A1GP nieuws: 'Jos Verstappen: A1GP-seizoen een fiasco'

 Jos Verstappen heeft zich in zijn column in De Telegraaf kritisch uitgelaten over de A1GP World Cup of Motorsport.

De voormalige coureur van Team Nederland omschrijft het seizoen als een fiasco.

Teixeira
De kritiek van Verstappen richt zich op A1GP-eigenaar Tony Teixeira, "die wel steeds roept dat hij Formule 1-plannen heeft maar daar blijft het dan bij. Laat hij zich maar op zijn A1GP concentreren, want dit seizoen is toch een beetje een fiasco." Lees verder...

F1 nieuws: 'Coureurs betalen morrend hun superlicentie'Alle Formule 1-coureurs hebben besloten om toch het bedrag voor hun superlicentie te betalen. De laatste maanden was er veel onenigheid tussen de Grand Prix Drivers' Association (GPDA) en de FIA over de hoogte van het bedrag.

Ontevreden
Ondanks de toezegging om hun superlicentie te betalen, zijn de coureurs bijzonder ontevreden over de hoogte van het bedrag dat aan het begin van 2008 is afgesproken. Lees verder...

IRL nieuws: Doornbos slaagt op 'eerste schooldag'HOMESTEAD -  Onder toeziend en goedkeurend oog van voormalig indycarcoureur Arie Luyendijk is Robert Doornbos geslaagd voor zijn examen op een ovale racebaan. "Het voelde als mijn eerste schooldag", lachte de coureur die komend seizoen zijn debuut in de indycarserie gaat maken bij het team Newman/Haas/Lanigan. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Samenwerking Camso V8 en ASCARS'


Camso V8

Een nieuw Noord-Amerikaanse stockcar-serie komt er  in Europa dit jaar. De nieuwe  op ovale gebaseerde Late Model Series zal binnenkort gepresenteerd worden.

Het kampioenschap is het resultaat van besprekingen tussen de gevestigde Belgische speedway promotor CAMSO, Spedeworth International Ltd en het SCSA V8 Trophy. Het is Open voor alle Noord-Amerikaanse stockcars  auto met een wielbasis van 104-105 cm, in  het kampioenschap is het de bedoeling om met ASCARs en CAMSO V8s te gaan racen.

Lees verder...

Kart nieuws: “Voor jouw passie de juiste spullen” - De kartshop met alle kartonderdelen onder één dak.Even voorstellen…………….

Mijn naam is Huib van Alphen. Ik ben 40 jaar en al sinds ik mij kan herinneren gek op alle vormen van autosport. Mijn passie werd gedurende de jaren ‘80 en ’90 nog verder aangewakkerd doordat ik mij ging verdiepen in de formule 1. Ayrton Senna was in die tijd een coureur waar ik veel respect voor had. Natuurlijk omdat het een geweldige coureur was, maar met name door zijn manier van leven, zijn passie voor het karten en zijn betrokkenheid bij mensen die dezelfde passie als hij hadden.

Lees verder...

Belgian Historic Cup nieuws: 'Historic racen krijgt nationaal statuut opgekleefd'BRAVO begint in 2009 aan zijn zevende seizoen. Na vijf jaar onder de vleugels van Circuit Zolder, waarvan drie seizoenen onder de Belcar Umbrella, ging de VAS Historic Omloop in 2008 zijn eigen gang. Eerder een nood dan een deugd, want door het herprofileren van Circuit Zolder kwam na de Belcar Original en de Belcar Endurance Cup eind 2007 ook een einde aan de Belcar Sprint Cup en de Belcar Historic Sprint. Circuit Zolder liet afgelopen seizoen de Historics wel nog twee weekends rijden in het voorprogramma van de 24 Hours of Zolder en de 10 Hours of Zolder. Tijdens de overige vijf weekends die op de VAS Historic-kalender stonden, moest BRAVO zelf tracktime kopen van een andere organisator. Dit in tegenstelling tot de vorige seizoenen waarin Circuit Zolder de organisatie voor zijn rekening nam. Lees verder...

Racing-Expo nieuws: ‘Fotoalbum Racing-Expo 2009’Onze Raceflash.nl fotograaf Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de Racing-Expo 2009. Klik hier of op bovenstaande foto om de fotoalbum te openen.

Binnenkort komen meer foto’s online te staan.

Racing-Expo nieuws: 'Racing EXPO Leeuwarden was weer onvergetelijk.'Het zit er weer op, de derde editie van Racing EXPO Leeuwarden. Maar liefst 24500 bezoekers uit het gehele land, tot zelfs uit Engeland en Duitsland, kwamen afgelopen weekend naar Leeuwarden. Om te genieten van de opening van het nieuwe race seizoen 2009. De organisatie had alles uit de kast gehaald om in deze tijd waar momenteel alleen nog maar over het credit crisis word gesproken, de aandacht naar zich toe te trekken. De stunt met de Stig op het zaailand, in het centrum van Leeuwarden was voor 400% geslaagd het werd een grote media hippe om een onherkenbare coureur in het wit. De organisatie van de Racing EXPO Leeuwarden wist met de stunt alle aandacht van de media naar zich toe te trekken. Wat gelijk extra reclame voor de beurs was. Lees verder...

Autodspeedway nieuws: ‘BRL V6 Sprint Car trekt veel aandacht’Tijdens de Racing-Expo afgelopen weekend te Leeuwarden trok de nieuwe raceklasse de BRL V6 Sprint Car van Raceway Venray veel bekijks.

Vele Autospeedway fans maar ook coureurs waren blij om te zien dat er op 2de Paasdag 13 april weer wedstrijden worden verreden op Raceway Venray. De nieuwe BRL V6 Sprint Car racebolide was hiervan al voorzien. Aanschouw de foto’s.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Coox klaar voor de strijd.'
Nu de Skoda Fabia na een grondige Zweedse check up terug op Belgische boden bevindt, heeft Jochen Coox afgelopen zondag de “Helga 1” goed kunnen testen op zijn thuiscircuit “ De Duivelsberg” waar het komende weekend de éérste wedstrijd van het Belgische Rallycross Kampioenschap van start gaat. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal en Internationaal Belgisch Rallycross kampioenschap'Maasmechelen 28-02 & 01-03- 2009 - Opening van het Belgisch rallycross kampioenschap 2009.
Op zaterdag 28 februari en zondag 01 maart a.s. gaat op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen de éérste race voor het VAS en Belgische rallycross kampioenschap van start. Met de voorafgaande trainingen en de verplichte chrono’s zal omstreeks 11.00 uur het rallycross seizoen 2009 officieel van start gaan. De klasse indeling zijn dit jaar als volgt: Divisie 1, Div. 1A, Div. 3 en de nieuwe Div.2 klasse, wat de vroegere RX Cup was.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Xtreme Drift Experience'Tijdens de Racing Expo Die gehouden werd in Leeuwarden op 21 en 22 februari werden er verschillende demonstraties gegeven in de Live Action Arena. Naast de bekende race en autocross klasses waren er ook een paar bijzondere demonstraties te zien. Bij een van deze demonstraties was deze Raceflash verslaggever zo gelukkig dat hij bij Marc van Ocken in de auto mocht plaatsnemen. Lees verder...

GT nieuws: 'Belgian GT: met minstens acht merken in de GT3'De technische en sportieve reglementen van het Belgian GT Championship Mediagroep Van Dyck staan ondertussen online op zowel de website van de RACB als van het kampioenschap zelf (www.racb.com en www.belgiangt.com) en dus is het hoog tijd voor een voorbeschouwing.

Veel teams hebben de nieuwe reglementen, waaronder de opdeling van de rijders in de verschillende categorieën Platinium, Gold of Silver (zie onze website), niet afgewacht om hun bezetting en wagen voor het seizoen 2009 bekend te maken.

Lees verder...

DNRT nieuws: 'SAKER SPEED DATE'Hoewel het nieuwe raceseizoen snel nadert, zijn er nog een aantal coureurs die geen definitieve beslissing hebben genomen met wie en met welke bolide zij dit jaar gaan racen.  Saker  Sportscars wil daar een rol van betekenis in spelen. Uiteraard om het groeiende veld nog groter en dus spectaculairder te maken, maar vooral ook om iedereen die het wil ook echt de kans te geven komende jaren te genieten van puur racewerk.  De Saker Challenge zal dit jaar groeien naar ongeveer 30 auto's en is met rondetijden van 1.46 op Zandvoort de snelste eenheidscup van Nederland. Lees verder...

Formule Renault nieuws: 'NICK CATSBURG MET TECH 1 RACING IN EUROCUP MÉGANE TROPHY'VOORTHUIZEN, 25 FEBRUARI 2009 – Nick Catsburg heeft een contract getekend bij Tech 1 Racing om in 2009 deel te nemen aan de Eurocup Mégane Trophy. Het jonge talent staat te popelen om aan de volgende stap in zijn autosportcarrière te beginnen.

Catsburg maakt hiermee de overstap van de Northern European Cup Formule Renault 2.0, waar de 21-jarige coureur afgelopen twee seizoenen met MP Motorsport goede resultaten wist te boeken. De inwoner uit Voorthuizen pakte bovendien in zijn allerlaatste race in de single-seaters op Spa-Francorchamps een fraaie podiumplaats door uitstekend als derde te finishen. Dat de HBO-student Communicatie (Zwolle) alle facetten van de verschillende soorten formule- en racewagens beheerst, bleek wel uit zijn magnifieke tweede plaats in de 24-uursrace van Barcelona.

Lees verder...

A1GP nieuws: 'Bleekemolen blikt vooruit op weekend'Jeroen Bleekemolen neemt dit weekend in Zuid-Afrika het A1GP-stuur over van Robert Doornbos. Bleekemolen doet op zijn eigen website verslag van de vijfde ronde in de A1GP World Cup of Motorsport.

Voorbereiden
"Vandaag (donderdag, red.) zijn we begonnen met de voorbereidingen in Johannesburg, Zuid-Afrika voor de A1GP-race van het komende weekend op het circuit van Kyalami", schrijft Bleekemolen. Lees verder...

LMS nieuws: 'Jarek Janis teamgenoot Tom Coronel'

 Spyker Squadron heeft Jarek Janis aangetrokken als teamgenoot van Tom Coronel in de Le Mans Series (LMS) en de 24 uur van Le Mans.

Zowel de Tsjech als Coronel kwam eerder uit voor de Nederlandse fabrikant, maar ze deelden nooit samen een auto.

Test
Janis testte vorige week net als Coronel op Vallelunga twee dagen voor Spyker Squadron. De Tsjech, die volledig is hersteld van zijn zware crash in 2007 op Spa-Francorchamps, legde in Italië meer dan tweehonderd ronden af. Lees verder...

Antwoorden prijsvraag gratis toegangskaarten Racing-ExpoVele inzendingen hebben wij ontvangen in totaal 121 stuks. Hiervan waren er slechts 35 personen die de juiste antwoorden hebben gegeven. De gelukkige 10 prijswinnaars zijn de toegangskaarten voor de Racing-Expo per post verstuurd. Zat je er deze keer niet bij probeer het dan volgend jaar opnieuw.

De meeste inzendingen gingen de boot in bij vraag 1 en 3.

Lees verder...

WTC nieuws: 'Van Lagen officieel LADA-fabriekscoureur tot en met 2011'Jaap van Lagen rijdt de komende drie seizoenen voor het fabrieksteam van LADA in het WTCC. De 32-jarige coureur uit Ede heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot en met raceseizoen 2011 verbindt aan de Russische autofabrikant.

“Ik ben dolgelukkig. Het is uniek dat je als coureur aan het werk mag als officieel fabrieksrijder voor een ambitieus merk als LADA. Zeker in deze lastige economische tijden”, meldt Jaap. “En dan ook nog binnen een hoogwaardig kampioenschap als het WTCC.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Duizenden naar bliksembezoek The Stig'LEEUWARDEN -  Ongeveer drieduizend mensen hebben gisteravond op het Leeuwarder Zaailand en langs de route naar het WTC gekeken naar het bliksembezoek van een dubbelganger van de mysterieuze Britse tv-coureur The Stig.

Voor hij in een limo arriveerde was er een show van draaiende en rokende auto's en trilden de diepe bassen van enkele boomcars over het plein. De gehelmde autocoureur – met wie Nederlands gesproken werd - raasde met een topsnelheid van 235 kilometer per uur in een Porsche door de Friese hoofdstad. De reclamestunt is bedoeld voor de Racing Expo komend weekeinde in het WTC.

FILMPJE
Klik hier het filmpje van de Leeuwarder Courant

Bron: Leeuwarder Courant /  Foto's LC Wietze Landman

IRL nieuws: 'Robert Doornbos gaat testen in Homestead'Robert Doornbos gaat volgende week voor het eerst op een oval testen. Dat meldt de website van de coureur.

Luyendyk
Op maandag, dinsdag en woensdag rijdt de Rotterdammer op het circuit van Homestead. Doornbos wordt bij zijn debuut in de IndyCar Series begeleid door Arie Luyendyk.

Newman/Haas/Lanigan
Het is al een aantal weken publiek geheim dat Doornbos dit jaar gaat rijden voor het team Newman/Haas/Lanigan, maar manager Lodewijk Varossieau wil de deal niet bevestigen.

F1 nieuws: 'Danica Patrick in 2010 mogelijk rijdster bij nieuw op te richten USF1-teamVrouwelijke F1-coureur weet van niets'LONDEN -  Danica Patrick heeft eindelijk zelf commentaar gegeven op het feit, dat zij genoemd wordt als de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur. Het nieuw op te richten Amerikaanse team USF1 wil het Amerikaanse racewonder in het seizoen 2010 inzetten. Lees verder...

F1 nieuws: 'Nachtrace in Sepang te duur'KUALA LUMPUR -  Niet alleen de teams uit de Formule 1 moeten de komende jaren hun uitgaven flink terugbrengen. Ook de organisatoren van de Grote Prijzen zullen de komende jaren op de kleintjes letten. Mede daarom besloot de organisatie van de Grand Prix van Maleisië in samenspraak met de F1-baas Bernie Ecclestone af te zien van een nachtrace. Het verlichten van het circuit zou te duur zijn. 

De voorzitter van het Sepang International Circuit meldde donderdag dat de races tot en met 2015 om 17.00 uur lokale tijd beginnen, twee uur later dan voorheen. "Dat betekent dus dat tot die tijd er geen nachtrace in Maleisië zal plaatsvinden.” Mede vanwege de huidige mondiale financiële crisis zouden de kosten om het circuit te verlichten onverantwoord zijn.

Stockcar F1 nieuws: 'Europese Unie Indoor Kampioenschap 2009 Radio Controlled Stockcar Racing'In het weekend van 21 en 22 maart 2009 zullen in de Mérthal van Horst wederom de Europese Unie Indoor Kampioenschappen plaatsvinden.
Het lijkt nog ver weg maar de voorbereiding zijn achter de schermen al in volle gang.

Klik hier voor meer nieuws en informatie....

Bron: Peeldrivers (www.peeldrivers.nl)

Racing-Expo nieuws: 'ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) pakt groots uit tijdens Racing-Expo.'
Komend weekend 21 en 22 februari zal ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) groots verschijnen op de ultieme auto en motorsport beurs de Racing-Expo te Leeuwarden.

Deelname Live Action Arena
Vijf coureurs uit de BMW Ziengs Cup zullen deelnemen aan de show in de Live Action Arena. Zo zal Eddy Lambeck, Peter Drent, Henk Tappel, Jan Berend Andringa en Peter Grondel aan de start verschijnen. Alle vijf op en top racecoureurs die al velen jaren actief zijn in de BMW Ziengs Cup klasse bij ACNN.

Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Top BRL-V6 coureur Sandor van Es aan het woord’.Nadat we in een eerder persbericht al bekend maakten dat Frans Collé (Collé Rental & Sales Sittard) samen met Sandor van Es zijn overeengekomen, dat ze dit seizoen weer gaan racen in de Benelux Racing League in de BRL-V6, geven we nu het woord aan Sandor van Es.

Sandor van Es, in 2006 BRL-V6 kampioen en in 2007 en 2008 nipt vice kampioen. Wat is je streven voor dit seizoen?
- Om weer heel veel plezier te hebben achter het stuur, want dat heb ik na al die jaren nog onverminderd en dat is voor mij de allerbelangrijkste motivatie. Races en kampioenschappen winnen zijn natuurlijk de spreekwoordelijke kersen op racetaart.

Lees verder...

IRL nieuws: 'Geen nieuws op Bobby D Day'Op 17 februari zouden de plannen van Robert Doornbos officieel bekend worden gemaakt via zijn website. Maar na een dag lang wachten, geen nieuws op Bobby D Day. Wegens organisatorische redenen laat het nieuws nog op zich wachten.

Geheim
Het nieuws, dat Doornbos in de IndyCar Series gaat rijden, is het slechtst bewaarde geheim in de Nederlandse autosport. Diverse media meldden weken geleden al dat de Rotterdammer in Noord-Amerika zou gaan rijden en zijn handtekening had gezet onder een contract met het team Newman/Haas/Lanigan. Manager Lodewijk Varossieau wilde toen de deal nog niet bevestige Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'De nieuwe STIG brengt bliksem bezoek aan Leeuwarden.'Wie kent hem niet de STIG de grote onbekende ex coureur uit het TV programma ‘Top Gear’. Vrijdag 13 februari werd bekend dat stuntman Ben Collins de grote onbekende was. Door het uitlekken van de identiteit van de STIG, hebben de programma makers een nieuwe onbekende top coureur aangenomen. Welke de tak van Ben Collins overneemt om zo het mysterie rond om de STIG in leven te houden en de nieuwste auto’s op volle snelheid test. De verschijning van een coureur volledig in het wit, heeft De STIG wel tot een begrip gemaakt in de auto wereld. Lees verder...

F3 nieuws: 'Laurens Vanthoor zet elan voort in ATS F3 met Van Amersfoort'ZOLDER - Midden december werd Laurens Vanthoor tijdens het RACB Gala nog tot RACB Rookie van het jaar verkozen en kreeg hij het statuut van RACB National-rijder, als lid van het RACB National-team. De jonge man uit Limburg verraste afgelopen seizoen met een schitterend debuut in de Duitse F3, niet in het minst omdat hij rechtstreeks van de karting naar de F3 overstapte en meteen naar winst reed. In samenspraak met Volkswagen Motorsport, waar hij onder contract ligt, komt Laurens Vanthoor ook in 2009 opnieuw in de ATS F3 Cup, het Duitse Formule 3-kampioenschap uit, met als ambitie de tite Lees verder...

Collé Rental & Sales verschijnt voor het 5e jaar, aan de start met topcoureur Sandor van Es.Sittard, 17 februari - Frans Collé, van Collé Rental & Sales te Sittard, is afgelopen maandag met Sandor van Es overeen gekomen om dit seizoen weer als BRL-V6 rijder voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team te gaan rijden.

Top rijder
Frans Collé, “We zijn blij dat Sandor van Es, onze rijdende Autoweek redacteur, dit seizoen weer voor ons gaat rijden in de Benelux Racing League in onze bekende blauwe, gele Collé BRL-V6. Het is voor Sandor van Es nu het vijfde race seizoen voor ons Collé Rental & Sales BRL Racing Team.”

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'Nieuwsbrief GT4 Februari 2009'Klik hier of op bovenstaande foto om naar de nieuwsbrief van de GT4 te gaan.

DTM nieuws: 'Audi houdt zelfde line-up'

Audi heeft voor het DTM-seizoen geen veranderingen in de line-up aangebracht. Mattias Ekström, Tom Kristensen, Timo Scheider en Martin Tomczyk krijgen de beschikking over het 2009-model van de Audi A4 DTM.

2008
Mike Rockenfeller, Markus Winkelhock, Oliver Jarvis en Alexandre Premat gaan op 17 mei op het circuit van Hockenheim van start in een 2008-model. Katherine Legge, die 2008 met een twee jaar oude Audi reed, zal dit seizoen met een Vorjahreswagen, een 2008-model, gaan rijden.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 17 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Beleef de actie in de ‘Live Action Arena’ zelf mee.

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

NEC nieuws: 'NIGEL MELKER MET MP MOTORSPORT IN NEC EN EUROCUP FORMULE RENAULT 2.0'BARENDRECHT, 17 FEBRUARI 2009 – Nigel Melker zal in 2009 met MP Motorsport zowel aan het Europees als het NEC Formule Renault 2.0 kampioenschap deelnemen. Twee zeer competitieve raceklassen die als springplank gelden naar de top van de internationale autosport. Na een leerzaam en verkennend seizoen 2008, waar Melker in de Northern European Cup en de Italiaans Formule Renault 2.0 veelvuldig in de punten finishte, heeft de inwoner uit Barendrecht voor het komend autosportseizoen zijn vizier gericht op een toppositie in beide kampioenschappen. Hij weet zich gesteund door zijn goede testresultaten met MP Motorsport op de Spaanse circuit van Guadix, waar hij prompt het baanrecord flink wist aan te scherpen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Interesse USF1 in Danica Patrick'


Danica Patrick

Het Amerikaanse Formule 1-team, USF1, heeft zijn zinnen gezet op Danica Patrick. De renstal, die volgend jaar op de startgrid wil staan, wil met twee Amerikaanse coureurs gaan rijden. De plannen van USF1 worden op 24 februari bekendgemaakt.

Patrick
"Ze is fantastisch en ze genereert veel pers", zegt technisch directeur Ken Anderson van USF1. "Tony George (president van de Indianapolis Motor Speedway, red.) zal kwaad op me worden als we haar weglokken uit de IndyCar maar we zullen zien. Ik weet niet of dit iets is wat ze wil doen. We willen haar zeker laten testen Lees verder...

Racing-Expo nieuws: “Presentatie van het eerste circuit met Tracksplit tijdens de Racing-Expo in Leeuwarden”Tijdens de Racing-Expo op 21 en 22 februari in Leeuwarden vind de presentatie van het eerste circuit met een Tracksplit plaats. Een echte wereldpremière!

Het eerste Tracksplit circuit is onderdeel van het in aanbouw zijnde Funpark Meppen in Duitsland. Het initiatief en de uitvoering van Funpark Meppen komen van ondernemer Henny van der Most, wel bekend van onder andere Preston Palace en Wunderland Kalkar in Duitsland.

 

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Collé Rental & Sales BRL Racing Team en Raceway Venray maken de Racing EXPO Leeuwarden compleet.'


Donald Molenaar BRL-V6 Kampioen 2008 rijdend voor het Collé Rental & Sales BRL Racing Team

Beurs Racing EXPO Leeuwarden zit VOL.
Het lijkt er op dat de Beurs Racing EXPO Leeuwarden een steeds grotere internationale beurs aan het worden is. Met standhouders uit België, Duitsland en Engeland.

Engelse standhouders
Ook vandaag kon de organisatie al weer een Engelse standhouder aan de lijst van deelnemers toevoegen Surf en Turf Instand Shelters UK.

Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'ASF Racing Productions pakt uit.'Een bezoek aan de ASF stand op de Racing EXPO Leeuwarden word dit jaar voor de bezoekers nog aantrekkelijker.

Gratis Safetycap
De eerste 250 klanten die voor minimaal 10 euro iets kopen krijgen een gratis baseball cap cadeau bij hun aankoop, niet zo maar een cap maar een opvallende safetycap. Een bezoek aan de verkoopwagen van ASF word hier door wel zeer aantrekkelijk.

Lees verder...

Nascar nieuws: 'Movie 2009 Daytona 500 Matt Kenseth Wins'Nascar nieuws: 'Matt Kenseth wint Daytona 500'Bijgaand enkele foto's van de overwnning van Matt Kenseth in zijn Daytona 500.

 Lees verder...

F1 nieuws: 'Ecclestone steunt plannen race in Rome'Formule 1-baas Bernie Ecclestone steunt het plan om vanaf 2011 of 2012 een race in Rome te houden. Dat heeft Maurizio Flammini zaterdag namens de organisatie in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport gezegd.

Goedkeuring
"We hebben goedkeuring van de gemeenteraad, het regionale bestuur, het provinciebestuur en ook van Ecclestone". Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 13 febr. Racing-Expo'


Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Esrij CarHifi onthult zelf gebouwde AUDI S2 in DTM
   uitvoering in Leeuwarden.

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

IRL nieuws: 'Doornbos dolgelukkigINDIANAPOLIS -  Robert Doornbos stapte gisteren als een dolgelukkig man in het vliegtuig dat hem naar Europa terugbracht in de zekerheid dat hij straks weer naar de Verenigde Staten kan terugkeren als indycarcoureur bij het topteam Newman/Haas/Lanigan Racing. Hij tekende er een éénjarig contract met opties op 2010 en 2011. Zijn teamgenoten zijn de Amerikaan Graham Rahal, de zoon van oud-indycarrijder Bobby Rahal, en de Venezolaanse rijdster Milka Duno. Lees verder...

GP2 nieuws: 'Giedo komt geluk tekort in kwalificatie Qatar'De kwalificatie in nachtelijk Qatar is slecht verlopen voor Giedo van der Garde. De iSport-coureur was in de training goed op dreef met een vijfde tijd, maar in de kwalificatie werd er een rode vlag uitgehangen, precies op het moment dat hij in een snelle ronde zat. Uiteindelijk had hij geen mogelijkheid meer om zijn eerste run te verbeteren en moest Giedo het doen met een zestiende startpositie. Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 12 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Download de deelnemers volgorde 'Live Action Arena' 2009
- Complete Race programma ‘Live Action Arena’ bekent.
- Saker Sportscarsook naar Leeuwarden
   “More adrenaline than you can handle!”
- Slotracing met stockcars presenteert zich in Leeuwarden
- Deelnemers ABC 'update'
- Engelsen ontdekken Leeuwarden.
- Racing EXPO Leeuwarden twee dagen het middelpunt van 
  de auto en motorsport.
- Media/Press: Persbericht 5 online...

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

Evenementen nieuws: 'Nieuws over de autosportbeurs rosmalen 21 en 22 maart 2009'
Inschrijven voor tweedehands autosport onderdelen markt
Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de tweedehandsmarkt voor autosport onderdelen die gehouden wordt tijdens de autosportbeurs van 21 en 22 maart 2009.
Op de website www.autosportbeurs.nl staat onder het item informatie het inschrijfformulier die je kunt download invullen en retour zenden aan de organisatie. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'NIEUWE AUTO WIM PEETERS JNR'Het komende seizoen maakt wim peeters jnr de groote overstap van ministox naar de stockcar f2. Op 12 december heeft hij zijn stockcar f2 voor het eerst laten zien aan de rest van de mensen. Van 8 tot 11 januari was de nieuwe formule 2 ook al te bezichtigen op de autosportbeurs in birmingham. Lees verder...

GP2 nieuws: 'Giedo kijkt uit naar avondrace in Qatar'De GP2 kent komend weekend een primeur. Het veld zal in Qatar namelijk voor het eerst racen in het donker. De coureurs zullen pas in actie komen na zonsondergang, wat een unieke sfeer geeft, zoals we dat al hebben gezien bij de MotoGP en de Formule 1. Giedo van der Garde kijkt uit naar het raceweekend, op een voor iedereen onbekend circuit.

"Ik heb al eens even een rondje over de baan gelopen met alle lampen aan en ik moet zeggen dat ik niet verwacht dat we problemen gaan krijgen met de zichtbaarheid van de bochten", liet Giedo weten. Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Racing EXPO Leeuwarden twee dagen het middelpunt van de auto en motorsport.'De geur van dampende benzine, en verschroeit rubber. Het geluid van een brullende V8 motoren en mooie pits poesen. Is dit waar jou hart van overslaat en je nekharen laat rijzen dan mag je de derde editie van de Racing EXPO Leeuwarden zeker niet missen. Op 21 en 22 februari staat WTC expo Leeuwarden compleet in het teken van snelheid, speed en pk’s. Het belooft een nog groter spektakel te worden dan de eerste twee edities. Lees verder...

Win gratis toegangskaarten voor de ultieme auto- en motorsport beurs van Nederland de RACING-EXPO die gehouden word op 21 en 22 februari in de WTC Expo te Leeuwarden.Raceflash.nl, die tevens mediapartner is van de Racing-Expo, geeft 20 toegangskaarten gratis weg.

Hoe maak je kans op 10 x 2 toegangskaarten!
Beantwoord onderstaande 5 vragen en mail deze naar info@raceflash.nl met vermelding van je voor- en achternaam en email adres. Onder goede inzendingen zullen wij 10 personen gelukkig maken. Deze personen worden per email benaderd.

Einddatum deelname is woensdag 18 februari.

Lees verder...

IRL nieuws: ‘Robert Doornbos op weg naar VS voor medische keuring’

 Robert Doornbos is op dit moment onderweg naar de USA voor een medische en fysieke test.

Op zeer korte termijn verwacht het management van Robert bekend te maken wat Robert in 2009 gaat doen naast zijn verplichtingen voor A1 Team Nederland.

Bron: www.robertdoornbos.com

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 10 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Zijspanners komen opnieuw in actie in Live Action Arena!

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

24 uur nieuws: 'Bourdais met Peugeot naar 24 uur van Le Mans'Zo heeft Sébastien Bourdais (foto) niks, zo heeft hij alles. Nadat hij recent al werd bevestigd als tweede coureur bij Toro Rosso heeft Peugeot bekendgemaakt de Fransman in te zetten tijdens de 24 uur van Le Mans.

Bourdais finishte in 2007 al eens als tweede in de Peugeot met startnummer acht. Ter voorbereiding op de slijtageslag komt hij ook in actie tijdens de 12 uur van Sebring. De Toro Rosso-coureur vormt dan een trio met Nicolas Minassian en Pedro Lamy.

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'DUTCH POWER PACK MAAKT PAS OP DE PLAATS'Eerder deze week presenteerde het Dutch Power Pack de kalender voor het komende raceseizoen. Echter, door het ontbreken van een sponsor is de organisatie achter het Dutch Power Pack genoodzaakt om de kalender aan te passen.

Erik Weijers, Chief Operating Officer van Circuit Park Zandvoort legt uit: “Ook sponsoren merken het effect van de wereldwijde financiële crisis. Zo is er geen sponsor voor het Dutch Power Pack Festival op Circuit Zolder gevonden, wat ons maant to financiële voorzichtigheid. Lees verder...

WEK nieuws: 'Slijtageslag nekt ook Fanzonely’s “formuleauto”'De 4 uur van Zandvoort die zondag 8 februari werd verreden als onderdeel van het Winter Endurance Kampioenschap werd een ware slijtageslag voor veel deelnemers, waarvan ook Team Fanzonely uiteindelijk de handdoek in de ring moest gooien. De tot Talent Development Car P1 omgedoopte BRL Light wordt gedurende het winterkampioenschap doorontwikkeld, maar juist de techniek zorgde de gehele race voor problemen. Drie kwartier voor het vallen van de finishvlag moest Fanzonely opgeven met motorproblemen. Toch kon het team veel positiefs halen uit de lovende kritieken van BRL Light kampioen 2007 Henry Zumbrink en Nederlands meest ervaren toerwagen youngster Mike Verschuur. Lees verder...

Nascar nieuws: '2009 Budweiser Shootout - Finish/Big Crash'


F1 nieuws: 'Red Bull Racing onthult RB5'Red Bull Racing heeft in het Spaanse Jerez de RB5 onthuld. Met de nieuwe bolide moeten Mark Webber en Sebastian Vettel zorgen voor de eerste overwinning van de renstal.

Stabiliteit
"In 2009 zullen we profiteren van de stabiliteit die we hebben omdat de mensen op sleutelposities in de technische groep al minstens twee jaar voor ons werken", zegt teambaas Christian Horner. Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 8+8 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Start 84 neemt een SAKER sportscar mee naar de beurs.
- Racing Expo Aanbieding - AndereFoto.nl !!
- Win toegangskaarten bij Radio Veronic 
- Beursaanbeiding 'Borduurstudio Mariska' 

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

WEK nieuws: 'MARTIN DE KLEIJN / DENNIS DE BORST SCOORT OVERWINNING IN 4 UUR VAN ZANDVOORT!'ZANDVOORT, 08 FEBRUARI 2009 – Een goed begin is het halve werk. Martin de Kleijn heeft zondag zijn eerste overwinning behaald met de Renault Clio tijdens de ‘4 uur van Zandvoort’. Samen met Dennis de Borst bleef de coureur uit Bosch en Duin alle concurrerende teams in de klasse Divisie 3 een volle ronde voor in deze vierde ronde van het Winter Endurance Kampioenschap 2008/2009. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'NIEUWE AUTO SJENGIE SMIDT #99'Het komende raceseizoen zal sjengie smidt met zijn nieuwe auto te zien zijn op de circuit’s in lelystad en posterholt.  Op 21 maart zal hij zijn nieuwe auto voor het eerst presenteren tijdens de training op het jabacircuit te Posterholt.

We wensen sjengie smidt veel succes het komende raceseizoen. Lees verder...

WEK nieuws: 'SOTRAX ALBERT MOTORSPORT WINT 4 UUR VAN ZANDVOORT'Zandvoort, 8 februari 2009 - De 4 uur van Zandvoort, de vierde wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009 is gewonnen door Sotrax Albert Motorsport. Met een Porsche 997 GT3 Cup bleken Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys en gastrijder Sebastiaan Bleekemolen de sterkste equipe van het 45 auto’s tellende startveld.

Lees verder...

Int. nieuws: 'Nieuwsbrief Eurotech Viking Engineering Racing.....'Eurotech Racing bekend vanuit de autosport en Dakar racen is nu ook actief bij de Nederlandse bobsleeteam.

Klik hier of op bovenstaande banner om het laatste nieuws te lezen. (Bron: Eurotech Viking)

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 5+6 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Wereld Kampioenschap Stockcar F1 Model Racen in
   Leeuwarden
- Rally kanonnen komen op nieuw in actie....

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

WEK nieuws: 'WINTER ENDURANCE KAMPIOENSCHAP NADERT BESLISSENDE FASE'Zandvoort, 4 februari 2009 - Op zondag 8 februari zal op Circuit Park Zandvoort de 4 uur van Zandvoort worden verreden. De vier uur durende wedstrijd is de vierde ontmoeting voor de deelnemers uit het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009.  Na drie verreden wedstrijden gaan Simon Knap, Vincent van der Valk, Rob de Laat en Theo de Prenter aan de leiding van het kampioenschap.

Lees verder...

DTM nieuws: 'Van der Zande maakt kans op stoeltje'Renger van der Zande heeft in het Portugese Estoril een DTM-test voor Mercedes afgewerkt. De Nederlander testte samen met Earl Bamber uit Nieuw-Zeeland en de Fin Markus Niemela.

Stoeltje
Er zijn volgens Mercedes-sportchef Norbert Haug voor 2009 negen stoeltjes te vergeven. "Er is nog wat tijd, voordat het seizoen begint. De komende drie, vier weken zullen we meer weten", aldus Haug in het Britse tijdschrift Autosport.

F3
Van der Zande, die al een aantal jaren een 'relatie' heeft met Mercedes, reed de afgelopen seizoenen in de Formule 3 Euroseries. (Bron: RTLGP / Foto: PR)

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 4 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Formule Gloria voor het eerst in Leeuwarden

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

Dakar nieuws: 'Mitsubishi trekt zich terug uit Dakar Rally'TOKIO -  De internationale autosport gaat zwaar gebukt onder de wereldwijde economische crisis. Nadat eerder Honda, Suzuki, Kawasaki en Subaru de geldkraan dichtdraaiden, maakte Mitsubishi woensdag bekend dat het zich terugtrekt uit de Dakar Rally. Het Japanse team won het evenement twaalf maal.

„De plotselinge neergang van de wereldeconomie heeft het voor het bedrijf noodzakelijk gemaakt om de uitgaven drastisch te beperken”, schreef Mitsubishi in een verklaring. Eerder maakte Honda al duidelijk dat het zich terugtrekt uit de Formule 1 en verlieten Suzuki en Subaru het wereldkampioenschap rally. Kawasaki trok zich recentelijk terug uit de MotoGP.

DSC nieuws: 'Jaarboeken Dutch Supercar Challenge vanaf heden online te bestellen'
BREDA – Bij de Dutch Supercar Challenge is het sinds 2005 traditie om na afloop van het seizoen een jaarboek uit te geven met alle hoogtepunten van dat jaar. Het jaarboek geeft een overzicht van alle rijders die het seizoen hebben meegereden samen met de verslagen van alle evenementen. Lees verder...

Collé Rental & Sales: “Donald Molenaar en Sandor van Es worden opnieuw gehuldigd”

         


Sittard, 03 februari 2009 - Het Tachyon Motorsport complex in Soest was afgelopen vrijdag de plaats van het jaarfeest van de Dutch Power Pack (DPP). De top 3 uit de raceklasse van het Dutch PowerPack werden gehuldigd op dit feest.

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'DUTCH POWER PACK ZEVEN MAAL IN ACTIE IN 2009'Zandvoort, 3 februari 2009 - Het Dutch Power Pack, de bundelnaam voor de belangrijkste raceklassen uit Nederland, kent voor het nieuwe seizoen een fraaie racekalender. In de periode van april tot en met oktober treffen de nationale series elkaar zeven maal op drie verschillende circuits.

Het Dutch Power Pack seizoen start traditioneel met de Paasraces op Circuit Park Zandvoort op 11 en 13 april. Op het programma staan wedstrijden van inmiddels gevestigde DPP-series als de Dunlop SportMaxx Clio Cup, de Formido Swift, de Formule Ford en de Toerwagen Diesel Cup

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'CIRCUIT PARK ZANDVOORT PRESENTEERT DUTCH POWER PACK JAARBOEK 2008'Zandvoort, 3 februari 2008 - Op vrijdag 30 januari presenteerde Circuit Park Zandvoort het Dutch Power Pack Jaarboek. Het 192 pagina’s tellende jaaroverzicht werd tijdens het Dutch Power Pack feest aan de aanwezige coureurs overhandigd.

Niet alleen vierde Circuit Park Zandvoort het afgelopen jaar haar 60-jarige jubileum, ook werd het Dutch Power Pack een steeds sterker wordend begrip in de nationale autosport. Bij een professionele race organisatie als die van het Dutch Power Pack, hoort natuurlijk ook een speciaal naslagwerk waarin met vele prachtige foto’s en boeiende verhalen nogmaals wordt teruggeblikt op het afgelopen raceseizoen.

Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Racing Actueel Trophy'Tijdens het Speedweekend van 16 & 17 mei van de ASE in Emmen rijden niet alleen de Stockcars Formule 1 voor een mooie bokaal. Racing Actueel heeft gemeend om dit jaar de Racing Actueel trophy beschikbaar te stellen voor de rodeo klasse, en dus kan er op de zaterdag een extra prijs worden verdeeld op Emmen. Dit kan een aparte race worden waar een prachtige wissel Trophy te winnen valt. Lees verder...

IRL nieuws: 'Duidelijkheidover wel of geen contract Robert Doornbos in IRL met team Newman Haas Lanigan..'Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman Haas Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met IRL teams zich in het laatste stadium bevinden. Maar zo lang er geen officieel persbericht op deze website staat, is er geen deal. We hopen dat we Bobby D’s plannen zeer snel kunnen aankondigen.
 
Als alles volgens plan gaat, zullen we Robert volgend seizoen in IRL zien vechten voor het kampioenschap. Op dit moment richt Robert zich op A1 Team Nederland. Het team van Jan Lammers is zeer dichtbij de eerste overwinning van dit seizoen. Bron: Media www.robertdoornbos.com

Racing-Expo nieuws: 'Nieuwe update 3 febr. Racing-Expo'Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Zwaar autocross geweld in de’ Live Action Arena’
   van Leeuwarden.
- Klaas Postma en Bernd Stubbe (Europees Kampioen
   autocross in de divisie 3) komen in actie ....

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl

24 uur / LMS nieuws: 'Coronel blijft aan de weg 'spijkeren''ZEEWOLDE -  Autocoureur Tom Coronel gaat een druk raceseizoen tegemoet. Nadat vorige week bekend werd dat hij met Seat voor het vijfde jaar in successie aan het WK Toerwagens (WTCC) deelneemt, is het nu ook zeker dat hij de Le Mans Series en de 24 Uren van Le Mans in zijn agenda kan bijschrijven. De 36-jarige coureur gaat voor de Nederlandse automobielfabrikant Spyker uit Zeewolde rijden met de vertrouwde C8 Laviolette GT2R. Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Circuit de Dakar start met 12-uren race op 19-20-21 maart 2009'Tijdens de Racing Show van Luik is het nieuwe Circuit de Dakar officieel voorgesteld. Op hun stand kon je kennis maken met het circuit dat trouwens 100% Belgisch is. Initiatiefnemers Paul Libens en Jean-André Collard hebben trouwens het circuit zelf ontwikkeld en gebouwd. De nagelnieuwe omloop wordt vanuit België gerund door Jean-André Collard en Johan Moons die daarvoor zelfs naar Senegal verhuist. Lees verder...

DNRT nieuws: 'Informatie over het (jubileum) jaar 2009 en alle racedata.'We gaan beginnen aan het jubileum jaar (15 jaar ZAC). Tijd om even terug te kijken is er nauwelijks. Maar 15 jaar geleden deden wij de eerste ZAC, en dat was echt ’s-Avonds. Met 28 man nadat iedereen had gezegd dat er beslist geen behoefte was aan dit soort autosport. Inmiddels groeien we richting de 1000 geregistreerde deelnemers. We zijn daar natuurlijk best trots op. We hebben het sterk volgehouden en gaan nog wel even een stukje verder. Er komt geen galafeest. Daar zijn we niet zo van. Maar er komen wel leuke kleine nieuwe dingen dit jaar. Er komen nieuw prijzen en we denken dat veel mensen daarvoor extra hard gaan rijden. Zoals gebruikelijk een prijs voor de eerste 6 finishers Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Tussenstand verkiezing Autosportbeurs Rosmalen'

Dit zijn de tussen standen van de verkiezing (stand is van zaterdag 31 januari 2009 20:30 uur):

In het totaal is er al 1522 keer gestemd

669 keer op de rijder van het jaar
441 keer op de Veka NK Organisator van het jaar
412 keer op de Rookie van het jaar

Lees meer over de verkiezingen op de pagina van de verkiezing.

Lees verder...

F1 nieuws: 'Renault test aerodynamica op Brits vliegveld'Team werkt aan nieuwe neus R29

Renault heeft vorige week een aerodynamicatest uitgevoerd op de Britse vliegbasis Kemble Airport. Naar verluidt werkte het team met name aan een nieuwe neus voor de R29. Die zou dan bij de laatste tests in Barcelona moeten worden geïntroduceerd Lees verder...

Racing-Expo nieuws: 'Update nieuws Racing-Expo'


Huub Litjens in zijn Audi TT zal met enkele National Hot Rods deelnemen in de Live Action Arena op de Racing-Expo 2009.

Laatste nieuws Racing-Expo 2009:
- Leeuwarden in 1 uurtje
- Update nieuwe standhouders

Lees het volledige bericht op www.racing-expo.nl