelsberg weer in volle actie zijn. Deze derde ontmoeting meetellend voor het Belgisch rallycross kampioenschap 2009 is tevens de laatste oefenrit richting het “Europees kampioenschap” Belgisch grootste rallycross happening vindt plaats tijdens het tweede weekend van augustus.

Lees verder...

DTM nieuws: 'DTM OP CIRCUIT PARK ZANDVOORT: DRIE DAGEN SPEKTAKEL'Zandvoort, 7 juli 2009 - Van 17 tot en met 19 juli is de prestigieuze Duitse toerwagenklasse DTM te gast voor het jaarlijkse optreden op Circuit Park Zandvoort. Het kampioenschap is traditioneel goed voor volop spektakel met de 480 pk sterke toerwagens van de beide premium-merken Audi en Mercedes-Benz. Daarnaast komen de Formule 3 Euro Serie, de Duitse Porsche Carrera Cup en de SEAT Leon Supercopa in actie. Dat belooft drie dagen actie op Circuit Park Zandvoort!

Lees verder...

Autocross nieuws: 'Fotoalbum NHK Venhuizen zondag 5 juli'Onze Raceflash.nl fotograaf/verslaggever Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden
Noord Hollands Kampioenschap (NHK) autocross zondag 5 juli te Venhuizen.

Klik hier of op een van de foto's om de fotoalbum te openen.

Collé Rental & Sales: ‘Race 2 BRL - Een race om snel te vergeten!’Alle coureurs van zowel de BRL-V6 als de BRL-Light stonden weer aan de start voor hun race 2 wat tevens de laatste race was van zondag 5 juli van de ‘DPP Formido Midzomerraces’.

BRL-V6
Bij de start ging het al direct mis tussen diverse BRL-V6 bolides. Hierbij waren ook de beide Collé Rental & Sales BRL-V6 coureurs Donald Molenaar en Sandor van Es bij alsmede de Belg Marc Goossens als Patrick Borst die in de Haarbocht hun bolides in de grindbak zagen stranden. 

Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Felle acties op bloedhete Assen tijdens race 1 in de BRL en opnieuw podium plaats voor Collé Racing’Assen (NL) - DPP Formido Midzomerraces – race 1


BRL-V6
Wie had dit kunnen verwachten. Onder zeer warme omstandigheden werd er fel gestreden om iedere meter in de Benelux Racing League. De coureurs van het Collé Rental & Sales BRL Racing Team, Donald Molenaar en Sandor van Es, hadden een goede start. Donald Molenaar die van plaats 2 vertrok kreeg snel aansluiting met de poleman Donny Crevels.

Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Knallen en gassen tijdens de kwalificatie voor Collé Racing’Collé Rental & Sales: ‘Goede kwalificaties voor Collé Racing op Assen’ Assen (NL) - DPP Formido Midzomerraces - vrije training

Vrije training
Al zeer vroeg in de morgen om 9 uur begonnen de coureurs van de Benelux Racing League aan hun vrije training tijdens de DPP Formido Midzomerraces op het TT Circuit van Assen.
Voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team begon deze vrije training met wat problemen met de BRL-V6 van Donald Molenaar. De monteurs zochten met alle man naar het probleem waarom de motor niet op alle 6 cilinders liep.

Lees verder...

Autocross nieuws: '10 jaar Finish 28/29 aug. autocross Surhuisterveen'Op 28 en 29 augustus van dit jaar is het na 12 jaar afwezigheid weer zover en krijgt Surhuisterveen weer een autocross.
Het is ASN dit jaar voor het eerst gelukt om een terrein te bemachtigen In Surhuisterveen waar de vele coureurs uit heel Nederland hun stuurmanskunsten kunnen laten zien. AutoSportNoord organiseert de 3e cross van het seizoen 2009 waarin weer gestreden zal worden om het clubkampioenschap Lees verder...

Collé Rental & Sales: 'Laatste nieuws over Collé Racing'


Klik hier of op de banner om naar het laatste nieuws te gaan over Collé Racing.