F1 nieuws: 'F1 mogelijk niet meer op Hockenheim'


De F3 in actie op Hockenheim

HOCKENHEIM -  De Formule 1 is dit jaar mogelijk voor de laatste keer in Hockenheim op bezoek geweest. Nadat de provincie Baden-Württemberg duidelijk maakte het verlies van 5,3 miljoen euro, dat het circuit dit jaar leed, niet op te hoesten, zei circuitdirecteur Karl-Josef Schmidt zo snel mogelijk van de Formule 1 af te willen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Ferrari en Microsoft bundelen krachten in voortdurende jacht op tijdwinst'BOLOGNA -  In een wereld waarin de kleinste details de grootste verschillen kunnen maken, hebben computers het al tijden voor het zeggen. De nog jonge samenwerking tussen Formule 1-renstal Ferrari en Microsoft lijkt zo op het eerste gezicht dan ook niet meer dan 'een logisch huwelijk' tussen twee voor elkaar bestemde partijen. Lees verder...

Dakar nieuws: Gaby Uljee,'Auto door de keuring'Dinsdagavond 25 november werden de laatste voorbereidingen getroffen om de volgende morgen naar Le Havre te vertrekken voor de technische keuring. Totaal hebben de techneuten van equipe deGroot/Uljee een wereldprestatie geleverd, na levering van de auto hebben zijn slechts 5 dagen gehad om de auto helemaal voor te bereiden op Dakar 2009. Lees verder...

24 UUR RACE NIEUWS: 'NICK CATSBURG PAKT PODIUM IN 24-UURSRACE VAN BARCELONA'BARCELONA, 29 NOVEMBER 2008 – Nick Catsburg heeft met Match Racing Morien in de divisie C3 (tot 2.000 cc) een knappe tweede plaats behaald tijdens de 24-uursrace van Barcelona (Spanje). Ondanks de vele kleine reparaties die gedurende de endurance race aan de Renault Clio Sport moesten worden uitgevoerd, behaalde het raceteam met Rob Karst, Ronald Morien en Nick Catsburg het podium in deze slijtageslag tussen mens en machine. In het algemeen klassement finishte het Nederlandse drietal op een keurige tiende plaats. Lees verder...

Collé Rental & Sales: ‘Inhaalslag nieuws en foto’s komende dagen…’Het was een beetje stil de afgelopen weken in de BRL (Benelux Racing League). Maar hier gaan wij als Collé Rental & Sales BRL Racing team iets aan veranderen. In de komende dagen gaan wij een inhaalslag maken betreffende foto’s en nieuws over ons team. Bijgaand onze kampioensposter is A3 formaat die gratis te downloaden is voor al onze fans.

Bron: www.colleracing.nl

Dakar nieuws: 'Achthonderd voertuigen Dakar ingescheept'LE HAVRE -  De Dakar Rally begint pas op 3 januari, maar de deelnemende voertuigen uit Europa zijn al onderweg. Ruim achthonderd motoren, rallywagens en rallytrucks staan in de Franse havenplaats Le Havre klaar om in te schepen op de 'Grande Benelux', een reusachtig cruiseschip. De boot vertrekt maandag 1 december en arriveert naar verwachting op 16 of 17 december in de haven van Buenos Aire Lees verder...

Dakar nieuws: 'Nieuwe website Dutch team Dakar online...'Eindelijk is ‘’hij’’ er dan, de lancering van onze nieuwe website van Dutch team Dakar op www.dutchteamdakar.nl
Uw geduld is behoorlijk op de proef gesteld maar wij hebben ons uiterste best gedaan deze site zsm op het web te krijgen. Wij hopen dan ook dat het resultaat naar wens is!?
Hier en daar moeten wij nog één en ander toevoegen waar het tekst betreft of het juiste beeldmateriaal.
Wij zullen u vanaf heden frequent op de hoogte houden van nieuwsfeiten mbt DTD maar ook die van ASO en via andere informatiebronnen. Alle deelnemers zijn goed door de keuring gekomen in Le Havre welke de afgelopen twee dagen in beslag nam. Bron: Dutch Team Dakar

F1 nieuws: Kubica boos op BMW Sauber'Robert Kubica heeft fors uitgehaald naar zijn werkgever BMW Sauber. De Formule-1 coureur eindigde dit seizoen als vierde in de strijd om de wereldtitel. Volgens Kubica had er meer ingezeten: "We hebben het laten liggen. Althans, het team. Dat zegt de Pool in FORMULE 1 RaceReport. Lees verder...

Dakar nieuws: 'GINAF Rally Power - Newsmail 28-11-2008'High Lights:
- Missie geslaagd! Wagenpark goedgekeurd (video)
- Le Havre komt in zicht.. (video)
- Dakar-trucks op weg naar Le Havre (video)

Bron: Media GINAF Rally Power

Nat. autosport nieuws: 'Westfield test 13 december a.s.'Zelf mee gaan rijden in de TopGear Westfield cup?

Westfield Nederland organiseert op 13 december a.s., voor de laatste maal dit jaar, een Informatie/testdag op Circuit Park Zandvoort.
De Westfield Cup is in 2008 een regelrechte hit gebleken, waar een mix van ervaren en nieuwe rijders binnen deze klasse zorgde voor een enorme populariteit in en om het circuit.
Ook in 2009 zal er weer een nieuwe lichting coureurs hun opwachting maken in deze populaire raceklasse. Er is nog beperkt ruimte voor serieuze kandidaten. Informeer dus snel naar de mogelijkheden via: info@westfieldracing.com

Evenementen nieuws: 'Nieuwsbrief autospektakel Lopik 2009'De voorbereidingen voor de 5 de editie van “Het Autosport Spektakel 2009” zijn alweer in volle gang!
Noteer vast in uw agenda 29, 30, 31 mei en 1 juni 2009.
De organisatie is weer volop nieuwe plannen aan het bedenken om het succes van 2008 te evenaren. Lees verder...

F1 nieuws: 'Alonso naar Ferrari'Fernando Alonso verruilt Renault voor Ferrari. Dat meldt tenminste de Spaanse sportkrant AS. De overstap van de Spaanse Formule 1-coureur zou te maken hebben met de nieuwe sponsor van de Italiaanse renstal: Banco de Santander. De topman daarvan, Emilio Botin, zou als voorwaarde bij de sponsordeal hebben gesteld dat meeervoudig wereldkampioen Alonso per 2010 voor Ferrari moet gaan rijden.

Momenteel staan de Fin Kimi Raikkonen en de Braziliaan Felipe Massa onder contract bij Ferrari. Beide coureurs staan nog tot 2010 onder contract bij de Italianen.

Dakar nieuws: 'Team AutoTrack.nl eenvoudig door Dakar-keuring'Woensdag 26 november hebben de vijf voertuigen van het Team AutoTrack.nl en de Jumbo racetruck de keuringen voor Dakar van 2009 zonder problemen doorlopen. De Mitsubishi L200 EVO III van Tonnie van Deijne stond aan het einde van de morgen als derde van 720 te keuren voertuigen op het haventerrein in Le Havre, Frankrijk, te wachten om aan boord van een vrachtschip te worden gereden. Lees verder...

F1 nieuws: 'Komend seizoen medailles in Formule 1'AMSTERDAM - Formule 1-baas Bernie Ecclestone verwacht dat met ingang van volgend seizoen al wordt gewerkt met een nieuw puntensysteem.
 
De Brit denkt dat zijn vorige week gelanceerde plan om in het vervolg niet meer met punten maar met medailles te gaan werken volgende maand door de autosportfederatie FIA wordt aangenomen. Lees verder...

F1 nieuws: 'Eerste datums bekend presentatie nieuwe F1 versie 2009'BMW F1.09 debuteert op 20 januari, Toyoya onthult TF109 op 15 januari


BMW presenteert op 20 januari de F1.09. De onthulling vindt plaats op het circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Kampioenschap
Bij de onthulling van de F1.09 in Valencia zijn teambaas Mario Theissen, Nick Heidfeld en Robert Kubica aanwezig. Na een derde plaats in het constructeurskampioenschap van 2008 wil het team volgend seizoen met de nieuwe auto een gooi naar de titel doen.

Lees verder...

F1 nieuws: 'LG officieel partner van Formule 1'Het Koreaanse elektronicaconcern LG Electronics is met onmiddellijke ingang een officiële partner van de Formule 1.

Samenwerking
LG Electronics heeft met Bernie Ecclestone een vijfjarige samenwerkingovereenkomst afgesloten. Dat is vandaag bij een gezamenlijke bijeenkomst van beide partners bekend geworden.

Live timing
LG zal de komende jaren onder andere de live timing en de zichtbare telemetrie op het televisiescherm verzorgen.

Dakar nieuws: 'GINAF Rally Power - Newsmail 26-11-2008'High Lights:
- Le Havre komt in zicht.. (video)
- Dakar-trucks op weg naar Le Havre (video)
- Race tegen de klok...

Bron: Media GINAF Rally Power

F1 nieuws: 'Toro Rosso weer in handen van Red Bull'Toro Rosso is weer volledig in handen van Red Bull. De Oostenrijkse energydrink-gigant heeft het aandeel van 50 procent dat in handen was van oud-coureur Gerhard Berger teruggekocht.

Mateschitz
Berger nam in 2006 een aandeel van 50 procent in het team nadat Red Bull op het voormalige Minardi de nieuwe naam Scuderia Toro Rosso plakte.

Lees verder...

Dakar nieuws: 'GP-coureur Van den Goorbergh intussen beter voorbereid op Dakar-debuut'


Jurgen van den Goorbergh verheugt zich op zijn uitgestelde debuut in de Dakar-rally. Teamgenote Mirjam Pol heeft die al tweemaal uitgereden. Zij heeft zich als doel gesteld winnares van het damesklassement te worden.

Vandaag en morgen hebben in Le Havre de technische controles plaats van alle voertuigen die in Zuid-Amerika voor de Dakar-rally nieuwe stijl worden ingezet. Meteen daarna wordt de rallykaravaan vanuit de Franse havenstad verscheept naar Buenos Aires. In de Argentijnse hoofdstad wordt op 3 januari het startsein gegeven voor een avontuurlijke monsterrit van 9000 kilometer lengte die door Chili voert en twee weken later weer in B.A. Eindigt.

Lees verder...

Int. autosport nieuws: 'Robin Frijns in de startblokken als nieuwe Formule BMW Junior - seizoen 2009'Robin Frijns

Vijf talentvolle, jonge coureurs hebben zich gekwalificeerd voor het exclusieve ondersteuningsprogramma van de Formule BMW Europe.

BMW ondersteunt jonge beloften in hun jacht naar de F1. Diverse coureur als Hulkenberg, Vietoris en anderen hebben dankbaar gebruikt gemaakt van deze financiële boost. Tijdens de kwalificatie voor deze scholarship in Valencia, Spanje, werden de vijf coureurs geselecteerd die een bedrag van 75.000 euro tegemoet kunnen zien.

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Rijdersvergadering en feestavond Emmen'Ondanks dat we als vereniging geen leden hebben willen we nog wel graag een bijeenkomst organiseren, op deze bijeenkomst zullen we het eerste seizoen op Emmen bespreken en tevens zullen we ideeën van rijders voor het volgende seizoen verzamelen. Op deze bijeenkomst zijn alle rijders welkom welke dit jaar op Emmen hebben gereden, let op inverband met beperkte ruimte enkel en alleen de rijders zelf.

Lees verder...

F1 nieuws: 'Nieuwe BMW Sauber oerlelijk'BARCELONA -  Testcoureur Christian Klien oordeelde heel duidelijk over de nieuwe F1 bolide van BMW Sauber. En de coureurs Robert Kubica en Nick Heidfeld deelden die mening.

Bij testritten op het circuit van Barcelona zei Klien tegenover bild.de over het 2009-model met de nieuwe techniek: "Het ziet er allemaal anders en nieuw uit. Maar op dit moment is de BMW de lelijkste F1-bolide aller tijden." Lees verder...

F1 nieuws: 'Barrichello hakt weer in op ex-werkgever - Ferrari dreigde Braziliaanse F1-rijder tijdens race met ontslag'


Michael Schumacher (links) en Rubens Barrichello.

AMSTERDAM -  Rubens Barrichello laat niets na om zijn voormalige werkgever Ferrari en zijn ex-stalgenoot Michael Schumacher in diskrediet te brengen. Volgens de voormalige Ferrari-coureur werd hij in 2002 tijdens de Grand Prix van Oostenrijk gedwongen om de Duitse F1-coureur in de laatste ronde voorbij te laten. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Truck van Vink Rally Sport onderweg naar Argentinië'Barneveld – Dinsdag is de gele Vink-Ginaf vanaf het Vink-terrein aan de Valkseweg in Barneveld gestart om de trip aan te vangen naar de Franse havenplaats Le Havre. Op de brede kade waar de gigantische boot ligt aangemeerd die de voertuigen van alle Dakar-deelnemers gaat vervoeren,
vindt woensdag 26 november de technische keuring plaats. Lees verder...

F1 nieuws: 'Opvolger Vettel is nóg jonger'


Sebastien Buemi (rechts op de foto)

BARCELONA -  Toro Rosso:20-jarige voor 21-jarige. Sebastien Buemi gaat volgend seizoen zeer waarschijnlijk Sebastian Vettel opvolgen bij Toro Rosso. Dat heeft de mede-eigenaar van het Formule 1-team, Dietrich Mateschitz, gezegd.
De 20-jarige Zwitser was afgelopen seizoen al testrijder voor Toro Rosso.

De 21-jarige Vettel verhuist in 2009 naar Red Bull Racing. Vettel won in september de GP van Italië en werd daarmee de jongste racewinnaar in de historie van de Formule 1.

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 25-11-2008'High Lights:
- Race tegen de klok...
- Officieel vertrek dinsdag 17.00 uur
- NAF Rally Power opent Dakar-dans…

Bron: Media GINAF Rally Power

Movie: 'Worst american stockcar crashes Part 1'

Movie: '2008 WoO Late Models Vault World Finals at Charlotte Part 1,2 & 3'

Lees verder...

Movie: '2008 WoO Sprint Cars Vault World Finals at Charlotte Part 1 & 2'

Lees verder...

Stockcar F1 nieuws: 'Archief movies - Baarlo Brisca Stock Car Long Track Jac Claes Trophy 1995'

Stockcar F1 nieuws: 'Archief movies - NK Stockcar F1 Baarlo 26-12 1990'

F1 nieuws: ECCLESTONE: 'GEEN FRANSE GP VOOR 2011'Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt niet dat de Franse Grand Prix in 2010 al terugkeert op de kalender van de koningsklasse in de autosport. De Brit zei dat zondag tegenover de sportkrant l'Équipe. Volgens Ecclestone is meer tijd nodig om een nieuwe locatie te vinden. Magny-Cours, waar de wedstrijd lang plaatshad, voldoet niet meer aan de eisen. Lees verder...

Dakar nieuws: Dakar auto Tim en Tom Coronel bij 'Wheels on 7' op RTL7'Jeroen Nieuwenhuize ontvangt in de studio Formule 1 commentator Olav Mol en coureur Tom Coronel. Zij bespreken het laatste nieuws van onder andere Rolls-Royce en Le Dakar. In de uitlaatklep vragen we weggebruikers hoe zij denken over die Dakar Rally.

Verder in Wheels: Team van Deijne
De zwaarste rally ter wereld komt er weer aan. Op 3 januari gaat de Dakar Rally weer van start. Dit keer rijden de deelnemers niet door de woestijnen van Afrika, maar door de meest extreme gebieden van Chili en Argentinië. Daarvoor heb je heftig materiaal nodig en Mister Dakar, Allard Kalff, kijkt bij het Nederlandse Team van Deijne hoe zij hun Mitsubishi's voorbereiden op de helse tocht dwars door Zuid-Amerika. Lees verder...

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 24-11-2008'High Lights:
- Officieel vertrek dinsdag 17.00 uur
- GINAF Rally Power opent Dakar-dans….
- ,,Het was best een beetje eng…’’

Bron: Media GINAF Rally Power

Autocross nieuws: 'De rodeo terug in 2009 op Speedway Emmen'Op de afgelopen bestuursvergadering is besloten dat de rodeo in 2009 maar liefst 6 maal te gast zal zijn op Speedway Emmen. Echt te gast is dit dus niet meer te noemen, de Emmenrodeo wordt gewoon de derde klasse vanaf 2009. De Emmen rodeo zal dus ook een eigen baankampioenschap hebben volgend seizoen. Het aantal deelnemers zal worden begrenst op 70 (twee heats ). Voor de coureur is het nu erg aantrekkelijk om een jaar NAB licentie aan te vragen voor 50 euro, hiermee kan het hele seizoen worden gereden voor een koopje dus! Hierdoor is een transponder van af heden wel verplicht, ook deze is via de ASE aan te vragen. De Emmenrodeo regelementen zullen eerdaags hier op de website verschijnen. Zowiezo zijn een goed gekeurde helm en brandvertagende overall plus handschoenen verplicht.

Opgave zal wederom via Rodeo helden Frans (06-10252261 ) en Jantje van Rijszen lopen en kan telefonisch of per mail: famvanrijszen@home.nl / Bron: www.speedwayemmen.nl

Dakar nieuws: 'Van Merksteijn met BMW X-Raid in Dakar'Peter van Merksteijn zal deelnemen aan Dakar voor het officiële BMW-fabrieksteam X-Raid met de nieuwe BMW X3CC. Van Merksteijn, eigenaar van Van Merksteijn Motorsport, werd afgelopen seizoen winnaar van de 24 uur van Le Mans in de LMP2-klasse met Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen. Lees verder...

A1GP nieuws: 'HO-PIN TUNG SCOORT PUNTEN'IN HETE A1GP-RACE MALEISIE

Team China coureur Ho-Pin Tung eindigde de hoofdrace op het Maleisische circuit van Sepang weer in de punten. Na eerder in de Zandvoortse duinen een negende plaats te hebben gescoord deed hij dit zondag, in de derde editie van het A1GP-kampioenschap, opnieuw.  Een hogere klassering werd vooral verhinderd door slecht werkende banden na de eerste pit stop. In de middelste stint verloor Ho-Pin daardoor veel tijd. Na de tweede stop ging het op nieuwe banden weer veel beter. Maar op het laatst van de race ging het weer mis. Inhalen werd onmogelijk door een haperende motor, waardoor hij op de rechte stukken wel 40 km/u langzamer was dan de rest. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Gemengde gevoelens bij Bleekemolen'SEPANG -  Jeroen Bleekemolen heeft tweemaal een maximaal resultaat behaald in de A1GP-races in Maleisië, al had hij aan die conclusie liever een nog betere uitslag gekoppeld. De rijder van Team Nederland keek dan ook met gemengde gevoelens terug op het weekeinde dat op het circuit van Sepang onder tropische omstandigheden plaatshad. Lees verder...

Superleague Formula: 'Yelmer Buurman stuurt PSV racewagen naar het vice-kampioenschap'Jerez/Ubbergen, 23 november 2008 - De combinatie Yelmer Buurman/PSV is als tweede geëindigd in de Superleague Formula, het autosportkampioenschap voor voetbalclubs. Op het circuit van Jerez, waar de Italiaan Davide Rigon voor de Chinese club Beijing Gu’aon de titel opstreek, draaide de strijd om de tweede plaats uit op een thriller van formaat, die uiteindelijk door de rijder uit Ubbergen winnend werd afgesloten. Lees verder...

Superleague Formula nieuws: 'Doornbos pakt zege met AC Milan'JEREZ -  Robert Doornbos bezorgde AC Milan in de Superleague Formula in de eerste race een overwinning. De Rotterdamse autocoureur stuurde zijn bolide in het Spaanse Jerez als eerste over de finish. Doornbos was vanaf plek zes gestart. In de tweede race moest Doornbos genoegen nemen met een tiende positie. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Grootste inbreng NL in Dakar Rally'BUENOS AIRES -  De verre overzeese reis naar Zuid-Amerika weerhoudt Nederlandse avonturiers niet van deelname aan de Dakar Rally. Liefst 67 Hollandse equipes staan op 3 januari in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires aan de start van de eerste Dakar buiten de Afrikaanse woestijn. Lees verder...

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 21-11-2008'High Lights:
- Rallyformatie arriveert in Elburg
- Rallyteam op weg naar Elburg….(1)
- Worktrans Roadshow ook op presentatiedag in Elburg

Bron: Media GINAF Rally Power

Nat. autosport nieuws: 'N.N.O. introduceert in 2010 de BMW Cup'Ter Apel - De Noord Nederlandse Ovalracing is van plan om in 2010 een zogenaamde merkenklasse te introduceren voor het Nederlandskampioenschap Ovalracing. De gedachte achter deze klasse is om een betaalbare maar toch spectaculaire klasse op de baan te zetten. Het aspect betaalbaar wordt gerealiseerd om voor een wat oudere auto te kiezen die goed verkrijgbaar is en door in het reglement van deze klasse zo weinig mogelijk modificaties toe te staan. Het spectaculaire aspect zit voornamelijk in het feit dat de betreffende auto standaard over een groot vermogen beschikt en daarnaast achterwiel aangedreven is. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Retera in top 10'


(R) Jeroen Bleekemolen samen met (L) Dennis Retera

Tijdens de Rookie sessie op het circuit van Sepang is Dennis Retera binnen de top 10 geeïndigd. Retera, die in Chengdu zijn debuut maakte als A1 Team Nederland Rookie en die rol nu ook de rest van het seizoen zal gaan vervullen,  zette een snelste tijd neer van 1’52.603. Nicolas Prost was de snelste voor A1 Team Frankrijk.

Lees verder...

Nat. autosport nieuws: 'BOVAG Pechhulp voor Circuit Park Zandvoort'


Een van de acht nieuwe Nissan Navara rescue cars op Zandvoort.

De coureurs op Circuit Park Zandvoort krijgen voortaan pechhulp van BOVAG. De pitstraat van het legendarische circuit wordt op 1 januari 2009 omgedoopt tot de 'BOVAG Pitstraat' en daarnaast adopteert BOVAG de acht spiksplinternieuwe rescue cars van het marshall team. Lees verder...

F1 nieuws: 'Ecclestone moet fortuin deleLONDEN -  Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, heeft van zijn vrouw Slavica te horen gekregen dat ze van hem wil scheiden. Dat liet een woordvoerder van het voormalige fotomodel uit Kroatië vrijdag weten. Het stel, dat twee dochters heeft, was 24 jaar getrouwd.

De op handen zijnde scheiding heeft in de media speculaties op gang gebracht over de bezittingen waar Slavica recht op heeft. De familie Ecclestone beschikt over een miljardenvermogen.

Dakar nieuws: 'Breed motorteam met Mirjam Pol, Jurgen van den Goorbergh, Ebert Dollevoet en Kees Koolen'Met een verrassende naam maakte het rallyteam Dakarsport.com vandaag definitief zijn rijders voor Dakar 2009 bekend. Bob ten Harkel, tweevoudig winnaar van het T1-klassement in de Dakar Rally, vervangt de Belg Freddy Loix, die door zijn nieuwe contract met Peugeot verplichtingen heeft in de IRC Rally van Monte Carlo. Ten Harkel reed eerder voor het team in 2006 en finishte toen als 18e overall en snelste Nederlander. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Bob ten Harkel nieuwe troef Dakarsport.com in Dakar 2009'Bob ten Harkel, tweevoudig winnaar van het T1-klassement in de Dakar Rally, vervangt Freddy Loix als rijder van de eerste Bowler Nemesis van Dakarsport.com. Afgelopen dagen werd duidelijk dat Freddy door zijn nieuwe contract met Peugeot onverenigbare verplichtingen heeft vanwege de IRC Rally van Monte Carlo.
Met Bob beschikken we over de Nederlandse autocoureur met de mooiste erelijst in de Dakar Rally. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Team Duitsland met Ammermüller en Lotterer'
Team Duitsland keert in het Nieuw-Zeelandse Taupo terug in de A1GP World Cup of Motorsport. Michael Ammermüller en Andre Lotterer zullen de Duitse kleuren verdedigen. De nieuwe teambaas is Rolf Beisswanger, die Willi Weber opvolgt. Weber stapte op na ruzie met de A1GP-organisatie. Lees verder...

ACNN nieuws: 'ACNN komt in 2009 met nieuwe raceklasse de MUSTANG CHALLENGE'


Peter Grondel van ACNN (Autosport Competitie Noord Nederland) kwam afgelopen zondag op het TT Circuit van Assen tijdens de BMW Ziengs Cup finale race met de nieuwe racebolide de ‘Ford Mustang Challenge’. Deze Ford Mustang wordt nog geheel raceklaar gemaakt en voorzien van de nodige reclame etc. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Bleekemolen in Sepang achter het stuur'In het Maleisische Sepang verdedigt Jeroen Bleekemolen weer de kleuren van Team Nederland. Hij vervangt komend weekend Robert Doornbos, die in actie komt in de Superleague Formula in Jerez.

Chengdu
Doornbos scoorde onlangs bij zijn A1GP-debuut in de Chinese Chengdu een prima tweede plaats in de sprintrace. In de hoofdrace ging het echter mis. Lees verder...

ACNN nieuws: 'Zinderende ACNN seizoensafsluiter BMW Ziengs Cup 2008'
Afgelopen zondag 16 november werden op het TT Circuit van Assen de laatste twee ACNN races verreden in de BMW Ziengs Cup voor dit seizoen 2008.
Aangezien de kampioenstitel nog open stond in de BMW Ziengs Cup waren deze twee races alles bepalend wie er zich dit seizoen kampioen mag noemen in deze klasse. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'MONSTER JAM 2009 - THE BIGGEST TRUCKS FOR THE SMALLEST BUCKS!'Het is eindelijk zover... de kaartverkoop van Monster Jam 2009 begint aanstaande zaterdag! 's Werelds grootste monster trucks maken zich op voor het vijfde achtereenvolgende jaar Monster Jam op zaterdag 26 en zondag 27 september 2009  in het Gelredome in Arnhem. De twaalf monster trucks, waaronder natuurlijk de favorieten Grave Digger en Maximum Destruction, zullen zich tijdens drie spectaculaire shows compleet total loss rijden op een parcours van schansen en autowrakken. Lees verder...

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 20-11-2008'High Lights:
- Worktrans Roadshow ook op presentatiedag in Elburg
- Vernieuwde site GINAF Rally Service de lucht in…
- Fans welkom op pers- en presentatiedag in Elburg

Bron: Media GINAF Rally Power

F1 nieuws: 'Giedo laat prima indruk achter bij ING Renault F1'Giedo van der Garde heeft op de tweede testdag in Barcelona opnieuw een prima indruk achtergelaten bij het Formule 1-team van Renault. Nadat hij op maandag kennis had gemaakt met de Renault R28-wagen, kon hij in de ochtendsessie op dinsdag verder. Uiteindelijk kon hij het tempo van vaste rijder Nelson Piquet Jr. prima volgen en hij verlaat het Circuit de Catalunya dan ook met een zeer tevreden gevoel. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Racingdays 2008'In het weekend van 15 & 16 november 2008 werd voor de 3e keer Racing Days georganiseerd. Voor het 2e jaar word dit evenement georganiseerd in de Limburghallen in genk.
In de Limburghallen zelf stonden allemaal raceauto’s met stands en buiten was een demo terrein. De gehele dag werden er demo’s gegeven van diverse raceteams zoals stockcar f2, hotrods, karts en nog vele andere soorten teams. Om 19:30 werd er een speciale Saturday night special georganiseerd. Bij deze show werden alle soorten auto en motor sporten gepresenteerd door een korte demonstratie. Als slot act werd 'Indian Pete' ingezet die met zijn vrachtwagen met  straalmotoren het publiek een warme show gaf.

Klik hier voor het fotoalbum van de Racing-Days 2008.

Bron: Stefan Engels

Racing-Expo nieuws: 'Organisatie Racing EXPO Leeuwarden lanceert vernieuwde website.'

Sexbierum, 18 november 2008 - De ultieme auto en motorsport beurs de Racing EXPO Leeuwarden groeit in populariteit dat was afgelopen jaar goed te merken met bijna 25000 bezoekers die de weg naar Leeuwarden wisten te vinden.

Media Partner
Onze bezoekers vragen steeds meer om informatie. Hier door heeft de organisatie van de show in samenwerking met zijn webmaster en media partner Raceflash.nl besloten de huidige website: www.racing-expo.nl te vernieuwen en meer informatie toe te voegen. Al zijn alle pagina's nog niet allemaal gevuld, de website zal nu wekelijks dan wel dagelijks bijgewerkt worden.

Lees verder...

Raceflash.nl nieuws: 'Column Marcel Bol'Na mijn bezoek van de finaleraces van de ACNN (BMW Ziengs Cup) afgelopen zondag op het TT Circuit van Assen kreeg ik een behoorlijke buikkramp waardoor er zondag en maandag geen updates plaatsvonden. (Lag ziek in bed) Nu is het grotendeels weer voorbij en worden alle berichten weer keurig online geplaatst.
Groetjes,
Marcel

Nat. autosport nieuws: '4 december Saker kennismakingstest...'De Saker kennismakingstest is een groot succes!  Het geeft potentiële Sakerrijders een unieke kans om het rijden in een sportscar te ervaren. Voor coureurs die zoeken naar een passende klasse voor de komende jaren en deze down force Sportscar nader willen testen, hebben we op het circuit van Zandvoort weer een testdag… Lees verder...

F3 nieuws: 'Renger naar zevende startplaats in chaotisch Macau'In een chaotische kwalificatiesessie in Macau heeft Renger van der Zande zich verzekerd van een zevende startplaats voor de race op zaterdag. Renger zag veel van zijn pogingen een snelle ronde te rijden afgebroken worden door gele vlag-situaties, maar kwam uiteindelijk slechts een halve seconde te kort op de pole-position van landgenoot Carlo van Dam. Lees verder...

Autospeedway nieuws: ‘Inboard opnames Autospeedway finale Juniorklasse 2e 3e manche:: Team Schutter Lelystad 9 november’

Met dank aan onze Raceflash coureurs van Team Schutter.

Autospeedway nieuws: ‘Inboard opnames Autospeedway finale Juniorklasse 1e manche: Team Schutter Lelystad 9 november’

Met dank aan onze Raceflash coureurs van Team Schutter.

Autospeedway nieuws: ‘Inboard opnames Autospeedway finale Stockcar F2 Team Schutter Lelystad 9 november’


Met dank aan onze Raceflash coureurs van Team Schutter.

F3 nieuws: 'Topstart Nederlandse F3-rijders'


Renger van der Zande (NED)

MACAU -  Carlo van Dam en Renger van der Zande zijn in Macau voortvarend begonnen. De twee Nederlandse Formule 3-rijders kwamen in de eerste van de twee kwalificaties voor de 55ste Grand Prix van Macau goed voor de dag met een resp. tweede en vijfde tijd. Beiden zijn vol zelfvertrouwen dat zij de volgende dag in de beslissende tijdtraining voor de startopstelling nog scherpere rondetijden zullen klokken. Lees verder...

WTCC nieuws: 'Coronel maakt zich geen illusies'MACAU -  Tom Coronel die met zijn SEAT Leon TFSI de laatste WTCC-race in het Japanse Okayama won, heeft niet de illusie dat hij die stunt in Macau kan herhalen. Hij zal al tevreden zijn als hij de kwalificatie (vrijdagmorgen 08.50-09.35 uur Nederlandse tijd) op een tiende of elfde plaats afsluit. Hij is er dan van overtuigd een goede uitslag neer te zetten in de eerste race, waarna de eerste acht uit race 1 in omgekeerde volgorde aan race 2 beginnen. Lees verder...

WTCC nieuws: 'Vermoeide Van Lagen in vangrail'MACAU -  Autocoureur Jaap van Lagen heeft zich in Macau weinig professioneel getoond. Allereerst miste hij op woensdagavond de rijdersbriefing voor de slotrace van het WK Toerwagens (WTCC) doordat hij een dag te laat uit Amsterdam was vertrokken. Hij ging er van uit dat die info-bijeenkomst voor de coureurs pas donderdag zou zijn. Een knullige misrekening. Lees verder...

WTCC nieuws: 'Uitslag vrije training WTCC (World Touring Car Championship)'1.Farfus (Braz) BMW 320si 2.33,624 (gem. 143,41 km/u),
2.Thompson (GBr) Honda Accord Euro R op 0,087,
3.Larini (Ita) Chevrolet Lacetti op 0,169,
4.Porteiro (Spa) BMW 320si op 0,191,
5.Menu (Zwi) Chevrolet Lacetti op 0,265,
6.Huff (GBr) Chevrolet Lacetti op 0,290,
7.Y. Muller (Fra) SEAT Leon TDI op 0,400,
8.Tarquini (Ita) SEAT Leon TDI op 0,610,
9.Monteiro (Por) SEAT Leon TDI op 0,661,
10. Zanardi (Ita) BMW 320si op 0,701, Lees verder...

F1 nieuws: 'F1-teams boos over schulden eigenaren F1'De Formule 1-teams zijn boos over de torenhoge schulden van Formule 1-meerderheidsaandeelhouder CVC. Dat meldt de Britse krant The Guardian.

In het rood
Volgens de krant staat CVC liefst vijf miljard dollar in het rood. Jaarlijks moet het bedrijf daarover 230 miljoen dollar aan rente betalen. De teams vrezen dat de schuld groter wordt dan de inkomsten die ze krijgen van CVC. Lees verder...

F1 nieuws: 'HET ING RENAULT F1 TEAM VRAAGT GIEDO VOOR F1 R28 TEST IN BARCELONA'World Series by Renault-kampioen Giedo van der Garde zal op 17 & 18 november in actie komen voor het ING Renault F1 Team tijdens de officiële testsessie op het Circuit de Catalunya, Barcelona.
Na een uitstekend seizoen waarin Giedo van der Garde de WSR-titel wist veilig te stellen in Estoril, zal hij tijdens officiële testdagen op 17 & 18 november gaan testen voor het ING Renault F1 Team. Net zoals zijn voorgangers Robert Kubica, Alex Danielsson en Alvaro Parente krijgt de kampioen van 2008 de mogelijkheid om de Formule 1-auto te besturen.

Lees verder...

DSC nieuws: 'Jaaroverzicht Dutch Supercar Challenge zondag op SBS6'De Dutch Supercar Challenge kende afgelopen seizoen zijn succesvolste seizoen uit het bestaan van de klasse. Met overvolle startvelden werd er in de verschillende divisies een spannende titelstrijd geleverd tussen de coureurs,  die pas werd beslist tijdens de SLAM!FM Finaleraces op het TT-circuit van Assen. Alle hoogtepunten van afgelopen seizoen zijn samengevoegd in het Dutch Supercar Challenge jaaroverzicht, dat in twee delen uitgezonden gaat worden door SBS6. Lees verder...

A1GP nieuws: 'A1GP naar Surfers Paradise in 2009'Volgend jaar krijgt de A1GP er een nieuw spectaculair stratencircuit bij op de kalender. De organisatie heeft een vijfjarig contract gesloten met het Australische Surfers Paradise.

IRL
Al achttien jaar lang is de stratenrace in de Australische badplaats een van de hoogtepunten op de IRL-kalender. De Amerikaanse raceklasse reed afgelopen seizoen echter haar laatste race op het befaamde stratencircuit. Lees verder...

GP2 nieuws: 'Giedo maakt ijzersterke indruk op nat Paul Ricard'Wisselende weersomstandigheden bepaalden het beeld tijdens de eerste GP2-testdag op het circuit van Paul Ricard. Giedo van der Garde kwam opnieuw in actie voor iSport en toonde op een natte baan zijn kunsten door constant vooraan te rijden. Toen de baan opdroogde duikelden de tijden snel omlaag en stond Giedo uiteindelijk zesde, maar het is de bloedvorm in de regen die het meeste bij blijft. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'NOV Lelystad kampioenen zijn bekend.'Tijdens de laatste officiële wedstrijden voor de reguliere klasses zijn ook de kampioenen bekend geworden van 2008. Maar eerst moet ik eerlijkheidshalve even wat recht zetten. In mijn verslag van de wedstrijden in september, heb ik per ongeluk gemeld dat de auto van Ron van Wamelen afgekeurd werd tijdens de controle. Dit moet echter zijn: de auto van Ari Vlaar. Nogmaals mijn excuses voor het verkeerd vermelden van de namen. Lees verder...

Nat autosport nieuws: 'Westfield Cup enorm populair!'Nieuwegein, 11 november 2008 - Het seizoen is nog maar nauwelijks afgelopen en men is al weer druk met het seizoen 2009 bezig. Beleefde de TopGear Westfield Cup in het eerste seizoen al een enorme groei, zo zal deze trend zich in 2009 onveranderd voortzetten. Het aantal rijders wat in 2009 aan de start zal verschijnen is door de populariteit van de cup inmiddels al stilletjes richting de 40 deelnemers aan het kruipen. Lees verder...

ACNN nieuws: ‘Kampioenschapstitel 2008 voor de BMW Ziengs en BMW 120D Cup staat nog open’Komende zondag 16 november zal op het TT Circuit van Assen onder leiding van ACNN (Autosport Competitie Noord Holland) het racegeweld in de BMW Ziengs en BMW120D Cup weer losbarsten.

Kampioenschaptitel staat nog open
De strijd om het kampioenschap in de BMW Ziengs Cup 2008 is nog niet beslist.
Eddy Lambeck rijdend voor het team Horeca Beheer Groep staat na 13 races nog op een keurige eerste plaats met 266 punten gevolgd door Han van Renselaar met 260 punten. Auke Wiegers vult de top 3 aan met 232 punten.

Lees verder...

F1 nieuws: 'Force India partner van McLaren-Mercedes'De Big Deal: Martin Whitmarsh (McLaren-Mercedes) en Vijay Mallya (Force India)


SILVERSTONE -  Het formule 1-team Force India rijdt volgend seizoen met motoren van Mercedes in het wereldkampioenschap. Het Indiase team zal bovendien technologie van de Britse renstal McLaren toepassen in hun bolides, meldde eigenaar Vijay Mallya maandag. Lees verder...

Evenementen nieuws: 'Racing Days 15 & 16 november LIMBURGHAL te GENK België'15 & 16 november is het weer zover, dan zal voor de derde maal het Kart-, Auto- & Motorsport Evenement RACING DAYS worden georganiseerd.
Voor de tweede maal te gast in de LIMBURGHAL te GENK België. De organiserende stichting VELTMAN RACING( en vrienden) haalt weer alles uit de kast om er weer ’n enerverend evenement van te maken. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Bekers en breuken voor Dakarsport.com in Valkenswaard'Een Dakar Pre-Proloog met een een heerlijk zonnetje en alle Dakarvrienden met hun rallywapens weer
bij elkaar. Het waren de ingrediënten voor een onvergetelijke dag in Valkenswaard.
De 20.000 fans zagen dat de deelnemers zich niet inhielden en op het Eurocircuit alles uit de kast trokken. Soms zelfs iets te veel, wat voor Dakarsports quadrijder Alex Brusselers leidde tot een lelijke val, met een gebroken sleutelbeen als gevolg. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Fotoalbum autospeedway zondag 09 November Lelystad.'Onze Raceflash.nl fotograaf Aart Langevoort maakte bijgaande fotoalbum van de verreden autospeedway races op het Midland circuit te Lelystad afgelopen zondag 9 november.

Klik hier of op een van de foto's om het fotoalbum te openen.

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 11-11-2008'High Lights:
- Perfecte afstelling gevonden in Menden
- Rallyfeestje in Brabant slaat aan...
- Pre-proloog uitgebreid te zien op RTL7

Bron: Media GINAF Rally Power

Autocross nieuws: 'Autocrossdag 15/16 november Lelystad gaat niet door'

Helaas moeten wij u mededelen, dat deze voor as. weekeinde, 15/16 november geplande Autocrossdag op het Midland Circuit te Lelystad, om organisatorische redenen geen doorgang kan vinden.
 
Excuses dat wij deze voor velen laatste racedag van seizoen 2008 geen doorgang kunnen laten vinden.
 
met vriendelijke groeten, namens bestuur NOV
Willemien Vowinkel

Int. autosport nieuws: 'Raceflash fotoalbum - 10 uur van Zolder (B) zaterdag 8 november 2008 (DEEL 2)'Onze Raceflash.nl fotograaf Gregory Vranckx maakte bijgaande fotoalbum van de 10 uur van Zolder afgelopen zaterdag 8 november 2008 (DEEL 2).

Klik hier of op bovenstaande foto om het fotoalbum te openen.

F1 nieuws: 'Fabrieksteams F1 eens over motor'MUGELLO -  De fabrieksteams in de Formule 1, verenigd in de FOTA, zijn het eens over een forse vermindering van de productiekosten voor een motor. Volgens Ferrari-baas Luca di Montezemolo mag de motor voor een formule 1-bolide tot 2011 per seizoen maar 5 miljoen euro kosten. Lees verder...

Karting nieuws: 'Fotoalbum opendag kartbaan Echt (LB) zondag 9 november 2008'Tijdens de opendag werden er demonstraties gegeven van minibikes en karten.
Verder was Xavier Maassen aanwezig die met een duo-kart gehandicapte mensen trakteerde op een ritje over de baan.
Buiten waren diverse raceteams en hun bolides aanwezig en voor de kinderen waren er springkussens.

Klik hier of op bovenstaande foto om het fotoalbum te openen. Bron / Foto's Stefan Engels (Raceflash.nl).

  

Int. autosport nieuws: 'Raceflash fotoalbum - 10 uur van Zolder (B) zaterdag 8 november 2008'Onze Raceflash.nl fotograaf Johan Ingels maakte bijgaande fotoalbum van de 10 uur van Zolder afgelopen zaterdag 8 november 2008.

Klik hier of op bovenstaande foto om het fotoalbum te openen.

Dutch GT4 nieuws: 'Porsche 911 GT3 goed onderweg tijdens test voor Dutch GT4'Met Pasen 2009 gaat er met de Dutch GT4 een prachtig nieuw kampioenschap van start. Omdat de eerste testresultaten veelbelovend zijn, kijkt deelnemer Paul van Splunteren vol vertrouwen uit naar de nieuwe koningsklasse van Nederland. ,,Onze Porsche 911 GT3 in GT4 uitvoering doet het uitstekend’’, aldus de racende eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven. Lees verder...

Evenementen nieuws: '15 en 16 November Racing Days in Genk'Op 15 en 16 november zal er in de Limburghal in Genk weer de Racing Days worden gehouden. Deze keer op een grotere schaal als vorig jaar. Zo zal de racing Arena dit jaar buiten zijn en zal daar het hele dag doorlopend het nodige te zien zijn zoals de stockcar F2 met o.a Milou mets en Marcel Vermeulen maar ook de toyota's  en Hot Rods uit de speedway wereld zullen aan de start staan. Naast de speedway is er nog het nodige te zien in de action arena waaronder karts, rally cross,autocross en Parijs Dakar deelnemers en nog veel meer. Zaterdagavond om 19.30 uur zal er een speciale show zijn met o.a Indian Pete  en onz eigen aardbeien koning. Lees verder...

Formule Renault 2.0 nieuws: 'NIGEL MELKER PAKT BAANRECORD OP GUADIX!'BARENDRECHT, 09 NOVEMBER 2008 – Nigel Melker kan terugkijken op een succesvolle testweek in de Formule Renault 2.0 op het Spaanse circuit van Guadix. Gedurende zijn testdagen in dienst van MP Motorsport maakte de inwoner uit Barendrecht op Spaanse bodem veel indruk door het oude baanrecord van de Formule Renault 2.0 te verpulveren en een snelle tijd van 1:12.3 op de klokken te zetten. De volgende testdagen van Melker staan gepland op 13 en 14 november aanstaande bij het team van AR Motorsport op de Nürburgring. Lees verder...

WEK nieuws: 'PODIUM VOOR MARTIN DE KLEIJN TIJDENS ZANDVOORT 500!'ZANDVOORT, 09 NOVEMBER 2008 – Een goed begin is het halve werk. Martin de Kleijn genoot afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort een sterke start van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) 2008-2009. Ondanks een roerig verloop van de Zandvoort 500, reed de coureur uit Bosch en Duin zich samen met zijn teamgenoot Dennis de Borst naar de derde plaats in hun Divisie III in een door Michael Bleekemolen geprepareerde Renault Clio. Op het podium liet het gelegenheidsduo zich het applaus aan hun adres wel gevallen! Lees verder...

WEK nieuws: 'BERNHARD TEN BRINKE ZEGEVIERT TIJDENS ZANDVOORT 500!'ZANDVOORT, 09 NOVEMBER 2008 – Bernhard ten Brinke heeft zaterdag met overmacht de openingsrace van de Winter Endurance Kampioenschap (WEK) op zijn naam geschreven. In zijn Renault Mégane Trophy bleek de Equipe Verschuur-coureur samen met zijn teamgenoot David Hart onklopbaar tijdens de bijna vier uur durende Zandvoort 500. Met een dikke ronde voorsprong versloeg het rijdersduo de Porsche 997 GT3 van Duncan Huisman en Roeland Voerman. Ten Brinke’s teamgenoten Wilko Becker en Hoevert Vos kwamen als derde over de streep. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Van Deijne wint pre-proloog Dakar'Zondag, 9 november 2008 - Het was een compleet Brabants feestje afgelopen zaterdag in Valkenswaard tijdens de pre-proloog voor de Dakar 2009.Het Team AutoTrack.nl heeft het laatste jaar veel wedstrijdkilometers gemaakt en dit kwam op een zonovergoten Eurocircuit duidelijk naar voren. Lees verder...

A1GP nieuws: 'HO-PIN TUNG VERZILVERT GOEDE A1GP-RACE NIET'In de hoofdrace van de tweede editie van het A1GP-kampioenschap was de Chinese locale held Ho-Pin Tung op weg naar een fraaie puntenfinish. Een simpele luchtslang  verhinderde een mooie finish in de punten. Ondanks tegenslagen in de trainingen en de kwalificatie en een spin in de sprintrace, zag het er in de hoofdrace op zondag heel goed uit voor de Nederlandse Chinees op het circuit van Chengdu. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Dutch Rebels Go Latin!'Het kon de bezoekers aan de Pre-Proloog in Valkenswaard niet ontgaan, de Dutch Rebels gaan naar Latijns Amerika!
Als eerste in de automanche vertrokken afgelopen zaterdag de Dutch Rebels op het Eurocircuit in Valkenswaard.
De Dutch Rebels laten met hun speciaal voor Dakar 2009 ontworpen logo duidelijk zien, Lees verder...

A1GP nieuws: 'Doornbos dik tevreden met zilver'Chengdu -  Robert Doornbos is bij zijn debuut in de A1GP regelrecht naar het podium gereden. De ex-Formule-coureur van Team Nederland startte voor de Sprintrace over 18 ronden als tweede achter polewinnaar Adam Carroll van Team Ierland. In die situatie kwam geen verandering meer op het circuit van Chengdu in het zuidwesten van China. Doornbos probeerde Carroll in de eerste bocht na de rollende start te grazen te nemen, maar dat lukte net niet. "I kept him alive”, lachte hij tegen de Engelse crewmembers van Team Nederland. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Raceflash feliciteerd.....'Op de baan van Lelystad zijn Michael Schutter en Jeffrey van Dal respectievelijk kampioen geworden bij de Junioren- en de Rodeo 2000 klasse. Beide heren rijden het hele jaar al met de stikkers van onze site op de auto's en we willen ze via deze weg feliciteren met het behaalde kampioenschap. Lees verder...

Raceflash.nl nieuws: ‘7-Nov. - Column Marcel Bol weekend overzicht Raceflash.nl’Zaterdag 8 november zijn we aanwezig op het Euro Circuit bij de Dakar Pre-Proloog in Valkenswaard. Zondag 9 november zijn we op uitnodiging van de snelle vrouwelijk BRL-Light  coureur Femke Terpstra bij de Sponsordag op Circuit Park Zandvoort. Ook zijn we aanwezig tijdens de Autospeedway op het Midland Circuit te Lelystad.

See you on track.... team Raceflash.nl
(Marcel Bol)

F1 nieuws: 'Gascoyne en Kolles vertrekken bij Force India'


Colin Kolles

Vijay Mally voert herstructurering door.

Bepaald grote vrienden waren het al niet, en nu vertrekken Colin Kolles en Mike Gascoyne beiden bij Force India

F1 nieuws: 'Officieel: Force India breekt met Ferrari'Nog geen bevestiging van deal met Mercedes


Force India maakt in 2009 definitief geen gebruik van aandrijving van Ferrari. Het team van Vijay Mallya heeft haar contract opgezegd en zet, zoals inmiddels geen geheim meer is, in op het sluiten van een deal met Mercedes. Lees verder...

A1GP nieuws: 'Robert Doornbos vijfde in vrije training'Robert Doornbos heeft vrijdag in het Chinese Chengdu de vrije training afgesloten op een vijfde plaats.

Top drie
De Rotterdammer eindigde op 0'209'" van de snelste tijd, die op naam kwam van de Zwitserse titelverdediger Neel Jani: 1.16'349'". Frankrijk (Nicolas Prost, 1.16'446'") eindigde als tweede voor India (Narain Karthikeyan, 1.16'474'").

 Lees verder...

WEK nieuws: 'Team Bleekemolen gaat voor prolongatie titel in Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009'Zaterdag 8 november gaat op Circuit Park Zandvoort het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009 van start. Uiteraard staan ook de Winterkampioenen van afgelopen seizoen, Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys en Jürgen Albert, weer aan de start. Zij komen tijdens de 500 kilometer lange slijtageslag in actie met een Porsche GT3 van het Sotrax Albert Motorsport Team. Lees verder...

Dakar nieuws: 'Laatste nieuws over Parijs Dakar.com' Morgen is het alweer zover; alle Nederlandse Dakar deelnemers reizen af naar Valkenswaard.
Klik hier of op bovenstaande banner on het volledige nieuws te lezen.

Dakar nieuws: 'Laatste nieuws Dakar Team Holland - Dakar Pre-proloog te Valkenswaard.
Klik op bovenstaande foto/banner of hier om naar het laatste nieuws te gaan van Dakar Team Holland.

Bron: www.dakarteamholland.nl

Dakar nieuws: 'Vink Rally Sport krijgt volwassen Dakar-status'BARNEVELDS TEAM STIJGT 15 PLAATSEN OP STARTLIJST


Barneveld – De startlijst voor Le Dakar 2009 is bekend. Tijdens deze vermaarde krachtproef voor mens en machine, van 3 tot 18 januari voor het eerst in Zuid-Amerika,
heeft het team van Vink Rally Sport het nummer 521 toegewezen gekregen. Dat is maar liefst 15 plaatsen winst ten opzichte van het vorige startnummer [636] dat Vink
Rally Sport pontificaal op de Ginaf-truck had staan bij de op het laatste moment afgeblazen uitvoering van Le Dakar 2008. Lees verder...

F1 nieuws: 'F1-motor moet langer mee gaan'De motoren van de Formule 1-bolides moeten vanaf volgend jaar drie in plaats van twee Grands Prix mee gaan.

Dat maakte de Internationale Automobielfederatie FIA bekend tijdens het Wereldcongres in Parijs. De FIA wil op die manier de kosten voor de renstallen beperken. Als het reglement niet gevolgd wordt, wordt de piloot in kwestie tien plaatsen achteruit gezet op de startgrid.

F1 nieuws: 'Column Jos Verstappen - Willen ze de Formule 1 soms om zeep helpen?'

 Ik vermoed dat ik afgelopen zondag niet als enige op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Wat was het een waanzinnige ontknoping van het wereldkampioenschap in de Formule 1! Een mooier einde van de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Felipe Massa was nauwelijks denkbaar. Hoe kan je het verzinnen dat de strijd in de laatste bocht beslist zou worden?

 Lees verder...

A1GP nieuws: 'A1GP-debuut Retera in China als rookie'CHENGDU -  De A1GP-race van komend weekeinde in het Chinese Chengdu kent onverwachts een fikse Nederlandse inbreng, al komen twee coureurs niet voor Oranje uit. Ho-Pin Tung uit Velp gaat weer aan de slag bij Team China, terwijl Chris van der Drift bij Team Nieuw-Zeeland de vervanger is van Earl Bamber. Van der Drift, die dit jaar International Formula Master-kampioen werd, bezit zowel een Nederlands als Nieuw-Zeelands paspoort. Lees verder...

Dakar nieuws: GINAF Rally Power - Newsmail 06-11-2008'High Lights:
- Voltallige bemanning aanwezig in Valkenswaard
- Voorbereidingen volop in beeld…..
- Wuf van Ginkel: ,,Deze truck reageert nog beter’’

Bron: Media GINAF Rally Power

BRL nieuws: 'Onboard opnames BRL finaleraces Zandvoort online'Klik hier of op bovenstaande foto om naar de movies te gaan van de onboard opnames die wij maakte vanuit de BRL-Light van Femke Terpstra (BRL-Light) en Niels Bouwhuis (BRL-V6) tijdens de finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

TDC nieuws: 'Nieuwsbrief nummer 5 Theresia Balk november 2008'
Klik hier of op bovestaande foto om naar de digitale nieuwsbrief te gaan van Theresia Balk te gaan.

F1 nieuws: 'Film - Ferrari juichde te vroeg'Een verslagen Massa. Nog voordat Lewis Hamilton zondag over de finishlijn kwam, barstte er in de Ferrari-pitbox al een klein feestje los. Monteurs vlogen elkaar in de armen. Massa had het geflikt, dachten ze... Bekijk nog één keer de beelden van de laatste racemomenten van 2008 terug.

F1 nieuws: 'Top 10 crashes Formule 1'

Superleague Formula nieuws: 'Yelmer Buurman behoudt tweede plaats met podiumplaats in Italië'Met een derde plaats in de tweede race op het circuit van Vallelunga heeft Yelmer Buurman de vijfde ronde van de Superleague Formula sterk afgesloten. Na de eerste trainingen zag het er nog niet naar uit dat de PSV-coureur zijn tweede plaats in de tussenstand zou kunnen verdedigen, maar uiteindelijk kon de Ubbergenaar toch tevreden zijn. Lees verder...

Rally nieuws: 'UITSTEKENDE TWEEDE PLAATS BIJ RALLYDEBUUT BERNHARD TEN BRINKE IN TWENTE RALLY!'HENGELO, 02 NOVEMBER 2008 – Bernhard ten Brinke is zijn rallydebuut glansrijk begonnen door uitstekend als tweede te finishen in de CONRAD Twente Rallysprint! De inwoner uit het Gelderse Zeddam reed samen met zijn ervaren navigator Bert van Bloemendaal totaal vijf klassementsproeven en wist de laatste proef zelfs als snelste van het complete deelnemersveld af te sluiten. De Nederlander, die voor de eerste keer een Mitsubishi Lancer EVO 9 aan de tand voelde, moest slechts veertien seconden toegeven op de winnaar Henk van de Riet met een Mitsubishi Lancer EVO 7. Lees verder...

Autocross ASUZ nieuws: 'Nederlands ASUZ Kampioen Jeugdklasse - Koen van Well'Dit is het 2de jaar dat ik cross. Mijn 1ste jaar ging het al meteen goed en ik eindigde in het kampioenschap als 4de. Begin dit jaar wist ik al dat ik het heel moeilijk ging krijgen. De eerste wedstrijd in Overloon(een thuiscross dus) ging het niet zo heel goed. Lees verder...

F1 nieuws: 'HAMILTON pak kampioenstitel F1 in een zinderende laatste ronde'Spannender kon het Formule 1-seizoen zondag niet eindigen. Lewis Hamilton leek bij de Grand Prix van Brazilië zonder al te grote problemen de wereldtitel te pakken, maar kwam in de slotfase in grote problemen. Plotseling was racewinnaar Felipe Massa de virtuele kampioen. In de slotronde kwam Hamilton echter alsnog terug en werd hij wereldkampioen. Lees verder...

WRC nieuws: 'Loeb schrijft rallygeschiedenis'SAPPORO -  Citroën-coureur Sébastien Loeb heeft zichzelf in de boeken gereden. De Fransman werd in Japan voor de vijfde keer wereldkampioen rallyrijden, een record. De Finnen Juha Kankkunen en Tommi Mäkinen wonnen ieder vier wereldtitels. Lees verder...

BRL nieuws: 'Racing in the rain - Femke 7e in BRL Light 2008!'Tijdens de Finaleraces op Circuitpark Zandvoort, verreden van 24 tot 26 oktober 2008, reed ook de Benelux Racing League zijn laatste twee races van het seizoen. Het werden bijna diepzeeduik wedstrijden. Tijdens de tweede race lag er zoveel water op de baan dat racen eigenlijk niet te doen was. Dacht men eerder dat er tijdens de A1 GP al veel water was gevallen, het kon dus toch nog erger! Toch ging de BRL van start en werd het kampioenschap beslist. Lees verder...

Autospeedway nieuws: 'Autospeedway 9 november Midland Circuit Lelystad'